Πολλές γυναίκες καθώς και άνδρες που θέλουν από τη μία να διατηρούν τη γραμμή τους, αλλά από την δυσκολεύονται να αποχωριστούν τη ζάχαρη διχάζονται μεταξύ μαύρης και άσπρης.
Λίγοι όμως γνωρίζουν τις διαφορές τους και το ποια από τις δύο να επιλέξουν. Σύμφωνα με διαιτολόγους, κατά τη παρασκευή της ζάχαρης το ζαχαροκάλαμο διαχωρίζεται σε σουκρόζη και μελάσες. Η σουκρόζη αποτελεί τη γνωστή σε όλους μας ζάχαρη (άσπρη) ενώ η μαύρη ζάχαρη αποτελείται από 90% άσπρη ζάχαρη «περικυκλωμένη» από μελάσα, η οποία δίνει και στη μαύρη το χρώμα της.

Τα 100 gr λευκής περιέχουν 387 kcal, 99.98% υδατάνθρακες και 0,02% νερό, ενώ η μαύρη 377 kcal, 97,3% και 1,77% νερό και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.α. Αυτά τα τελευταία της κάνουν και πιο υγιεινή σε ένα βαθμό. Η υπεροχή δηλαδή της μαύρης έναντι της άσπρης αφορά μόνο τη μεγαλύτερη περιεκτικότητά της σε κάποια ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μανγήσιο, κάλιο και νάτριο), αν και αυτή είναι σχεδόν αμελητέα. Συνεπώς η μαύρη ζάχαρη λανθασμένα θεωρείται πιο υγιεινή από την άσπρη.

Αντί να αντικαταστήσετε την άσπρη ζάχαρη με μαύρη καλό θα ήταν να μειώσετε τη πρόσληψή της συνολικά, που θα βοηθήσει στο να διατηρήσετε το βάρος σας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.