Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για 3η χρονιά η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Χίου . 500 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Ινδονησία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία) απόλαυσαν μία ανεπανάληπτου φυσικού κάλλους διαδρομή, στο Κάμπο της Χίου.

.3th 4 1

Ο αγώνα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Χιώτη μαραθωνοδρόμου Γιώργου Παπάδη και έμειναν εξίσου ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση, που όπως επεσήμαναν είναι επαγγελματικού επιπέδου . Η επιμονή του συλλόγου, κατόρθωσε μόλις σε 3 χρόνια να καταστήσει αυτόν τον αγώνα, έναν από τους 20 αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χάσει ένας δρομέας ,φέρνοντας έως και  1500 επισκέπτες .

3th 6

Αγκαλιάστηκε από αρκετές χιώτικες επιχειρήσεις οι οποίες μαζί με αντίστοιχες πανελλαδικής εμβέλειας προσέφεραν προϊόντα και υπηρεσίες στους συμμετέχοντες, διαβλέποντας ότι αξίζει τον κόπο να προβληθούν δια της συνεισφοράς τους.

Οι νικητές και νικήτριες ανά αγώνισμα έχουν ως εξής:

10682360 698500386893881 465255522168865814 o

Ημιμαραθώνιος (21.100 μ.) Ανδρών:

Κώστας Πουλιός 1.12.43

3imimarathon60-taz

Ημιμαραθώνιος Γυναικών:

Άννα Βεσσυροπούλου 1.43.30

3TH35

10.500 μ. Ανδρών

Αντώνης Σαρρής 36.51

PMoromalos 20140831 0080

10.500 μ. Γυναικών

Ειρήνη Μιχάλα 50.10

3TH 20

1.500 μ. αγοριών

Χρήστος Ιωάννου 4.25

1.500 μ. κοριτσιών

Ευτέρπη Ιωάννου 4.58

Μερικές δηλώσεις συμμετεχόντων:

1.Οι διοργανωτές έχουν ψυχή!!!

3th 12

Έμεινα και τους χάζευα που ρωτούσαν σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες, αν έμειναν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που τους πρόσφεραν. Ε, λοιπόν, ναι, αυτός είναι λαϊκός αγώνας. Ένας αγώνας, που οι διοργανωτές,  εκτός από πολύ κόπο, έδωσαν τη ψυχή τους. Έφτιαξαν έναν αγώνα, με κέντρο τον αθλούμενο. Ένοιωθες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν διοργάνωναν έναν αγώνα. Αυτοί οι άνθρωποι σε φιλοξενούσαν σπίτι τους, σαν να ήσουν ένας αγαπημένος συγγενής τους. Αυτοί οι άνθρωποι, μας μάγεψαν. Στον ημιμαραθώνιο της Χίου, τον αθρωποκεντρικό αγώνα . Τη Παρασκευή δεν τους ήξερα, σήμερα είναι φίλοι μου, του χρόνου θα είμαι πάλι στη Χίο.

Ηρακλής Α. Σωτηράκης Επίκουρου καθηγητή Τ.Ε.Ι. ε.τ.

2.Χιώτης εκ πεποιθήσεως – Γιώργος Μυζάλης

myzalisΗ Χίος με μάγεψε. Με τον Κάμπο της, με τα τοπικά της προϊόντα, την κουζίνα και τις παραλίες της. Περισσότερο, όμως, αγάπησα τους ανθρώπους της.

Απόλαυσα την όμορφη διαδρομή μέσα στα στενά δρομάκια, περνώντας από τα παλιά αρχοντικά με την αίσθηση του πρωταγωνιστή κινηματογραφικής (αθλητικής) ταινίας. Μεγάλες «παχιές» σκιές με δρόσιζαν την ώρα του αγώνα και γελαστοί εθελοντές φρόντιζαν για την έγκαιρη και σωστή τροφοδοσία μου. Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε: μια τσάντα γεμάτη χιώτικα προϊόντα . Από τις ετικέτες των προϊόντων φαινόταν ότι όλος ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού είχε συσπειρωθεί προκειμένου να διοργανώσει έναν άρτιο αγώνα δρόμου.Τότε, σκέφτηκα, ότι τελικά οι Χιώτες δεν πάνε απλώς δυο-δυο, αλλά σχηματίζουν πολύ μεγαλύτερες παρέες που δουλεύουν δημιουργικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους Χιώτες που με έχουν δεχτεί στον τόπο τους, στα σπίτια τους και στην παρέα τους σα να με ξέρανε από παλιά.

3.«Στου Κάμπου Την Τέλεια Διαδρομή!!!»

Για τον Ο.Π.Ο.Π.ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΡ. ΕΛΕΝΗ

3th 14

Οι τελευταίες ημέρες συνδεθήκανε με τους πυρετώδεις παλμούς προετοιμασίας ,αφού οι συμμετοχές ξεπεράσανε κάθε προσδοκία .Την Πέμπτη μια ομάδα εθελοντών βοηθήσανε στην προετοιμασία των αναμνηστικών . Τόσα καλούδια Παναγιά μου…. , παστέλι, αμυγδαλωτό, προϊόντα με μαστίχα, μπάρες δημητριακών, και τι δεν είχε μέσα αυτή η τσάντα.Το Σάββατο το απόγευμα ο σύλλογος διοργάνωσε ξενάγηση στο μουσείο πορτοκαλιού στο Citrus. (παραδοσιακό αρχοντικό του Κάμπου). Ακολούθησε το Pasta party σε πολυτελές ξενοδοχείο . Ένα πάρτι με πολύ μουσική, πολύ μακαρονάδα και πολλές φωτογραφίες. Και φτάνουμε στην ημέρα του αγώνα. Στις 8:30 δόθηκε η εκκίνηση κάτω από τους ήχους του Ζορμπά.Τι να πρωτο-περιγράψεις για τον Κάμπο; Τι να προσπαθήσεις ν’ αποτυπώσεις; Τις εικόνες, τις μυρωδιές ή την ομορφιά αυτού του τόπου. Πρέπει να γνωρίσεις τον Κάμπο και μαζί με αυτόν, τους δρομείς του συλλόγου, …. θα σε αγκαλιάσουν απλόχερά, θα σε ακούσουν και χωρίς δισταγμό θα σε εμψυχώσουν, θα σε συμβουλέψουν και θα σε υποστηρίξουν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για «Του Κάμπου την ΤΕΛΕΙΑ διαδρομή».

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.