“VIP”, “mini”, “Marathon”, είτε όπως αλλιώς σας αρέσει ο αγώνας δρόμου που ουσιαστικά ήταν γύρος των Σπετσών κατάφερε αυτό που ήθελε, την επικοινωνιακή επιτυχία. Έτσι σχεδόν 600 δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες 26χλμ και 5χλμ για να επισφραγίσουν και την αγωνιστική επιτυχία της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, οπότε και οι Σπέτσες βρέθηκαν στο δρομικό επίκεντρο.

Οι δρομείς παράλληλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματικά φυσιολατρική διαδρομή, η όποια όμως κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν καθώς είχε πολλές ανηφοροκατηφόρες.

Στα 26χλμ δεν υπήρχε ιδιαίτερα δυνατός συναγωνισμός, όμως ο αγώνας είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Αυτός ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος κέρδισε με χρόνο 1:31:12, 11 λεπτά διαφορά από τους υπόλοιπους. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Νίκος Μπούρας με 1:42:52 και στην τρίτη ο Σωκράτης Ελευθερίου 1:43:59.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η πρωταθλήτρια του διάθλου Λουκία Λουκοπούλου που κατάγεται από τις Σπέτσες. Ο χρόνος της ήταν 1:53:52 και μάλιστα κατέλαβε και την13η θέση στη γενική κατάταξη. Δεύτερη ήταν η Pascal Terlaak (2:05:15) και τρίτη η Μάγδα Κουρλέση (2:07:12).

To συλλογό μας εκπροσώπησαν οι Κόγγος Χρ., Γεωργικόπουλος Π., Λαγουδάκης Κ.

Στα 5χλμ (fun run) νικητής ήταν ο πρωταθλητής των ημιαποστάσεων Κώστας Νακόπουλος ο οποίος έκανε μια δυνατή προπόνηση αντοχής ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς του στίβου. Πρώτη γυναίκα η Αγγελική Ραφτάκη, πρώην πρωταθλήτρια και αυτή στους δρόμους ημιαντοχής του στίβου.

Ο καιρός πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός, με το βροχερό και κρύο σκηνικό να κρατάει ακόμα και τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού στα σπίτια τους. Έτσι οι Σπέτσες είχαν εντελώς άλλο σκηνικό από το γνωστό κοσμοπολίτικο καλοκαιρινό. Έστω και για ένα πρωινό όμως το νησί έζησε ξανά καλοκαιρινές στιγμές με 600 άτομα στον δρόμο.

Δείτε τα αποτελέσματα:

Αγώνας 26Κμ

Αγώνας 5Κμ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.