ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΔΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η μεταφορά όλων των συμμετεχόντων στο  Μαραθώνιο Δρόμο και το Δυναμικό Βάδισμα θα γίνει ταυτόχρονα από τρία (3) διαφορετικά σημεία στο Κέντρο της Αθήνας. Η αναχώρηση των λεωφορείων με κατεύθυνση την Αφετηρία στο Μαραθώνα θα γίνει μέσα σε 45′ λεπτά, από τις 05:30πμ έως της 06:15πμ. Μετά τις 06:15πμ δεν θα είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση του Αγώνα, το αργότερο δηλαδή στις 08:00πμ.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ:
1) Επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, μπροστά στο σταθμό του Μετρό “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”.
2) Επί της Λεωφ. Αμαλίας στο Σύνταγμα, 100μ. από το σταθμό του Μετρό “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” (είσοδος Ζαππείου Μεγάρου).
3) Επί της Λεωφ. Συγγρού, μπροστά στο σταθμό του Μετρό “ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ”.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη Μαραθώνια Διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 08:00πμ και στα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται στο Στάδιο του Μαραθώνα καθώς και στους δρόμους του Μαραθώνα, εκτός από την ευθεία της εκκίνησης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στον ειδικό σάκο που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από το Κέντρο Εγγραφών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μέχρι τις 08:30πμ (το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση), οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους ειδικούς πλαστικούς σάκους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στους οποίους θα έχουν αναγράψει τον αριθμό συμμετοχής τους, στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά τα οποία θα βρίσκονται 100μ. μπροστά από την Αψίδα Εκκίνησης (πάρκινγκ), προκειμένου να μεταφερθούν στον τερματισμό.

H τοποθέτηση των πλαστικών σάκων μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, γίνεται με βάση τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα. Τα φορτηγά αυτά θα φέρουν ένδειξη με τους αριθμούς των δρομέων των οποίων τους σάκους μεταφέρουν. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Ο σάκος θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή, ή φάρμακα. Οι διοργανώτες δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα δεχθεί άλλα σακίδια, τσάντες, κλπ., εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια προτείνει και διαθέτει στους δρομείς.

Η παραλαβή των ειδικών πλαστικών σάκων από τους δρομείς μετά τον τερματισμό θα γίνεται, με τη βοήθεια των εθελοντών, από προκαθορισμένο χώρο στο οδόστρωμα της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, μπροστά από τα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και αφού έχει προηγηθεί η παράδοση του chip χρονομέτρησης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Blocks Εκκίνησης)

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks στο χώρο της Εκκίνησης, σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό και το χρώμα του αριθμού συμμετοχής τους.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν λάβει θέση στο αντίστοιχο block 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν οι ίδιοι τα τελευταία τρία χρόνια (2009-2011) και δηλώθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής, και μετά από σχετικό έλεγχο της Οργανωτικής Επιτροπής. Τυχόν μη αναφορά επίδοσης στην αίτηση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων στα δύο τελευταία blocks.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η Εκκίνηση του Αγώνα θα δοθεί στις 09:00πμ (Block A).

Στον αγώνα εφαρμόζεται η πρακτική της “εκκίνησης κατά κύματα” (wave start).

Οι αθλητές θα ξεκινούν τον αγώνα “κατά κύματα” (waves – blocks). Η εκκίνηση του 2ου block θα γίνει μετά από ένα (1) λεπτό (09:01πμ). Η εκκίνηση του 3ου block θα γίνει μετά από δύο (2) λεπτά (09:03πμ). Οι εκκινήσεις των υπολοίπων blocks θα γίνουν διαδοχικά με χρονικές αποστάσεις τεσσάρων (4) λεπτών.

Καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τους κανόνες που διέπουν την εκκίνηση και τις οδηγίες των στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής και των εθελοντών. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΒLOCK ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής υπάρχει σχετική ένδειξη.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Στη Μαραθώνια Διαδρομή υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης των αθλητών, από το 5ο ως το 40ο χλμ.

Εμφιαλωμένο νερό διατίθενται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5 χλμ. μετά το 5ο χλμ. Επιπλέον, στους σταθμούς που βρίσκονται στο 10ο, 15ο, 20ο, 25ο, 30ο, 35ο και 40ο χλμ. καθώς και στον τερματισμό, εκτός του εμφιαλωμένου νερού, διατίθονται και ισοτονικά ποτά POWERADE. Σταθμοί με νερό και σφουγγάρια υπάρχουν στο 7,5ο, 12,5ο, 17,5ο, 22,5ο, 27,5ο, 32,5ο, και 37,5ο χλμ.

