Την Κυριακή 21/04/2013 ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Αγρινίου, πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή Κατελάνος (υψ.1924) του Παναιτωλικού, από τη διαδρομή Μαχά (που πήρε το όνομα του εκλιπόντος προέδρου του Ε.Ο.Σ. Αγρινίου).
Η παρουσία των μελών και των δυο συλλόγων ήταν μεγάλη, ενώ στην κορυφή συναντηθήκαμε και με μέλη του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας και του Φυσιολατρικού Ομίλου ¨Αριστοτέλης¨του Αντιρρίου που ανέβηκαν στην κορυφή από την πλευρά του καταφυγίου.
Η διαδρομή ξεκινά από πέτρινο εκκλησάκι στο πάνω μέρος του χωριού Αγία Παρασκευή και συνεχίζει σε καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα σε έλατα και μετά τα 1500 μέτρα σε όμορφο αλπικό τοπίο μέχρι την κορυφή Κατελάνος.
Η κατάβαση έγινε από τη βόρεια πλευρά του ρέματος  (Ζελιχόρεμα), για προσεγγίσουμε τους καταρράκτες στη θέση κακόσταλος, που αυτή την εποχή με τα πολλά νερά μας πρόσφεραν ένα ωραίο θέαμα.
Η διαδρομή είναι κυκλική και είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη σε όλο της το μήκος.

Περισσότερες φωτος στο blog του συλλόγου.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.