Με την επίσημη πανελλαδική παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος του επετειακού 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο σε συμμετοχή αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, στο οποίο θα υπάρχουν περισσότεροι από 20.000 εγγεγραμμένοι δρομείς.

Στη λαμπρή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (26/03) στο Ολυμπιακό Μουσείο, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων θεσμικών φορέων και υποστηρικτών της διοργάνωσης, των υποστηριζόμενων ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, καθώς και των χορηγών, μίλησαν με τον πλέον κολακευτικό τρόπο για τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», μιας διοργάνωσης που ανήκει εξ αδιαιρέτου σε όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειάς του.

Η εκδήλωση άνοιξε υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδας (Σ.Ο.Ν.Ε.), με μαέστρο τον κ. Βαγγέλη Αραμπατζή, για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός του προέδρου του «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων», κ. Κυριάκου Στεφανίδη, ο οποίος τόνισε: «Από το 2006 που ξεκίνησε, ο Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που πλέον έχει αποκτήσει διεθνή εμβέλεια και έχει ξεπεράσει όλους τους στόχους συμμετοχών που είχαμε θέσει».

Το λόγο πήρε στην συνέχεια η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Μαραθώνιος που έχει ως σύμβολο ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον Μέγα Αλέξανδρο, αποτελεί κάτι μεγαλύτερο από μια αθλητική διοργάνωση. Αποτελεί μια διαδρομή στην ιστορία, από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα και προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο. Μέσω της δημιουργίας του πολιτιστικού δικτύου πόλεων, που θα ενώσει τις πόλεις στις χώρες από τις οποίες πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος, θέλουμε να αναδειχθούν τα ευρήματα και τα μνημεία που συνδέονται με τη διαδρομή του».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος ανελλιπώς στηρίζει την διοργάνωση από γενέσεως της.

Χαιρετισμούς απέστειλαν επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε στο χαιρετισμό του: «Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή, που έχει καταφέρει να μετατρέψει αυτό το Μαραθώνιο σε έναν θεσμό με εθνικά αλλά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, έναν θεσμό που στηρίζει επίσης τον εθελοντισμό. Στα πρόσωπα των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα βρίσκετε πάντοτε συμμάχους».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κυρίας Βούλας Πατουλίδου: «Αυτός ο Μαραθώνιος δίνει ένα συγκεκριμένο στίγμα. Ενώνει την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, με την πρωτεύουσα της εσαεί Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη.».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης ανέβηκε στο βήμα μαζί με το Δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Ηλία Ψηνάκη, επισφραγίζοντας την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

«Στον περσινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, ο κ. Ψηνάκης και εγώ δώσαμε μαζί την εκκίνηση και αποφασίσαμε να έχουμε μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, να αναδείξουμε τις διαδρομές των Μαραθωνίων και να συμβάλουμε στην ανάδειξη του αθλητισμού ως πολύ σημαντικό στοιχείο για τη νεολαία», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Ψηνάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι Θεσσαλονικείς είστε τυχεροί που έχετε έναν Δήμαρχο σαν τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τις συμβουλές του ίδιου και του επιτελείου του, προσπαθούμε κι εμείς στο Μαραθώνα να κάνουμε τον τόπο μας λίγο καλύτερο. Αρχίσαμε μια σειρά δράσεων οι δυο μας, υπογράψαμε για τη δημιουργία ενός δικτύου αθλητικών μουσείων, ενώνοντας το Ολυμπιακό Μουσείο, το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και το Μουσείο του Μαραθώνα. Στην συνέχεια θα διευρύνουμε αυτό το δίκτυο και σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας μια αμφικτιονία πόλεων».

