Ξεχάσατε να φάτε το γεύμα σας πριν από την προπόνηση;

Τότε μην περιμένετε πολλά από το σώμα σας εάν πήγατε στο γυμναστήριο πεινασμένοι και έχετε σχεδιάσει να κάνετε μια έντονη προπόνηση. Όσο πιο πολλές επαναλήψεις κάνετε τόσο περισσότερο μυϊκό γλυκογόνο χρειάζεστε. Και εάν δεν έχετε αρκετούς υδατάνθρακες αποθηκευμένους στον οργανισμό σας, τότε θα κουραστείτε πολύ γρήγορα.

Εάν πριν από την προπόνηση με βάρη δεν έχετε φάει ένα γεύμα με υδατάνθρακες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν τα επίπεδα κορτιζόλης του οργανισμού σας. Αυτή η αύξηση παρεμποδίζει την αναβολική επίδραση της τεστοστερόνης και οδηγεί σε μυϊκό καταβολισμό.

Όμως το γεύμα που θα φάτε πριν από την προπόνηση θα πρέπει να περιέχει και πρωτεΐνη γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα επίπεδα της κορτιζόλης θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η πρωτεΐνη αναπτύσσει τους μύες, άρα λοιπόν είναι αναγκαίο να υπάρχει σε όλα τα γεύματά μας.

Δύο ώρες λοιπόν πριν από την προπόνηση φάτε ένα πλήρες γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνη ή εάν δεν έχετε χρόνο φάτε τουλάχιστον μία αθλητική σοκολάτα ή πάρτε μια δόση από ένα προϊόν αθλητικής διατροφής που λαμβάνετε  πριν την προπόνηση.

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.