Το Σαββατοκύριακο 19 και 20/5 8μελής ομάδα των Ορειβατικών Συλλόγων Ναυπάκτου και Αγρινίου πραγματοποίησε πολύωρη διάσχιση των πανέμορφων Δυτικών Βαρδουσίων με αφετηρία το ορειβατικό καταφύγιο της Οξυάς και κατάληξη την όμορφη Αρτοτίνα.

Μια πολύ όμορφη πεζοπορική διαδρομή που στο σύνολό της προσφέρει πανοραμική θέα σε όλα τα Βαρδούσια και των κορυφών τους. Ξεκινάμε από διάσελο της Γραμμένης Οξιάς και για 16 χλμ κινούμαστε σε σχετικά ομαλές χορτολιβαδικές ράχες . Τραβερσάροντας το Σινάνι και το βουνό της Χωμήριανης , μέσα σε ελατόδασος , βγαίνουμε στη Σκασμένη Στρούγκα και από εκεί στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Αμφισσας, όπου και διανυκτέρευση (από τραβέρσα μέχρι καταφύγιο άλλα 6 χλμ) . Περνώντας τη μουσονιτσίωτικη διασέλα , ανάμεσα στις κορυφές Αλογοράχη και Πυραμίδα , βγαίνουμε στα αρτοτινά λιβάδια με απότομη κατεβασιά χωρίς μονοπάτι. Από αρτοτινά λιβάδια συνεχίζουμε στο χωματόδρομο για 5 χλμ περίπου και σε χαρακτηριστικό πέταλό του κόβουμε δεξιά προσέχοντας να βρούμε ασαφές στην αρχή του μονοπάτι. Περνάμε από ξέφωτο με στάνη . Ακολουθώντας πάλι μονοπάτι , μέσα σε πυκνό ελατόδασος , καταλήγουμε στο ρέμα της Σαΐτας , όπου και ξύλινο γεφύρι . Από εκεί μπαίνουμε στο Ε4 και βγαίνουμε άνετα Αρτοτίνα.

Δείτε φωτογραφίες της Σούλας Σατλάνη

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.