Θαυμάσιος αγώνας, Θαυμάσιοι δρομείς, θαυμάσια τοποθεσία, θαυμάσιο βουνό, θαυμάσιοι εθελοντές…ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!!

Με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από ότι αναμενόταν, και με δεκάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την Κύπρο, ολοκληρώθηκε ο νεοσύστατος αγώνας υπεραπόστασης ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, που πραγματοποιήθηκε στο βουνό του Πάρνωνα.

κρονιον1

Οι δρομείς άρχισαν να καταφτάνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής στο όμορφο χωριό του Αγ.Πέτρου – περίπου 30 άτομα!

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε το προγραμματιζόμενο Pastapartyστο ξενοδοχείο Parnon, παρουσία 40 περίπου ατόμων

Αφού έγινε μία μικρή ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε ένα μικρό τελετουργικό, όπου ο κος Παναγιώτης Αντωνόπουλος πρόεδρος του Ελλήνικου Όμιλου Τριάθλου Πλαταιών ‘’Ο ΕΥΧΙΔΑΣ’’, άναψε έναν μικρό αυτοσχέδιο βωμό, μεταφέροντας την Ιερή φλόγα των Δελφών, ενώνοντας τα 2 ιστορικά βουνά του Παρνασσού και του Πάρνωνα.

κρονιον2

Ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς στις 10.00 το πρωί – στην προγραμματιζόμενη ώρα, και οι δρομείς με ενθουσιασμό και θέρμη, ξεχύθηκαν στους δρόμους του Αγ.Πέτρου, ανάμεσα σε εκατοντάδες κατοίκους, και επισκέπτες, οι οποίοι τους χειροκροτούσαν και τους επευφημούσαν! Την έναρξη του αγώνα την έδωσαν από κοινού ο κος Δημήτρης Κόκκοτας – Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Άγιου Πέτρου και ο κος Τάκης Σκουλής, ο ‘’πατέρας’’ των υπεραποστάσεων στην Ελλάδα!

Οι δρομείς σιγά – σιγά ο καθένας με τον ρυθμό του, πήρε την προγραμματιζόμενη πορεία του αγώνα, μέσα σε αρκετά καλή για την εποχή θερμοκρασία, ενώ υπήρχε ήλιος ακόμα.

Από νωρίς πήραν κεφάλι στην κούρσα ο Στέργιος Αναστασιάδης και ο Βλάσσης Καραβασίλης, ενώ σε κοντινή απόσταση ακολουθούσε ο Σπύρος Σπυρόπουλος και ο Βαγγέλης Μπάκας!

Ο Αναστασιάδης και ο Καραβασίλης, πήγαιναν μαζί μέχρι το 35ο περίπου χιλιόμετρο, ενώ σε κάποια σημεία τους έφτανε και ο Σπυρόπουλος!

Κάπου στο 33ο χλμ. και ενώ μέχρι τότε δεν είχαν χωριστεί καθόλου, ο Αναστασιάδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και στην μέση και έκοψε ταχύτητα, και έτσι το δίδυμο που είχε ξεκινήσει από την αρχή άλλαξε, και παρτενέρ του Καραβασίλη, έγινε ο Σπυρόπουλος, ενώ ο Αναστασιάδης – ο περσινός Έλληνας νικητής του Σπάρταθλου, υποχώρησε στην δεύτερη θέση! Ο Βαγγέλης Μπάκας, σταθερά ακολουθούσε στην Τρίτη θέση, μη χάνοντας σε κανένα σημείο του αγώνα, την τρίτη θέση του βάθρου.

Οι Καραβασίλης του Τελμησσού Νέας Μάκρης – Σπυρόπουλος του Ο.Μ.Γ.έφτασαν στον τερματισμό του αγώνα στον Άγιο Πέτρο, στις 15.55 περίπου, ολοκληρώνοντας μαζί τον αγώνα σε 5 ώρες 54΄ 3’’, μοιράζοντας έτσι την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα του Κρόνιου Περάσματος! Δεύτερος κατέφτασε ο Στέργιος Αναστασιάδης των Εφυραίων Οκύποδων, παρόλα τα προβλήματα που συνάντησε, σε 6 ώρες, 07΄ και 39’’. Τρίτος έφτασε ο Βαγγέλης Μπάκας του ΕΟΣ Καλαμάτας σε 6 ώρες, 10’ και 43΄΄. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μάριος Μιχόπουλος και Νικόλαος Κόντης. Τελευταίος και μέσα σε γενικές επευφημίες, κατέφτασε ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος του Ευχίδα, κλείνοντας μέσα σε ζητωκραυγές τον αγώνα.

κρονιον3

Στις γυναίκες, με βάση τα ονόματα που στήθηκαν τελικά στην αφετηρία, πρώτη ήρθε η Χριστίνα Κιουρέλη του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ.Αττικής με 7ωρ. 45’, δεύτερη η Βυθούλκα και αυτή του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ.Αττικής και τρίτη η Μάγδα Πουλημένου του ΣΔΥΑ!

