Η κορυφή Μπαλντενήσι δεξιά, όπως φαίνεται από το Ασπρόρεμα.

Αν ψάχνετε για ένα απομονωμένο μέρος για να περπατήσετε, τα Άγραφα μάλλον είναι τα βουνά στα οποία θα καταλήξετε. και όχι γενικώς τα Άγραφα, αλλά τα Δυτικά Άγραφα, τα βουνά δηλαδή μεταξύ του Αγραφιώτη ανατολικά και του Αχελώου δυτικά, τα βουνά νότια από το Πετριλιώτικο ρέμα. Κορφές όπως η Φτέρη και το Ντελιδήμι, η Λιάκουρα και το Μπαλντενήσι, η Πυραμίδα και το Σαλαγιάννη και δεκάδες άλλες μικρότερες και χαμηλότερες μπλέκονται μεταξύ τους, φτιάχνοντας ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα, από κορφές , διάσελα, βαθιές ρεματιές και απότομες πλαγιές.
Ανάμεσά τους περνάνε ακόμα μερικά καταπληκτικά μονοπάτια, που ο χρόνος αλλά και η αδιαφορία των αρμοδίων σιγά – σιγά τα καταστρέφουν. Περπατήσετε τα όσο είναι καιρός.
Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2013 ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει ανάβαση στα Δυτικά Άγραφα στη διαδρομή Βασιλέσι-Παλούκια-Μπαλντενήσι.

P6100091

Οι κορυφές Γιδόκαστρο, Φτέρη , Λιάκουρα, Κορούνα και η μακριά κορυφογραμμή της Πλάκας που οδηγεί στο Μπαλντενήσι όπως φαίνονται από το Ντελιδήμι. Κάτω χαμηλά το Ασπρόρεμα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 08/09/2013:Αναχώρηση στις 07.00` από Ναύπακτο (πλατεία Λιμανιού) με κατεύθυνση το Ραυτόπουλο Ευρυτανίας. Περνώντας το Ραυτόπουλο θα συναντήσουμε τον οικισμό Φουσιανά και κατόπιν στον οικισμό Βασιλέσι. Από το τέλος του οικισμού αρχίζει η πεζοπορία, περνάμε από τη θέση Κρεβάτια και από δύσκολο μονοπάτι κάτω από τις κορυφές του Γιδόκαστρου βγαίνουμε στο διάσελο Γιδόκαστρου- Πύργου. Από εκεί κατάβαση στη θέση Παλούκια όπου και θα κατασκηνώσουμε. Τις απογευματινές ώρες ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια θα πραγματοποιηθεί ανάβαση σε κάποια από τις κορυφές που θα μας περιβάλλουν  ( Φτέρη, Κουρούνα, Γιδόκαστρο).
ΚΥΡΙΑΚΗ 09/06/2013. Ξεκίνημα τραβερσάροντας τις βόρειες πλαγιές της Κουρούνας, περνάμε από διάσελο με καταπληκτική θέα στο Ασπρόρεμα και πεζοπορούμε στην μακριά κορυφογραμμή της Πλάκας με στόχο την κορυφή Μπαλντενήσι. Ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια μπορεί να υπάρξει ανάβαση και στην κορυφή Πυραμίδα ή στο απότομο και πιο μακρινό Σαλαγιάννη.
Επιστροφή από την ίδια διαδρομή στο Βασιλέσι.
Απαιτείται κατασκηνωτικός εξοπλισμός ( σκηνή, υπνόσακος, τρόφιμα, νερό.)
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Τσιριμώκος Ιωάννης 6974866205

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.