Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Αγραπιδόκαμπου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι  Ορεινοί Αγώνες «Αριστοτέλειο Μονοπάτι 2016», με διοργανωτές το Δήμο Ναυπακτίας, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων «Lepanto» και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Αντιρρίου «Αριστοτέλης».

Η διοργάνωση αναβαθμίστηκε σημαντικά σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες χρονιές και με την προσθήκη δύο επιπλέον μονοπατιών, περιλαμβάνοντας δύο  ξεχωριστούς αγώνες για τους ενήλικες:

  • Έναν Ημιμαραθώνιο αγώνα βουνού 20,6 χλμ. και 670 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς
  • Έναν Αγώνα ορεινού τρεξίματος 10,2 χλμ. και 330 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς

Παράλληλα με τον αγώνα των ενηλίκων, πραγματοποιήθηκε κι ένας αγώνας 3 χιλιομέτρων για παιδιά, που πήραν έτσι κι αυτά το μερίδιο τους στις χαρές που προσφέρει το ορεινό τρέξιμο.

Ο καλός καιρός βοήθησε την προσπάθεια των αθλητών και των διοργανωτών, έτσι ώστε ο αγώνας να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας στους αγωνιζόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι αθλητές ξεκίνησαν τον αγώνα τους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγραπιδόκαμπου και διέσχισαν το δάσος της περιοχής μέσα από μονοπάτια και δασικό δρόμο, απολαμβάνοντας  έτσι το υπέροχο φυσικό τοπίο. Φτάνοντας στον τερματισμό στον Πολιτιστικό Σύλλογο τους περίμενε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δύσκολη προσπάθειά τους.

Στα αποτελέσματα του αγώνα, νικητές δύο γνωστοί ύποπτοι:

  • στον Ημιμαραθώνιο o Γιάννης Σταματόπουλος του Lepanto- Σείριος Κατραούρας Softball με 1:38:00
  • στον αγώνα των 10,2Κμ ο Χρήστος Παπαδογεώργος του Lepanto με 0:44:17

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος Σταματόπουλος Ιωάννης 1:38:00 Lepanto-Φώτης Κατραούρας
2ος Λέσκο Άνταμ 1:39:16 3Π
3ος Κουτατσίου Ευάγγελος 1:47:35 ΣΔΥΑ

Σημ: Μετά από επιθυμία του, ο γνωστός σε όλους μας αθλητής Σταματόπουλος Ιωάννης αναφέρεται στα αποτελέσματα των αγώνων μας ως αθλητής του Συλλόγου Lepanto. Είναι μεγάλη μας τιμή και τον ευχαριστούμε θερμά!
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1η Μπαρδάκη Αλεξάνδρα 2:00:38 ΣΔΥΠ
2η Αναστασιάδη Θεοδώρα 2:04:03 3Π-SKY WOMEN RUNNING TEAM
3η Καραμπίνη Ανθούλα 2:11:43 Ανεξάρτητη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 18-34 ΑΝΔΡΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος Νικολάου Δημήτρης 1:51:07 Ανεξάρτητος
2ος Καπεντζώνης Νίκος 1:56:06 Lepanto
3ος Μικελόπουλος Ανδρέας 2:03:40 KRI KRI RUNNING TEAM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 35-49 ΑΝΔΡΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος Αδαμόπουλος Γιάννης 1:48:26 ΣΔΥ Πάτρας
2ος Γιώτης Αλέξανδρος 1:50:24 3Π
3ος Κάρλος Κυριάκος 2:00:38 Πέλοπας Πατρών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 50 ΚΑΙ ΑΝΩ ΑΝΔΡΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος Χαλάτσης Χρήστος 1:51:20 Lepanto
2ος Βασιλείου Κώστας 2:03:54 Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς
3ος Νικολόπουλος Ιωάννης 2:09:16 Πολιτιστική Δράση Βραχνέικα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 35-49 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1η Κάβουρα Νεκταρία 2:19:33 Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου
2η Κολιοδέδε Κωνσταντίνα 2:27:27 Lepanto
3η Παπαϊωάννου Μαρία 2:28:30 Lepanto

Σημ: Δεν συστήθηκαν οι κατηγορίες Γυναικών 18-34 και 50 ετών και άνω, επειδή δεν συμπληρώθηκε ο ελάχιστος αριθμός των 3 αθλητριών, σύμφωνα και με την προκήρυξη του αγώνα.