Αναλυτικά, η υποστήριξη που θα λάβουν οι δρομείς ανά σταθμό θα είναι η εξής:

Σταθμός Ιατρικές Υπηρεσίες Νερό Powerade (ισοτονικό) Σφουγγάρια GU Gel Μπανάνες Fitness Bars Χυμός Coca Cola WC
Εκκίνηση x x x
5χλμ x x x
7,5χλμ x x x
10χλμ x x x x
12,5χλμ x x x
15χλμ x x x x x
17,5χλμ x x x
20χλμ x x x x x x
22,5χλμ x x x
25χλμ x x x x x
27,5χλμ x x x
30χλμ x x x x x x x
32,5χλμ x x x
35χλμ x x x x x
37,5χλμ x x x
40χλμ x x x χ
Τερματισμός x x x x x x x


Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των δρομέων, εκτός από το χώρο της εκκίνησης, θα υπάρχουν και στη διαδρομή – μία σε κάθε σταθμό – καθώς και στον τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να πετούν τα μπουκάλια (από νερό, προσωπικά ποτά, powerade), τα καπάκια από τα μπουκάλια, τα σφουγγάρια κλπ., στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και πάντως μόνο στη δεξιά πλευρά του δρόμου για να μην αποβούν επικίνδυνα για τους δρομείς που ακολουθούν. Για τη δική τους καλύτερη εξυπηρέτηση, καλούνται οι δρομείς να μη συνωστίζονται στο πρώτο τραπέζι κάθε σταθμού αλλά να εξυπηρετούνται και από τα άλλα τραπέζια τα οποία εκτείνονται σε μήκος μέχρι και 100μ σε κάθε σταθμό.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης είναι το ΕΚΑΒ. Οι δριογανωτές έχουν προβλέψει την παροχή ιατρικής βοήθειας στο χώρο της Εκκίνησης, του Τερματισμού, και στις αγωνιστικές διαδρομές όλων των Αγώνων Δρόμου. Επίσης, τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο. Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες θα βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρο το μήκος όλων των αγωνιστικών διαδρομών παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης του Αγώνα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι ΔΕΝ θα προσφερθεί η υπηρεσία παροχής προσωπικών ποτών στους σταθμούς τροφοδοσίας. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται μόνο στους elite αθλητές, όπως και στους αθλήτές/αθλήτριες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

ΑΡΓΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Για τον αγώνα έχει καθοριστεί χρονικό όριο οκτώ (8) ωρών, συμπεριλαμβανομένου και του Δυναμικού Βαδίσματος. Εάν η επίδοση του δρομέα/βαδιστή απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο (βλέπε παρακάτω ωράριο κλεισίματος των σταθμών υποστήριξης), τότε θα πρέπει να διακόψει την προσπάθειά τους και να μεταφερθεί από τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής στον τερματισμό. Εάν αποφασίσει με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ να συνεχίσει την πορεία του, θα πρέπει μετακινηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ και να συνεχίσει την προσπάθειά του στο πεζοδρόμιο. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και ασφαλείας στην κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν αυτό το μέτρο. Μετά τις ώρες που αναγράφονται παρακάτω η Μαραθώνια Διαδρομή θα παραδίδεται τμηματικά στην κυκλοφορία των τροχοφόρων. Παρακαλούμε όπως οι οδηγίες αυτές τηρηθούν με ακρίβεια από τους δρομείς.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα ολοκληρώνονται στις 17:30, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των διαδοχικών εκκινήσεων.

Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ/ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Η αστυνομία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα εντός χρονικού ορίου.
Αναλυτικά:

Σταθμός Ώρα Κλεισίματος
5χλμ 10.20
7,5χλμ 10.49
10χλμ 11.17
12,5χλμ 11.46
15χλμ 12.14
17,5χλμ 12.43
20χλμ 13.11
22,5χλμ 13.40
25χλμ 14.08
27,5χλμ 14.37
30χλμ 15.01
32,5χλμ 15.30
35χλμ 15.58
37,5χλμ 16.27
40χλμ 16.55

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Μπροστά από τον προπορευόμενο δρομέα υπάρχει όχημα με μεγάλο ψηφιακό χρονόμετρο στην οροφή. Επίσης ψηφιακό χρονόμετρο διπλής όψης υπάρχει στον τερματισμό καθώς και στο 21,1χλμ (μίας όψεως).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών στο Ζάππειο Μέγαρο. Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και το block εκκίνησης όπου τοποθετείται. Σημειώνεται ότι η χρήση μόνο του chip ή μόνο του αριθμού συμμετοχής δεν καταχωρεί αποτέλεσμα και ο δρομέας ακυρώνεται.

Στο 5οχλμ., στο 10οχλμ, στο μέσο της διαδρομής (21,1χλμ) και στο 30οχλμ θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου ακυρώνεται.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip χρονομέτρησης.

Μόνο οι αθλητές που:
(α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα,
(β) ξεκίνησαν από το σωστό block εκκίνησης,
(γ) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου σε όλες τις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time),
(δ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα (17:30)
συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα ενώ μόνο για αυτούς ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους, ενώ τους αποστέλλεται και πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όλοι οι διεθνείς κανονισμοί των IAAF/AIMS για τα Πρωταθλήματα όπως εξειδικεύονται στις ξεχωριστές προκηρύξεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι κριτές και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – Παρακολούθηση Μαραθωνίου

Το σύνολο των αγωνστικών διαδρομών όλων των αγώνων δρόμου του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών θα είναι ελεύθερες για τους δρομείς από την κυκλοφορία οχημάτων.

