ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/12

   Στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του δήμου Αιγάλεω «Γ.ΡΙΤΣΟΣ» διεξήχθη η έκτακτη εκλογικοαπολογιστική συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, όπως ορίζει ο αθλητικός νόμος 2725/99 (μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της ολυμπιακής χρονιάς).

Εξελέγη τριμελής εφορευτική επιτροπή που διεύθυνε την γενική συνέλευση, με πρόεδρο τον νομικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Παπαγιάννη και μέλη τους Αριστοτέλη Κακογεωργίου και Παύλο Γορανίτη. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ συνάδελφος Κωνσταντίνος Σάμιος, ο όποιος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στα χρόνια της θητείας του και αφού ζήτησε την απαλλαγή από την γεν. συνέλευση για τα πεπραγμένα της διοίκησης του, τόνισε τη μεγάλη πρόοδο της ομοσπονδίας, την αύξηση των συλλόγων, των αγώνων, των συμμετοχών, την κοινωνική δράση, την συνεργασία-συζήτηση που χει ξεκινήσει και έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο με τον ΣΕΓΑΣ, την απόκτηση δωρεάν γραφείου από τον ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, την ένταξη στην πανευρωπαϊκή και εσχάτως την παγκόσμια ομοσπονδία «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», την ανάπτυξη και καθιέρωση των αγώνων υπεραποστάσεων και τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη συστράτευσης και σύμπνοιας στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες. Με την ευκαιρία τονίστηκε ότι η ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι η μοναδική αθλητική ομοσπονδία που καθιέρωσε και πράττει τη μια και μόνη θητεία, για τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της, γεγονός πρωτόγνωρο και αυθεντικά δημοκρατικό.

 Ακόλουθα έλαβαν τον λόγο η πρόεδρος του ΣΔΥ ΑΘΗΝΑΣ κα. Ελένη Μπερτσάτου, ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΖΕΥΣ» κος Χρήστος Μυστρίδης, ο πρόεδρος του ΣΑ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟΥ κος Κων/νος Λιαπής, ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κος Βλάσσης Καραβασίλης, ο πρόεδρος του ΣΜΑΡ ΛΑΡΙΣΑΣ κος Γούλας Νικόλαος, ο πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κος Αριστοτέλης Κακογεωργίου οι οποίοι με γόνιμες παρεμβάσεις και προτάσεις προς τη γενική συνέλευση πρότειναν και ομόφωνα η γεν. συνέλευση αποδέχτηκε και αποφάσισε τα εξής:

  1. Απάλλαξε το απερχόμενο Δ.Σ. και εξελ. επιτροπή από κάθε νόμιμη διαδικασία κατά τη χρήση της θητείας της.
  2. Ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ. Κων/νο Σάμιο και εκείνος το αποδέχτηκε, να βοηθήσει τη νέα διοίκηση από τη θέση του τεχνικού συμβούλου.
  3. Λόγω των εξόδων συντήρησης της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της ένταξης στην παγκόσμια ομοσπονδία «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» (FISpT) επικαιροποιήθηκε η καταβολή από κάθε σύλλογο του ποσού των 50 ευρώ κατ’ έτος προς το ταμείο της ομοσπονδίας (καταβλητέο μέσα στο 1ο δίμηνο του 2013 και κάθε έτος στο πρώτο δίμηνο)
  4. Τα έσοδα από την συμμετοχή των αθλητών-μελών των συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για την συμμετοχή τους στον μαραθώνιο Αθηνών για το 2013, θα πάνε στα ιδρύματα: «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» (Αθήνας) και «ΜΕΡΙΜΝΑ» Κατερίνης, εξ ημισείας.
  5. Στην τελετή βράβευσης συλλόγων του κλασικού Μαραθωνίου αποφασίστηκε να βραβευτούν οι σύλλογοι-μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ:
    1. Από την Αθήνα: Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    2. Από την επαρχία: Σ.Δ.Υ. ΒΟΛΟΥ & Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    3. Τα γραφεία της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, να παραληφθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 από τον δήμο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
    4. Να συνεχιστεί η συνεργασία, με προοπτική την υπογραφή συμφωνίας με τον ΣΕΓΑΣ-ΚΕΔΕ (συμβούλιο δήμων της Ελλάδας) σχετικά με το ενιαίο καλεντάρι και τους τρόπους ένταξης των αγώνων των συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (εφόσον το επιθυμούν) σε αυτό.
    5. Το νέο Δ.Σ. να εξετάσει τροποποιήσεις του καταστατικού, που θα αποφασιστούν στην επόμενη γεν. συνέλευση (τακτική ή έκτακτη).

 Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ξεκίνησε την διαδικασία με παρουσίαση των υποψηφίων για τις θέσεις του Δ.Σ.  και της εξελεγκτικής επιτροπής. Οι υποψήφιοι ήταν 13 για το Δ.Σ. και 4 για την εξελ. Επιτροπή, με επιλεγόμενους τους 11 για το Δ.Σ. και 3 για την εξελεγκτική επιτροπή.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:15 και ολοκληρώθηκε στις 13:45 και από τα αποτελέσματα της πρόεκυψαν τα εξής αποτελέσματα.

Ψήφισαν 37 σύλλογοι επί συνόλου 48 εχόντων δικαίωμα ψήφου (σημείωση: μετά το πέρας της διαδικασίας προσήλθε καθυστερημένος, στις 14:45 λόγω γέννησης τέκνου του, ο εκπρόσωπος του ΑΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, συνάδελφος Κατωπόδης, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσελθόντων στους 38)

 Ποσοστό 79,1 %        έγκυρα 37       Άκυρα-Λευκά 0

 Εξελέγησαν κατά σειρά οι:

  1. Γούλας Νικόλαος
  2. Καραβασίλης Βλάσσης
  3. Διαμαντής Γεώργιος
  4. Λιαπής Κων/νος
  5. Λαμπρινίδης Δημήτριος
  6. Καμπαξής Σπυρίδων
  7. Λαζαρίδης Κυριάκος
  8. Κυριαζής Κων/νος
  9. Διακουμάκος Παύλος
  10. Μπαράκος Μιλτιάδης
  11. Μαραγκός Σπυρίδων

 Αναπληρωματικοί είναι :

  1. Καράμπελας Ιωάννης
  2. Κατσίφας Βασίλειος

 Για την εξελεγκτική επιτροπή:

  1. Καραχάλιας Δημήτριος
  2. Βύρλας Δημήτριος
  3. Σαμπατακάκης Κωνσταντίνος

 Αναπληρωματικός:

  1. Νάκος Στυλιανός

Αμέσως μετά έγινε η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα με την έξης σύνθεση:

Πρόεδρος                    : Γούλας Νικόλαος

Γεν. Γραμματέας     : Διαμαντής Γεώργιος

Αντιπρόεδρος          : Λιαπής Κων/νος

Ταμίας                             : Διακουμάκος Παύλος

Ειδ. Γραμματέας      : Καραβασίλης Βλάσσης

Αναπ. Ταμίας             : Κυριαζής Κων/νος

Έφοροι                          : Καμπαξής Σπυρίδων

                                                Μπαράκος Μιλτιάδης

                                                 Μαραγκός Σπυρίδων

                                                 Λαμπρινίδης Δημήτριος

Ενώ μέλος στην οργανωτική επιτροπή του διεθνούς Μαραθωνίου Αθηνών «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» ορίστηκε ο Λαζαρίδης Κυριάκος

Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής ορίστηκε ο Καραχάλιας Δημήτριος και μέλη της οι Βύρλας Δημήτριος και Σαμπατακάκης Κωνσταντίνος

 Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος κήρυξε την λήξη των εργασιών της εκλογικο-απολογιστικής συνέλευσης της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Από admin

Μια σκέψη στο “ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.