Αν θες να απογειώσεις το πρόγραμμα σου και να κάψεις λίπος δοκίμασε αυτό το πρόγραμμα.

Tα μηχανήματα αερόβιας άσκησης μπορεί να νομίζεις ότι είναι ιδανικά το χειμώνα έτσι ώστε να αποφεύγεις το κρύο  αλλά δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα ορίζουν την ταχύτητα σου και σε γυμνάζουν μονοδιάστατα. Αν θες να απογειώσεις το πρόγραμμα σου και να κάψεις λίπος δοκίμασε τα παρακάτω.

Ασκηση 55
Ξεκίνησε κάνοντας 1 κάθισμα με το βάρος του σώματος και 10 κάμψεις. Ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα και μετά κάνε 2 καθίσματα και 9 κάμψεις. Συνέχισε σε αυτό το μοτίβο μέχρι να φτάσεις τα 10 καθίσματα και την 1 κάμψη. Όταν ολοκληρώσεις θα έχει κάνει 55 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση. Επίσης θα έχεις γυμναστεί αερόβια και θα βελτιώσεις την καρδιαναπνευστική σου λειτουργία. Τέλος θα έχεις αποκτήσει τα οφέλη δυναμικής προπόνησης.

Σπριντ 10 μέτρων
Βρες ένα μέρος στο γυμναστήριο σου έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις ταχύτητες 10 μέτρων. Όταν καλύψεις την απόσταση ξεκουράσου για μια αναπνοή. Κάνε σπρίντ πίσω και όταν φτάσεις πάρε 2 βαθιές αναπνοές. Συνέχισε σε αυτό το μοτίβο αυξάνοντας κάθε φορά κατά 1 αναπνοή την ξεκούραση σου. Θα σταματήσεις όταν πλέον δεν μπορείς να πάρεις ανάσα από την μύτη. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεις την ένταση της προπόνησης και καις περισσότερο λίπος. επίσης κερδίζεις πιο πολλά από το απλό τρέξιμο σε διάδρομο.

Πυραμίδα jumping jacks
Κάνε όσα πιο πολλά jumping jacks μπορείς σε 10 δευτερόλεπτα. Ξεκουράσου για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Κάνε μετά όσα μπορείς σε 20 δευτερόλεπτα και ξεκουράσου για άλλο τόσο χρόνο. Κάνε το ίδιο στα τριάντα δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια κατέβα την πυραμίδα ξεκινώντας από 30 δευτερόλεπτα μετά στα 20 και στα 10. επανάλαβε 3 φορές.

Πηγή: http://www.menshealth.gr/

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.