Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει τον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2014 και παράλληλα τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

  1. Αφετηρία – Τερματισμός

α) Ημιμαραθώνιος: Αφετηρία επί της Λεωφόρου Νίκης και τερματισμός ο Λευκός Πύργος.

β) 5.000μ.: Αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμός ο Λευκός     Πύργος.

  1. Στοιχεία Αγώνων:

α) Ημιμαραθώνιος (21,100μ.):

Ώρα Εκκίνησης: 18:45 (Δύση ηλίου)

Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από τη Λεωφόρο Νίκης.

  • Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή τρεις φορές.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

 

β) Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.:

Ώρα Εκκίνησης: 21:15

Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

  • Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (η διαδρομή διατρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

4. Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1996 και μεγαλύτεροι).

Στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2002 και μεγαλύτεροι).

5. Διακρίσεις – Έπαθλα – Χρηματικά έπαθλα

5.1 Διακρίσεις – Έπαθλα

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών και των δύο Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

 

5.2 Χρηματικά Έπαθλα

 

  • Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου θα δοθούν:

Θέση

Άνδρες

Γυναίκες

1

500€

500€

2

400€

400€

3

300€

300€

Οι  αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση κάτω από 1:14:00 για τους Άνδρες  και κάτω από 1:30:00 για τις Γυναίκες.

  • Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης των 5.000 μέτρων θα δοθούν:

Θέση

Άνδρες

Γυναίκες

1

200€

200€

2

150€

150€

3

100€

100€

  • Όλες οι πιο πάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση 23,6% σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

 

6. Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Είδη Εγγραφής

 

  • Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο και τα 5.000μ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014.

  • Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

       α. Με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

       β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στα Γραφεία τουΔιεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» μέσω fax: 2310 200361 ήemail: info@thesshalfmarathon.org

         γ. Αυτοπροσώπως: Στα Γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, Τηλ: 2310 200360.

  • Είδη εγγραφής:

       Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β.Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. και στον Ημιμαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι και ο ίδιος δρομέας, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ. Ιωάννα Χριστοπούλου και Βικτώρια Παπαγεωργίου στο τηλέφωνο 2310-200.360.

 

7. Αντίτιμο Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο δρόμο και στον αγώνα δρόμου 5.000μ. παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

7.1 Αντίτιμο συμμετοχής βασικού πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Συμμετοχή Ατομικό Ομαδικό Φοιτητικό-Ανεργίας* Μαθητικό**
Ημιμαραθώνιος 20€ 15€ 15€
Αγώνας Δρόμου 5.000μ. 15€ 10€ 10 0€

7.2 Αντίτιμο συμμετοχής πλήρους πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Συμμετοχή Ατομικό Ομαδικό Φοιτητικό-Ανεργίας* Μαθητικό**
Ημιμαραθώνιος 40€ 35€ 35€
Αγώνας Δρόμου 5.000μ. 35€ 30€ 30€ 20€

 

*Φοιτητικό αντίτιμο καθώς και αντίτιμο ανεργίας δικαιούνται όσοι δρομείς προσκομίσουν ή αποστείλουν φωτοτυπία του εν ισχύι σχετικού πιστοποιητικού, με fax ή με email, αμέσως μετά την εγγραφή τους.

Το φοιτητικό αντίτιμο ισχύει για φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους.

**Οι μαθητές/τριες άνω των 20 ετών καταβάλλουν το φοιτητικό αντίτιμο συμμετοχής.

 

7.3 Παροχές πακέτων αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

7.3.1 Βασικό Πακέτο

Ημιμαραθώνιος δρόμος Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).
Δρόμος 5.000μ. Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

 

 

7.3.2 Πλήρες Πακέτο

Ημιμαραθώνιος δρόμος Αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, μπλουζάκι πακέτου, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης, χυμών, αναψυκτικών, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω

επίσημης ιστοσελίδας)Δρόμος 5.000μ.Αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, μπλουζάκι πακέτου, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

8. Τρόποι Πληρωμής

α. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

στην Εθνική Τράπεζα217/296184-92 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ)

ΙΒAN: GR 1601102170000021729618492

ΚΩΔ. SWIFT : (BIC) ETHNGRAA

β. Online πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω της ιστοσελίδας

www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

γ. Πληρωμή με μετρητά στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης

(Εθν. Καυτανζόγλειο Στάδιο, προέκταση Αγίου Δημητρίου, ΤΚ 54638)

Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 14:00, 17:30 – 20:30

Σάββατο: 11:00 – 13:00

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.
  • Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ θα υπάρχει για τις εγγραφές που θα γίνουν Πέμπτη 16.10.2014 και Παρασκευή 17.10.2014 στο κέντρο παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής (Registrationcenter). Ο αριθμός των νέων εγγραφών θα είναι περιορισμένος.
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2014. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό. Σε περίπτωση ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, μετά παρακρατήσεων 5 ευρώ για διαχειριστικούς λόγους. Οι όποιες επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται περίπου ένα μήνα μετά τον αγώνα.

9. Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

10. Σταθμοί Υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου (ανά 2,3 χλμ) θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των ημιμαραθωνοδρόμων, όπως αυτοί περιγράφονται στους αντίστοιχους χάρτες των αγώνων.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες (Ημιμαραθώνιος, Δρόμος 5.000μ.), στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό.

Στους συμμετέχοντες δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα διατίθεται ισοτονικό ποτό σε σταθμό της διαδρομής και στον τερματισμό.

Μπανάνες θα διατίθενται στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου σε σταθμό της διαδρομής και στον τερματισμό.

Τροφές αποκατάστασης θα διατίθενται στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου στον τερματισμό.

Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε σταθμούς της διαδρομής.

Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

11. Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σε κάθε χλμ. της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

 

 

12. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο είναι οι τρεις ώρες (λήξη 21:45) και για τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. είναι τα ενενήντα λεπτά (λήξη 22:45).

13. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα

13.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ., καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τουςμε το ενσωματωμένοchip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν:

Ημιμαραθώνιος: στην εκκίνηση, στην Παρασκευοπούλου, στην Πολυτεχνείου (Δικαστήρια) και στον τερματισμό.

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.: στην εκκίνηση, στην Πολυτεχνείου (Δικαστήρια) και στον τερματισμό.

Οι αγωνιζόμενοι που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.

 

     13.2 Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων οι δρομείς θα μπορούν να εκτυπώνουν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

 

14. ΚέντροΕγγραφών (Registration Center)

Τόπος: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO)

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 16.10.2014 και Παρασκευή 17.10.2014,

ώρες 10:00 – 19:00.

Για τους εκτός Θεσσαλονίκης συμμετέχοντες δρομείς θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής τους , το Σάββατο 18.10.2013, ώρες 10:00-13:00.

Όλοι οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό      συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

15. Γενικός Δ/ντής της διοργάνωσης ορίζεται ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Δρόσος    Χριστόπουλος (6937881477) και Τεχνικός Δ/ντής της διοργάνωσης ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Νίκος Χαλάτσης (6944227881).

16. Επικοινωνία

ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, ΤΚ 54638,

ΤΗΛ. 2310200360

ΦΑΞ. 2310200361

EMAIL: info@thesshalfmarathon.org

WEBSITE: www.thesshalfmarathon.orgκαιwww.thesshalfmarathon.gr

   Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Κυριάκος Στεφανίδης                             Ιωάννης Ποδιώτης

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.