Επίσης, αναφέρθηκε στον 2ο Ημιμαραθώνιο του Μαραθώνα, που επίσης θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Απριλίου, παράλληλα και σε συνεργασία με τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Στην συνέχεια, απεύθυναν χαιρετισμούς οι επικεφαλής των έξι Δήμων από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή του Μαραθωνίου.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, που από την πρώτη στιγμή στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», έκανε μια ιστορική αναδρομή στο πώς εξασφαλίστηκε η θεσμοθέτηση και η διεθνής αναγνώριση της διοργάνωσης το 2006 και πρόσθεσε: «Η συμπλήρωση δέκα χρόνων είναι ένα σημαντικός σταθμός, για έναν θεσμό που γίνεται πολυπληθέστερος κάθε φορά. Αυτός ο Μαραθώνιος εκπέμπει πολύ σημαντικά μηνύματα».

Ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος, ανέφερε: «Δεν πρόκειται απλώς για έναν αγώνα δρόμου, αλλά για μια ιστορική διαδρομή, που συνδέει τον αρχαίο με τον σύγχρονο πολιτισμό, που στέλνει πολλαπλά μηνύματα: δύναμης, αθλητικού ιδεώδους και εθελοντισμού».

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Γιάννης Τσουκνιδάς, υπογράμμισε: «Μεγάλο μέρος του Μαραθωνίου περνά από το δικό μας Δήμο. Με τις δράσεις που θα διοργανώσουμε, θα συνδυάσουμε τις πολιτιστικές δράσεις με τις αθλητικές και εύχομαι ο επόμενος Μαραθώνιος να είναι ακόμα μεγαλύτερος».

Χαιρετισμούς απέστειλαν, από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Δέλτα, κ. Μίμης Φωτόπουλος και ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Πέτρος Σούλας.

Αμέσως μετά, ο διευθυντής μάρκετινγκ της διοργάνωσης, κ. Γιώργος Τζέτζης, αναφέρθηκε στους επιχειρηματικούς συνεργάτες – χορηγούς του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με προεξάρχοντες το Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης, που είναι η ING, που μετονομάζεται σύντομα σε ΝΝ, τον Επίσημο Χορηγό και Ονομαστικό Χορηγό των 5.000μ. και 10.000μ., WIND, καθώς και τους Επίσημους Χορηγούς ΝΕΡΙΤ, Novasports, TV100, ΙΚΕΑ, DHL, MercedesBenz, Puma, Αύρα και Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε..

«Κατανοούμε απόλυτα την ευθύνη της επιτυχίας που κληρονομήσαμε και είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Ο Μαραθώνιος είναι ξεχωριστός, επειδή δίνει την ευκαιρία σε συμμετέχοντες κάθε ηλικίας, φύλου και αγωνιστικής ικανότητας να ζήσουν μια μοναδική δρομική εμπειρία ως πρωταγωνιστές. Ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα έχει την ίδια αξία με τον τερματισμό του πρώτου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέτζης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Μαραθώνιος έχει την συνεργασία και υποστήριξη των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015».

Στο βήμα ανέβηκε, από πλευράς των χορηγών, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Mercedes-Benz, κυρία Αλεξάνδρα Χρυσού, η οποία υπογράμμισε: «Μέσα από την συμμετοχή μας, στηρίζουμε δύο φορείς κοινωνικής προσφοράς, το MakeAWish Ελλάδος και το Χαμόγελο του Παιδιού, καταθέτοντας ένα ποσό για κάθε συμμετέχοντα που θα τρέξει και τερματίσει με την ομάδα της MercedesBenz. Ανυπομονούμε όλοι μας να συμμετάσχουμε στον αγώνα της 5ης Απριλίου».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Σοφοκλή Ξυνή, προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου “Ξυνή”, που αποτελεί Επίσημο Υποστηρικτή της διοργάνωσης. «Στηρίζουμε τον εθελοντισμό ως στοιχείο που πρέπει να περάσουμε στους μαθητές μας και είχαμε στείλει χιλιάδες εθελοντές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αμέσως μετά, ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σκέλος και παρουσίασε ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων:

Ο 94χρονος κ. Φώτης Πετρίδης, ο οποίος με την παρότρυνση της Βούλας Πατουλίδου φόρεσε και παρουσίασε το επίσημο μπλουζάκι της διοργάνωσης, θα είναι ο γηραιότερος μεταξύ των 20.000 και πλέον δρομέων, αφού θα τρέξει στο Δρόμο Υγείας 10.000μ. με στόχο να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ!

