Το παρακάτω άρθρο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για όσους θα συμμετάσχουν στον μαραθώνιο και το δυναμικό βάδισμα. (ανατύπωση από το site  της επιτροπής του μαραθωνίου)

Ενημερώνουμε τους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στα αγωνίσματα του 28ου κλασσικού μαραθωνίου Αθηνών ότι η παραλαβή των πακέτων από το Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΗΜΕΡΑ ΖΑΠΠΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤ 2010 16:00 μ.μ.-22:00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤ 2010 09:00 π.μ.-18:00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤ 2010 09:00 π.μ.-18:00 μ.μ.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΔΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η μεταφορά όλων των συμμετεχόντων στο  Μαραθώνιο Δρόμο και το Δυναμικό Βάδισμα θα γίνει ταυτόχρονα από τρία (3) διαφορετικά σημεία στο Κέντρο της Αθήνας. Η αναχώρηση των λεωφορείων με κατεύθυνση την Αφετηρία στο Μαραθώνα θα γίνει μέσα σε μία (1) ώρα, από τις 05:30πμ έως της 06:30πμ. Μετά τις 06:30πμ δεν θα είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση του Αγώνα, το αργότερο δηλαδή στις 08:00πμ.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ:
1) Επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, μπροστά στο σταθμό του Μετρό “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”.
2) Επί της Λεωφ. Αμαλίας στο Σύνταγμα, 100μ. από το σταθμό του Μετρό “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” (είσοδος Ζαππείου Μεγάρου).
3) Επί της Λεωφ. Συγγρού, μπροστά στο σταθμό του Μετρό “ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ”.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη Μαραθώνια Διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 08:00πμ και στα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται στο Στάδιο του Μαραθώνα καθώς και στους δρόμους του Μαραθώνα, εκτός από την ευθεία της εκκίνησης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στον ειδικό σάκο που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από το Κέντρο Εγγραφών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μέχρι τις 08:30πμ (το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση), οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους ειδικούς πλαστικούς σάκους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στους οποίους θα έχουν αναγράψει τον αριθμό συμμετοχής τους, στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά τα οποία θα βρίσκονται 100μ. μπροστά από την Αψίδα Εκκίνησης (πάρκινγκ), προκειμένου να μεταφερθούν στον τερματισμό.

H τοποθέτηση των πλαστικών σάκων μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, γίνεται με βάση τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα. Τα φορτηγά αυτά θα φέρουν ένδειξη με τους αριθμούς των δρομέων των οποίων τους σάκους μεταφέρουν. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Ο σάκος θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή, ή φάρμακα. Οι διοργανώτες δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα δεχθεί άλλα σακίδια, τσάντες, κλπ., εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια προτείνει και διαθέτει στους δρομείς.

Η παραλαβή των ειδικών πλαστικών σάκων από τους δρομείς μετά τον τερματισμό θα γίνεται, με τη βοήθεια των εθελοντών, από προκαθορισμένο χώρο στο οδόστρωμα της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, μπροστά από τα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και αφού έχει προηγηθεί η παράδοση του chip χρονομέτρησης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Blocks Εκκίνησης)

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks στο χώρο της Εκκίνησης, σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό και το χρώμα του αριθμού συμμετοχής τους.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν λάβει θέση στο αντίστοιχο block 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν οι ίδιοι τα τελευταία τρία χρόνια (2008-2010) και δηλώθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής, και μετά από σχετικό έλεγχο της Οργανωτικής Επιτροπής. Τυχόν μη αναφορά επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων στα δύο τελευταία blocks.

H τελική κατανομή στα blocks θα ανακοινωθεί μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η Εκκίνηση του Αγώνα θα δοθεί στις 09:00πμ (Block A).

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η “εκκίνηση κατά κύματα” (wave start) θα δοθούν συνολικά επτά (7) διαδοχικές εκκινήσεις.

Οι αθλητές θα ξεκινούν τον αγώνα “κατά κύματα” (waves – blocks). Η εκκίνηση του 2ου block θα γίνει μετά από ένα (1) λεπτό (09:01πμ). Η εκκίνηση του 3ου block θα γίνει μετά από δύο (2) λεπτά (09:03πμ). Οι εκκινήσεις των υπολοίπων blocks θα γίνουν διαδοχικά με χρονικές αποστάσεις τεσσάρων (4) λεπτών.

Καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τους κανόνες που διέπουν την εκκίνηση και τις οδηγίες των στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής και των εθελοντών. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΒLOCK ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.