Στο ρεύμα του δρόμου, όπου τρέχουν οι αθλητές ΔΕΝ έχουν δικαίωμα κίνησης όλοι οι μη-συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί, κλπ.), με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο. Το διπλανό ρεύμα από εκείνο το αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης. Η μετακίνηση για την παρακολούθηση των αγώνων δρόμου του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων επιτρέπεται μόνο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη ύπαρξη της ειδικής άδειας (διαπίστευση), όπως και η μη υπακοή στις οδηγίες της Τροχαίας και των στελεχών της διοργάνωσης θα επιφέρει άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ

Για τους αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος θα ισχύσουν όλοι οι κανόνες που ισχύουν και για τους δρομείς, με τις παρακάτω ιδιαιτερότητες:

Οι αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στο ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά στο τελευταίο block εκκίνησης. Οποιαδήποτε εκκίνηση βαδιστή σε διαφορετικό block θα επιφέρει την ακύρωση του αθλητή.

Χρονικό όριο τερματισμού είναι οι οκτώ (8) ώρες (17:30), λαμβάνοντας υπόψη και τη χρονοκαθυστέρηση των διαδοχικών εκκινήσεων.

Οποιαδήποτε αλλαγή αγώνα δρόμου συνεπάγεται την αλλαγή του αριθμού συμμετοχής και είναι δυνατή μόνο με σχετική άδεια της Οργανωτικής Επιτροπής, το αργότερο έως το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία αποτελεσμάτων για το Δυναμικό Βάδισμα, ούτε ανάδειξη νικητών.


ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδος τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς αμέσως μετά τον τερματισμό τους καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο του Σταδίοιυ. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο του Σταδίου, βαδίζοντας πάνω στους διαδρόμους που διατίθενται για το σκοπό αυτό.

Έξω από το Στάδιο τους προσφέρονται νερό, ισοτονικά ποτά Ρowerrade, χυμοί Αmita, bars δημητριακών, μπανάνες, κλπ. Πριν την παραλαβή των ρούχων, οι δρομείς οφείλουν θα παραδώσουν το chip χρονομέτρησης.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΡΟΥΧΩΝ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΕΙΡΟΜΑΛΑΞΗΣ

Οι δρομείς παραλαμβάνουν το σάκο με τα ρούχα τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους. Τα φορτηγά με τους σάκους θα είναι σταθμευμένα στο οδόστρωμα της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Στο χώρο του Γυμναστηρίου “Ι. Φωκιανός” υπάρχουν αποδυτήρια Ανδρών και Γυναικών στη διάθεση των δρομέων.

Στον ίδιο χώρο και για όσους δρομείς επιθυμούν και παρουσιάζουν ανάλογη ανάγκη, θα παρασχεθούν υπηρεσίες χειρομάλαξης (massage). Μεγάλος αριθμός χειρομαλακτών θα παρέχει τις υπηρεσίες αυτές στους δρομείς που το επιθυμούν μετά την παραλαβή του ρουχισμού τους.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου επιτρέπεται μόνο στους δρομείς που έχουν αριθμό συμμετοχής (bib) και τερματίζουν, καθώς και στα εξουσιοδοτημένα άτομα της Οργανωτικής Επιτροπής που έχουν τη συγκεκριμένη ένδειξη στη διαπίστευσή τους. Συγγενείς, φίλοι, σύνοδοι, προπονητές δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσβασή τους στην περιοχή αυτή γιατί δυσκολεύουν τους δρομείς κατά την έξοδο από το χώρο αποκατάστασης, καθώς και τις προγραμματισμένες λειτουργίες της διοργάνωσης. Δεν επιτρέπεται η είσοδος οποιουδήποτε θελήσει να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου με άλλα μέσα (ποδήλατο, καρότσι, πατίνι, κλπ.).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του Μαραθωνίου καθώς και στους νικητές και νικήτριες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου του ΣΕΓΑΣ. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια του Αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα υπάρχει ζωντανή και διαρκής ενημέρωση μέσα από το Διαδίκτυο, ενώ ο αγώνας εξελίσσεται. Με τη λήξη του Αγώνα, ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.athensclassicmarathon.gr μετά τη λήξη του Αγώνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται  να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτέλεσματα ανακοινώνονται μετά από δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να “κατεβάσουν” (download) το ατομικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής τους στον αγώνα, από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ο Αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά με ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών συνεργάζεται με το Επίσημο Φωτογραφικό Πρακτορείο MARATHON PHOTOS, από όπου όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν τις προσωπικές τους φωτογραφίες.
www.marathon-photos.com

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.