«Θέλω όλοι οι νέοι να με ακολουθήσουν και να τρέξουν μαζί μου», είπε ο αειθαλής κυρ-Φώτης, που κέρδισε το θερμότερο χειροκρότημα της βραδιάς.

Στην εκκίνηση θα βρεθεί και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης, που τόνισε: «Κατάγομαι από την Πέλλα και είχα τρέξει στον 1ο Μαραθώνιο, το 2006. Είναι κάτι το μαγικό το να ενώνεις την αρχαία Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και το Λευκό Πύργο. Πρεσβεύω τον απλό δρομέα, όχι τον πρωταθλητή δρομέα. Αυτός ο αγώνας συγκεντρώνει ψυχές, που βγαίνουν στο δρόμο να τρέξουν, γι’ αυτό πρέπει να γίνει αφορμή για να βγούμε από τα σπίτια μας. Το κίνημα των δρομέων έχει γιγαντωθεί! Ελάτε όλοι στην παρέα μας, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμη»!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΑΣΘ), κ. Ιούλιος Άμποτ, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Θέλω να συγχαρώ όσους δούλεψαν για να δημιουργηθεί αυτό το θαύμα, που λέγεται Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Τα μέλη του ΣΕΒΑΣΘ θα έχουν για άλλη μια χρονιά τη δική τους ισχυρή παρουσία στη διοργάνωση».

Ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που στηρίζει σταθερά τη διοργάνωση με την συμμετοχή του κάθε χρόνο, δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να συμμετέχω σ’ αυτόν τον αγώνα, στηρίζοντας την πόλη μας, αλλά και τους διοργανωτές και τους εθελοντές, που αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι άλλωστε ένας θεσμός που υπηρετεί εθνικά ζητήματα».

O πρωταθλητής της κωπηλασίας Νίκος Γκουντούλας, επισήμανε: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα ξεχωριστό παράδειγμα, για να αθληθούν όλοι και να κάνουν τη διά βίου άσκηση κομμάτι της καθημερινότητάς τους».

Τέλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των καταδύσεων Στέφανος Τζιβόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές: «Πλέον ζω στη Νέα Υόρκη, αλλά ως Έλληνας και ως Μακεδόνας από την Πέλλα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι το να τιμήσουμε με την παρουσία μας αυτή τη διοργάνωση, που έχει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ο κ. Χριστόπουλος έκανε ειδική μνεία και στους υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες και θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Μάλιστα, οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς έφτασαν φέτος τους 45 σε αριθμό (Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Α21 Campaign, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Λάμψη, Δεσμός, Hope Spot, ΠΑΣΠΑ – παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, Αμυμώνη, Περπατώ, Praksis, Μέλισσα, Καταφύγιο Γυναίκας, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Χαμόγελο του Παιδιού, Make-A-Wish Ελλάδος, Κέντρο ΑMEΑ «Σωτήρ», «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής – παράρτημα Θεσσαλονίκης, ΑΡΣΙΣ, ΜΑΖΙ, Άγιος Στυλιανός, Ήφαιστος, Πνοή Ελπίδας, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, ΒηματίΖΩ, Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δέντρο Ζωής, Άγγελοι Γης, Άλμα Ζωής, Δράση για το Κάτι Άλλο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο, Μέριμνα Παιδιού, Θετική Φωνή άνθρωποι+HIV, ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Μέριμνας – Θεσσαλονίκη, Ζωή με NF, Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – ΣΑΚΕΚΕ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – παράρτημα Θεσσαλονίκης), μέγεθος υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου περσινού και εξαπλάσιο σε σύγκριση με την προπέρσινη διοργάνωση!