Αγώνας 10,2χλμ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος Παπαδογεώργος Χρήστος 44:17 Lepanto
2ος Κοκοβίκας Γιώργος 51:54 Ανεξάρτητος
3ος Παππάς Χρήστος 52:15 ΕΟΣ Αγρινίου

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1η Νικολοπούλου Αριστέα 1:04:48 TECNICA-Πέλοπας Πατρών
2η Μαργαρίτη Αναστασία 1:05:55 Ανεξάρτητη
3η Μητροπούλου Φωτεινή 1:07:01 Α.Σ. Πολυνίκης

Παιδικός Αγώνας 3χλμ

ΑΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος Παπαδημητρίου Βασίλης 11:57 Lepanto
2ος Θεοδωρόπουλος Θανάσης 13:16 Ανεξάρτητος
3ος Καραγιάννης Μιχάλης 14:04 Αγέλαος

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1η Ντομπρομίροβα Μαρία Ελένη 14:05 Σπάρτακος Φωκίδας
2η Μουσακιάν Βασιλική 14:20 Αγέλαος
3η Βαλάχα Μυρτώ 14:43 Ανεξάρτητη

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα!
Επίσης θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας που με τη δυναμική συμμετοχή τους στήριξαν τον αγώνα. Μάλιστα 7 αθλητές και αθλήτριες του Lepanto διακρίθηκαν με τα χρώματα του Συλλόγου μας, ανεβαίνοντας στα βάθρα των νικητών: Σταματόπουλος Ιωάννης, Παπαδογεώργος Χρήστος, Καπεντζώνης Νίκος, Χαλάτσης Χρήστος, Κολιοδέδε Κωνσταντίνα, Παπαϊωάννου Μαρία και ο μικρός αθλητής μας Παπαδημητρίου Βασίλης.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του αγώνα των 10χλμ.θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένας αριθμός αθλητών και αθλητριών που βρίσκονταν ανάμεσα στους πρωτοπόρους, λόγω κεκτημένης ταχύτητας και λανθασμένης εκτίμησης, διέφυγαν από την σωστή πορεία του αγώνα, χάνοντας έτσι ένα κομμάτι της διαδρομής γύρω στα 900μ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από το σχετικό checkpointτου αγώνα, όπου οι συγκεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες δεν πέρασαν ποτέ. Σαν αποτέλεσμα, οι διοργανωτές του αγώνα ήταν αναγκασμένοι να μην συμπεριλάβουν τους χρόνους αυτών των αθλητών και αθλητριών  στα αποτελέσματα του αγώνα, καθώς οι χρόνοι αυτοί δεν αντιστοιχούν στην συνολική απόσταση του αγώνα, αλλά σε μια μικρότερη απόσταση.

Ως διοργανωτές θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους παρακάτω αθλητές, καταρχάς για την γρήγορη προσπάθεια με την οποία πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά κυρίως για το ήθος και την ειλικρίνεια που επέδειξαν όταν παραδέχτηκαν αμέσως ότι δεν έτρεξαν ένα κομμάτι της διαδρομής:

73    ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ    ΝΙΚΟΣ        ΣΔΥΠ
57     ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ     ΑΝΔΡΕΑΣ     ΣΔΥ Πάτρας
99     ΦΛΑΓΓΑΣ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
77     ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
59     ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ     ΓΙΩΡΓΟΣ     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
16     ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ     ΝΕΦΕΛΗ         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
13     ΘΕΟΔΟΣΗΣ     ΜΑΡΙΟΣ         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
65     ΠΟΛΙΤΗΣ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
49     ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΣ     ΑΝΤΩΝΗΣ     LEPANTO
75     ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
96     ΑΡΑΠΑΚΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ     LEPANTO
91     ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ     ΑΝΔΡΕΑΣ     ΣΕΒΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
86     ΚΙΑΦΑΣ         ΓΙΩΡΓΟΣ     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
38     ΠΟΛΙΤΗ         ΚΑΤΕΡΙΝΑ     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Είμαστε σίγουροι ότι  το ατυχές αυτό γεγονός δεν επηρεάζει τη συνολική θετική έκβαση του αγώνα. Εξάλλου η αξία και η χαρά της συμμετοχής ενός αθλητή σε έναν ορεινό αγώνα μέσα στη φύση, υπερβαίνει χρονόμετρα και κύπελλα!

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους χορηγούς μας που σε δύσκολους καιρούς προσφέρθηκαν  να βοηθήσουν την προσπάθειά μας.

aristoteleio_xorigoi

Τις επόμενες μέρες αναζητήστε φωτογραφίες στο site του αγώνα.

