Διεξήχθη χθές Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 με εξαιρετική οργανωτική επιτυχία ο 7ος ΑΓΩΝΑΣ 100Κμ. στην διαδρομή ΨΑΘΑ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΜΕΓΑΡΩΝ. Η διαδρομή ήταν παραθαλάσσια, επίπεδη και με μηδενική κλίση.  Ο αγώνας διεξήχθη με διοργανωτή τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Παράλληλα έγινε για πρώτη φορά και αγώνας 50 Κμ, με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Η συμμετοχή των αθλητών ήταν πρωτοφανής για αγώνα υπεραπόστασης φτάνοντας για πρώτη φορά τριψήφιους αριθμούς, με 114 δρομείς να δηλώνουν στο 100αρι και 104 στο 50αρι, ενώ ως πέρυσι που γινόταν μόνο το 100αρι, οι αριθμοί ήταν διψήφιοι. Έτσι μετά τους αγώνες δρόμου και τους αγώνες βουνού, βλέπουμε ότι και στις υπεραποστάσεις το ενδιαφέρον του κόσμου και οι συμμετοχές αυξάνονται ραγδαία. Τελικά ξεκίνησαν 169 συνολικά αθλητές (94 για τον αγώνα των 100 χλμ και 75 για τον αντίστοιχο των 50).

Για πρώτη φορά ο αγώνας έγινε στα Μέγαρα αντί το Μαραθώνα όπου γινόταν μέχρι πέρυσι σε τέσσερα 25αρια, κι αυτό βοήθησε δρομείς και συνοδούς, καθώς υπήρχε καλύτερη κάλυψη. Η συνεχής συνάντηση των αθλητών που βλέπονταν ανά δέκα χιλιόμετρα τους εμψύχωνε, όπως και το όμορφο τοπίο. Εμπόδιο στάθηκε ο αέρας που ήταν πολύ δυνατός σε κάποια σημεία και με συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ και το κρύο ήταν περισσότερο του επιθυμητού. Θετικό το ότι δεν έβρεξε, γενικά οι συνθήκες χαρακτηρίζονται σχετικά καλές. Δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η κίνηση οχημάτων. Ανά δυόμιση χιλιόμετρα υπήρχαν υπερπλήρεις σταθμοί, και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα με τη τροφοδοσία.

Νικητής αναδείχτηκε με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Γιώργος Βλάχος από την Αργολίδα, που με 7:54:48 συνέτριψε κατά μία ώρα και 40 λεπτά τον περσινό του χρόνο στον Μαραθώνα όπου είχε βγει τέταρτος. Δεύτερος τερμάτισε με 8:19:27 ο Χρήστος Μαυρίκιος που είχε κάνει δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο μισό του αγώνα, έχοντας πάρει διαφορά που δεν μπόρεσε να κρατήσει. Τρίτος ο περσινός νικητής και πάντα σταθερός, πρόεδρος του ΑΠΣ Λεπάντο, Δημήτρης Καραχάλιας 8:24:41. Η 2η συνεχή χρονιά στο βάθρο είναι πολυ μεγάλη επιτυχία για το Δημήτρη και το Συλλογό μας. Η φετεινή 3η θέση συνοδεύτηκε με νέο ατομικό ρεκόρ με το οποίο βελτίωσε το χρόνο που είχε κάνει πέρσυ κατα 8 λεπτά (περσυνός χρόνος 8:32- 1η θέση) . Η μεγαλύτερη όμως προπονητική επιτυχία του Δημήτρη Καραχάλια στον αγώνα ήταν η πρωτιά στους άντρες του Γεωργίου Βλάχου (από το Άργος) με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 7.54  και η πρωτιά στις γυναίκες της Αμαλίας Ματθαίου (από Θεσ/νίκη) επίσης με νέο γυναικείο πανελλήνιο ρεκόρ 9.08. Τα δύο προπονητικά παιδιά του Δημήτρη πήρανε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 100km τον Ιούνιο στο Βέλγιο.

Στις γυναίκες όπως και πέρσυ κέρδισε η Αμαλία Ματθαίου, που έριξε μάλιστα κατά 1 ώρα 22´ τον χρόνο της, τερματίζοντας 9η γενικής σε 9:08:52. Δεύτερη με 9:26:30 η Σοφία Κασίμη, 11η γενικής, που είχε φτάσει προσωρινά τη Ματθαίου στο 40ο χιλιόμετρο, και τρίτη η Άντζυ Τερζή με 10:41:09. Τερμάτισαν 52 αθλητές.

Στον αγώνα των 50 χιλιομέτρων νικητής τερμάτισε ο Σπύρος Σπυρόπουλος με 3 ώρες και 52 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Δεύτερος πολύ κοντά ο Δημήτρης Μπεσύρης 3:53:46, τρίτος ο Marek Szewczyk 3:57:27. Πρώτη γυναίκα η Γεωργία Λαλιώτη 18η γενικής με 4:56:37, ακολούθησαν Ευαγγελία Χαρατση 5:20:34, Δήμητρα Γιαννακοπούλου 5:32:16.

Τερμάτισαν εντός χρονικού ορίου συνολικά 69 αθλητές.

Επίσης 29 αθλητές ξεπέρασαν το όριο για συμμετοχή στον ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα κάνοντας κλικ εδώ καθώς και όσους εγκατέλειψαν στα 60 και 80Κμ κάνοντας κλικ εδώ.

Από τους αθλητές εκφράστηκε η επιθυμία να καθιερωθεί η συγκεκριμένη τοποθεσία γα μόνιμη διεξαγωγή του αγώνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους δρομείς που συμμετείχαν, καθώς και τους συλλόγους των δρομέων όλης της Ελλάδας. Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει επίσης την χορηγό εταιρία DOLE AE και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ Στάθη Πισλή, την εταιρεία ΜΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ για την προσφορά σε νερά για τον αγώνα, και την εταιρεία GU για τα gel. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα πληρώματα των σταθμών που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες (υπερβολικός αέρας και κρύο), που έμειναν όλες αυτές τις ώρες για να εξυπηρετήσουν αλλά και να εμψυχώσουν τους Υπερ-αθλητές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην τροχαία και τα πληρώματα της που ήταν παρόντα σε όλη την διάρκεια του αγώνα

Και του χρόνου.

Περισσότερες φωτογραφίες του αγώνα: εδώ


Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.