Για 29η συνεχή χρονιά, πολλοί δρομείς από όλη την Ελλάδα, έτρεξαν σε έναν από τους παλιότερους αγώνες δρόμου που διεξάγονται στη χώρα μας, τον Δρόμο Ελευθερίας, Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος.

Η διαδρομή συνδυάζει και ενώνει μέρη που γράφτηκε η ιστορία της Αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς η Μάχη των Θερμοπυλών και η Θυσία των τριακοσίων του Λεωνίδα σηματοδότησε τη πορεία των Ελλήνων το 480πΧ, η Αλαμάνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην Απελευθέρωση του 1821, ενώ η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης στη Κατοχή, προέβαλε πολλά εμπόδια στους ναζί, που εκδικήθηκαν με τη δολοφονία δεκάδων αμάχων κατοίκων της περιοχής.

Η βροχή που έπεσε πριν την έναρξη του αγώνα, σταμάτησε 20 λεπτά πριν την έναρξή του, για να ξαναρχίσει μετά τα 30 λεπτά από την εκκίνηση, να σταματήσει στη μία ώρα αγώνα, και κατόπιν να συνεχίζεται κατά διαστήματα. 353 δρομείς μαζί με τον αγώνα των παιδιών έτρεξαν στον αγώνα, με απώλεια μερικών που δεν ήρθαν λόγω των αμφιβολιών και δισταγμών για τον καιρό. Στη διαδρομή του αγώνα όπως πάντα, δυστυχώς δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους κατοίκους, και μόνο στα χωριά υπήρχε κάποιος κόσμος που παρακολουθούσε τους δρομείς. Αντίθετα, όπως και όλες τις χρονιές, στον τερματισμό αρκετός κόσμος επεφημούσε τους τερματίσαντες. Στις εκπλήξεις του αγώνα, το νέο μεγάλο μετάλειο που απεικονίζει και ενώνει τον Λεωνίδα, τον Αθανάσιο Διάκο και τη Γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Στον αγώνα που μετρήθηκε γύρω στα 16,4 χιλιόμετρα από τα gps, 1ος τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος από την Αναγέννηση Λαμίας με χρόνο 56΄32. Δεύτερος ο Βολιώτης Γιώργος Παπαχρήστος 57΄54, που πέρασε στο τελικό σπριντ τον Γιάννη Μαρή.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η εορτάζουσα Άννα Στυλιανάκη (Πανελλήνιος Γ.Σ.) με χρόνο 1.13’13. Δεύτερη η Πέγκυ Στάρφα 1.15’16, και τρίτη η Ελίνα Μακρίδη με 1.16’02.

Για τα Δημοτικά Σχολεία 1ος τερμάτισε ο Βασίλης Καραγεώργος από το Δ.Σ Μοσχοχωρίου, και στα κορίτσια η Εριέττα Ζαγγανά από το Δ.Σ. Καινούριου.

Μετά το τέλος και των απονομών, οι Σύλλογοι Δρομέων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, σε μία συγκινητική εκδήλωση. Κατά την επιστροφή τους από τον Γοργοπόταμο πολλοί δρομείς επέλεξαν να κάνουν μια στάση ξανά στις Θερμοπύλες και να επωφεληθούν από τα ανοιχτά για το κοινό θερμά λουτρά της περιοχής, όπου υπήρξε κοσμοσυρροή.

 

Δείτε τα αποτελέσματα ανά κατηγορία

 

Δείτε Video απο τον αγώνα εδώ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.