Εκ μέρους των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που επίσης θα τρέξουν και θα χαρούν τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», ο πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), κ. Γιώργος Αυγουστίδης, επισήμανε: «Σ’ αυτή τη διοργάνωση, που πλέον είναι παγκοσμίου επιπέδου, είμαστε συμμετέχοντες, υποστηρικτές, αλλά και υποστηριζόμενοι, αφού μας δίνεται η ευκαιρία να συγκεντρώσουμε κάποια έσοδα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά στην σημερινή εποχή».

Για το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων μίλησε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, δρ. Κυριακή Ουδατζή, αναφερόμενη ειδικότερα στην επιτροπή Αλεξανδρείου Φιλίας και Συνεργασίας, η οποία συστάθηκε πέρσι με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και τη δημιουργία ενός δικτύου που θα αναδεικνύει τα κομβικά σημεία της διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε συνεργασία με τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες πέρασε ο Μακεδόνας στρατηλάτης.

«Είχαμε άμεση ανταπόκριση από τέσσερις χώρες, το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία και την Ινδία, που ήδη έχουν απαντήσει καταφατικά. Πλέον, προχωράμε δυνατά, για να πάρουμε την εκπροσώπηση και από τις 12 χώρες της διαδρομής, χάρη στην κυρία Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα», τόνισε η δρ. Ουδατζή, δίνοντας έμφαση σε όσα είχε πει λίγο νωρίτερα η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Έγινε επίσης αναφορά στην Αλεξάνδρειο Φλόγα που θα ζεστάνει τις καρδιές θεατών και αθλητών μέχρι τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων και στους Θεσμικούς Υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής εθελοντισμού του Μαραθωνίου, κ. Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, ευχαρίστησε από το βήμα όλες τις εθελοντικές ομάδες που βρίσκονται στο πλευρό της διοργάνωσης, καθώς βέβαια και τους μεμονωμένους εθελοντές: «Έχουμε τη χαρά να έχουμε στο πλευρό μας συνολικά 1.700 εθελοντές, από τους οποίους οι 1.000 είναι παρόντες μέσω εθελοντικών ομάδων που στηρίζουν το φετινό Μαραθώνιο, ενώ οι 700 είναι μεμονωμένοι εθελοντές, που δήλωσαν απευθείας συμμετοχή στη διοργάνωση».

Στο φινάλε της εκδήλωσης, ο κ. Τσιγκαράς μίλησε και για το πολύ σημαντικό κομμάτι της περιβαλλοντικής ευθύνης, η οποία φέτος περιλαμβάνει τις καθιερωμένες δράσεις του καθαρισμού των δρόμων και της ανακύκλωσης των υλικών της διοργάνωσης, αλλά και νέες πρωτοβουλίες, για μικρούς και μεγάλους.

«Θα μοιράσουμε φακέλους με ειδικό χαρτί που περιέχει σπόρους, σε όλα τα παιδιά που θα τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον. Έτσι, τα παιδιά θα μπορέσουν να φυτέψουν αυτό το χαρτί στο σπίτι τους, να το δουν να φυτρώνει και να εξοικειωθούν με την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από μια διασκεδαστική εμπειρία. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του τομέα περιβάλλοντος της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον καθαρισμό των δρόμων και των παρυφών των δρόμων από όπου θα περάσουν οι Δρόμοι Υγείας 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και την ανακύκλωση των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν», εξήγησε και κατέληξε λέγοντας:

«Για πρώτη φορά, θέτουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών, σε συνεργασία με τη περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση “Ινστιτούτo Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+” και την εταιρεία Global Challenges. Όσοι δρομείς επιθυμούν, θα μπορούν να φέρνουν στο Κέντρο Εγγραφών τα μεταχειρισμένα παπούτσια τους, το διήμερο πριν από τον αγώνα, και εμείς θα τα συγκεντρώνουμε σε συνεργασία με τη MKO προκειμένου αυτά να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται».

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.