Ωστόσο παρόλο που είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού οι ουρανοί άνοιξαν και αρκετοί δρομείς, αν όχι όλοι, έτρεξαν υπό καταρρακτώδη βροχή! Βέβαια αυτό δεν πτόησε κανέναν, μιας και το να τρέχεις υπό βροχή και δροσιά καταμεσούσης του καλοκαιριού, είναι μάλλον ευεργετικό, και βοήθησε αρκετούς να κάνουν καλούς χρόνους.

Από τους αρχικούς 117 που στήθηκαν στην αφετηρία, τερμάτισαν 107 άτομα, 9 εγκατέλειψαν, ενώ ένας ο Επαμεινώνδας Ψάλτης, τερμάτισε εκτός χρονικού ορίου, τρέχοντας μετά από κάποιο σημείο με δική του ευθύνη!

Η πολύ ωραία αυτή μέρα, τελείωσε με μία εξίσου όμορφη βραδυά, με τις απονομές του αγώνα, όπου η συγκίνηση, οι επευφημίες και όλα τα ωραία που συνοδεύουν τις απονομές ενός αγώνα υπεραπόστασης, ήταν διάχυτα!

κρονιον4

Θα θέλαμε εδώ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού και ειδικά την κα Κατερίνα Πανταζή, που δίχως την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή τους, ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρνωνα, στελέχωσε δύο τραπεζάκια ανεφοδιασμού, στο Καταφύγιο του Πάρνωνα και στην Βαρβίτσα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και πάλι τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακούς και ειδικά τον κο Χάρη Βασιλάκο για την κάλυψη του σταθμού ανεφοδιασμού στο χωριό τους. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στον Αθλητικό Σύλλογο Καρυών ΄΄Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ΄΄ και ειδικά τον κο Θόδωρα Μεντή που κάλυψαν δύο σταθμούς, δίνοντας την πολύτιμη εμπειρία τους, που έχουν αποκομίσει από τον Ημιμαραθώνιο Πάρνωνα. Επίσης αρωγός στην προσπάθεια ήταν και ο Αθλητικός Σύλλογος Βούρβουρων που και αυτοί με την σειρά τους, κάλυψαν δύο σταθμούς ανεφοδιασμού, ένας εκ των οποίων μέσα στο χωριό τους!

Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, θα θέλαμε να πούμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου του Δήμου Ευρώτα και ειδικά στην κα Θεοδώρα Φιφλή, που έκαναν πάνω από 200 χλμ.πέρα – δώθε προκειμένου να καλύψουν τον σταθμό ανεφοδιασμού στην Θέση Στραβόραχη στο 19ο περίπου χιλιόμετρο!

Από τους φορείς του Άγιου Πέτρου, καταρχάς θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κο Δημήτρη Κόκκοτα – Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Άγιου Πέτρου για την για την ηθική, αλλά και οικονομική συμπαράσταση, καθώς τα τεχνικά μπλουζάκια των δρομέων ήταν δική του προσφορά. Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση και βοήθεια των εμποροεπαγγελματιών του χωριού του Αγ.Πέτρου καθώς προσέφεραν μεγάλες βοήθειες, τόσο στην στελέχωση των σταθμών, όσο και σε πολλά πράγματα που αφορούσαν τον αγώνα, ακόμα και στο στήσιμό του!!! Ωστόσο θερμές ευχαριστίες αξίζουν να απευθύνουμε και στον Σύλλογο Αγιοπετριτών Αττικής για τα όμορφα καλάθια των νικητών με ντόπια προϊόντα που επιμελήθηκαν και προσέφεραν.

Επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την υλικοτεχνική υποστήριξη και τα μηχανήματα που μας προσέφερε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που προσέφεραν τις πολύτιμες ιατρικές τους βοήθειες σε οποιονδήποτε αθλητή τις χρειάστηκε, σε κάθε σταθμό όπου υπήρχαν.

Τις τελευταίες τιμητικές ευχαριστίες, θα θέλαμε να τις αποδώσουμε στην απερχόμενη ηγεσία του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σπάρτης τον Πρόεδρο κο Λεωνίδα Καράντζαλη, και τον Αντιπρόεδρο κο Νίκο Ορφανό που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν με θέρμη τον αγώνα μας.

Μέσα από την καρδιά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και μας πιστέψατε, είτε λιγότερο, είτε περισσότερο. Θεωρούμε ότι το εγχείρημα πέτυχε, μιας και σκοπός μας, ήταν να αναδείξουμε την απίστευτα αυτή όμορφη αυτή περιοχή της Ελλάδος, πράγμα που θεωρούμε ότι πραγματοποιήθηκε, αφού όλοι οι αθλητές εντυπωσιάστηκαν από την διαδρομή!

Χρέος μας και επιθυμία μας, είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον τόσο όμορφο αγώνα, τόσο με τους ήδη υπάρχοντες φορείς που βοήθησαν, όσο και με νέους φορείς που επιθυμούν να εμπλακούν, για αυτό και σας καλωσορίζουμε στο Κρόνιον Πέρασμα το 2015, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2015!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.