 

Περιμένουμε τα σχόλιά σας για την περαιτέρω βελτίωση του αγώνα.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 5ο αγώνα Αριστοτέλειο Μονοπάτι τον Οκτώβριο τους 2017!

Από admin

5 σχόλια στο “Αποτελέσματα 4οι Ορεινοί Αγώνες “Αριστοτέλειο Μονοπάτι””
  1. Λυπούμαστε ειλικρινά που χρησιμοποιείς αυτές τις εκφράσεις προς το διοργανωτή του αγώνα, ο οποίος απλά έκανε το αυτονόητο: Να τηρήσει το βασικό κανονισμό ενός αγώνα που λέει ότι όλοι οι αθλητές για να είναι έγκυροι, πρέπει να περάσουν από όλα τα check points. Θα είμασταν πραγματικά άδικοι απέναντι στους υπόλοιπους αθλητές, αν επιβραβεύαμε με ένα κύπελλο έναν άκυρο αθλητή, όσο γρήγορος και αν ήταν αυτός! Επίσης, επειδή και εμείς οι ίδιοι είμαστε αθλητές και τρέχουμε σε αγώνες, σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα αξιώναμε ποτέ και από κανέναν διοργανωτή ένα “τζούφιο” κύπελλο. Το ίδιο θα περιμέναμε και από εσένα….

    Μια παράμετρος που καθορίζει εξάλλου τα αποτελέσματα στους αγώνες βουνού, είναι και η ικανότητα να μην χαθεί κάποιος στη διαδρομή!!

  2. Ποτέ δεν πρέπει να εκφράζεται κάποιος άνθρωπος έτσι για μια προσπάθεια ανθρώπων και ειδικά στη περίπτωση που το λάθος είναι δικό σας!!
    Από το ίδιο σημείο πέρασε και ο μικρός και ο μεγάλος αγώνας και το λάθος έγινε μόνο από 10 άτομα που παρασύρθηκαν από κάποιον αθλητή που έλεγε από εδώ πάμε και πήγατε όλοι όσοι χαθηκατε…
    Στο βουνό κοιτάμε τα σήματα, δεν πάμε ούτε στο απαγορευτικό ούτε σε μονοπάτι χωρίς σήμανση, ανοίγουμε τα μάτια μας και βλέπουμε διότι το συγκεκριμένο σημείο μόνο φωτεινή πινακίδα δεν είχε να σας λέει ότι στριβεται, όλα τα άλλα τα είχε..αλλά αντί να γυρίσετε πίσω όταν χαθηκατε κοιταγατε να βγείτε σε θέση έστω και με 1-2κμ λιγότερα για να “κοκορευεστε” για ένα κύπελλο.
    Δεν έχετε δικαίωμα όμως να κρίνεται τη διοργάνωση που δεν σας έδωσε το κύπελλο όπως και σωστά έκανε… Κάνατε τη διαδρομή ? Όχι.. Ξέρουμε τι θα γινόταν άμα τρεχατε σωστά ? Όχι… Τότε μην έρχεστε με τσαμπουκά και λέτε εγώ δεύτερος η τρίτος θα εβγαινα γιατί δεν πέρναγα τον μπροστά μου!!
    Υ.γ.Βουνό τρέχετε άμα δεν το έχετε καταλάβει, τρέχω πολλά βουνά και δεν διαμαρτηρηθηκα ποτέ για σήμανση διότι μόνοι μας κάνουμε λάθος… Ηρεμηστε και το σωστό είναι αυτό που έγινε!!
    Υ.γ.(2) Μην χαλάτε έναν αγώνα για ένα ανόητο παραλαογισμο για ένα κύπελλο!!

  3. ναι ομως το λαθος ηταν τις διοργανωσης και το πληρωσαν οι αθλητες. και δεν ηταν ενας η δυο

  4. Σου εξηγώ όμως ότι δεν γίνεται μετά από 10′ να πέρασαν όλοι οι άλλοι και να μην χάθηκε κανένας και να χάθηκαν μια ομάδα ανθρώπων που ήταν μαζί σε διάφορες χρόνων, σχεδόν όλοι μαζί!! Πες ότι έκαναν λάθος σαν διοργάνωση… Μετά από 2κμ σε χωματοδρομους γιατί ξέρατε να βγείτε στο τερματισμό και γιατί δεν αναρωτηθηκατε να γυρίσετε πίσω να βρείτε το σωστό δρόμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.