Η κλεψύδρα  για τον 4ο κατά σειρά αγώνα του Run Greece που θα φιλοξενήσει η Πάτρα στις 6 Οκτωβρίου έχει αρχίσει ήδη να αδειάζει. Οι συμμετοχές άνοιξαν και πάνω από 3.000 δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος στην μεγάλη αθλητική γιορτή της Αχαϊκής πρωτεύουσας

Μετά τα Ιωάννινα, την Καστοριά και το Ηράκλειο της Κρήτης πλησιάζει η σειρά της Πελοποννήσου και της Πάτρας για να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του Run Greece που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Wind. H πρωτεύουσα της Αχαΐας θα φιλοξενήσει τον  τέταρτο σταθμό της διοργάνωσης για να ακολουθήσει ο 5ος και τελευταίος για φέτος στη Λάρισα στις 20/10 που θα παραδώσει τη σκυτάλη στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Το RUN GREECE είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειράς μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που προβάλλουν πόλεις όλης της Ελλάδας. Μάλιστα από το 2014 ο θεσμός αναμένεται να διανθιστεί με περισσότερες πόλεις κρατώντας πάντα σαν κορμό τις πέντε φετινές.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση εφ΄όλης της ύλης στην Πάτρα, με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου, της τροχαίας, της ομοσπονδίας και άλλων φορέων, που εμπλέκονται στη διεξαγωγή του αγώνα.

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα 5 και 10 χλμ, ενώ θα υπάρχει και ένας συμβολικός αγώνας μικρής αποστάσεως για μικρά παιδιά .

Ο αγώνας 10χλμ θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την Πλατεία Γεωργίου, οι δρομείς θα βγουν από το κέντρο της πλατείας διαγώνια αριστερά και θα εισέλθουν στην οδό Κορίνθου. Ακολούθως θα στρίψουν αριστερά στην Αγίας Σοφίας, θα εισέλθουν στην Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος, στροφή αριστερά στην Παπαφλέσσα και πάλι στροφή αριστερά στην Κορίνθου θα περάσουν περιμετρικά την πλατεία Γεωργίου και θα επαναλάβουν την παραπάνω διαδρομή ακόμη μία φορά για να τερματίσουν στη συνέχεια στην πλατεία Γεωργίου.

Η διαδρομή των 5χλμ είναι η ίδια με αυτή των 10 χλμ, μόνο που οι δρομείς θα την κάνουν μία φορά.

Η διαδρομή των παιδιών θα έχει εκκίνηση από τη διασταύρωση Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με αυτή των 5χλμ και θα τερματίσουν στην πλατεία Γεωργίου.

Οι εγγραφές

Από το απόγευμα της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου από τον ιστότοπο www.run-greece.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, ενώ από τις 10.09 από τις 10πμ έως τις 2μμ και από τις 6μμ έως τις 9μμ, αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται και σε γραφείο που θα δημιουργήσει ο ΣΕΓΑΣ στο ισόγειο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.

Η συμμετοχή είναι 5 ευρώ, ενώ για τα παιδιά και τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος θα είναι δωρεάν.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.