Σε μία μοναδική διαδρομή και υπό το φως της πανσέληνου, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν 200 περίπου δρομείς στο πλαίσιο του 1ου Αγώνα Δρόμου «Από Φάρο σε… Φάρο», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική επιτυχία το Σάββατο 12 Ιουλίου από το λιμάνι της πόλης της Ναυπάκτου στην παραλία Δρέπανο Αχαΐας.Η τελική διαδρομή του αγώνα ήταν μήκους 23 χλμ., δέκα από τα οποία στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, τρία επί της φωταγωγημένης Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και δέκα στον Νομό Αχαΐας.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 9:00 μ.μ. ακριβώς στη Ναύπακτο από εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού και οι δρομείς κινήθηκαν παραλιακά για πέντε περίπου χιλιόμετρα ενώ στη συνέχεια μέσω της ΕΟ Αντιρρίου – Ιτέας έφτασαν στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Στο τέλος της Γέφυρας κατευθύνθηκαν προς την παλιά ΕΟ Αθηνών – Πατρών με τελικό προορισμό τον Φάρο στο Δρέπανο.

Από την αρχή ξεχώρισαν οι Τανούς Αμπντάλα, Γιάννης Λουκάς, Γιάννης Σταματόπουλος και Νίκος Σκούταρης, με τον πρώτο να αναδεικνύεται σε νικητή του αγώνα αφού πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην παραλία του Δρέπανου κάτω από το φως του Φάρου.

Ο χρόνος του νικητή ήταν 1:27:07, ενώ ακολούθησαν οι υπόλοιποι δρομείς με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω σε χρόνους 1:28:28, 1:28:51 και 1:30:48 αντίστοιχα.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βηθλεέμ Σαπίου με χρόνο1:44:58, η οποία ήταν και 11η στη γενική κατάταξη, με τις Μυρσίνη Κολύφα και Μαρία Φιλιππακοπούλου να ακολουθούν σε χρόνο 1:58:12 και 1:59:00 αντίστοιχα.

Στην επιτυχία του αγώνα, που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό και η Υπηρεσία Φάρων και την τεχνική υποστήριξη είχε η All About Running, συνέβαλαν καταλυτικά οι Δήμοι Ναυπάκτου και Πατρών, η Τροχαία Ναυπάκτου και η Τροχαία Πατρών που έλαβαν όλα τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα για την ασφαλή κίνηση των δρομέων, το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και βέβαια η εταιρεία ΤΙΤΑΝ που ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, καθώς και οι υποστηρίκτριες εταιρείες PHOTOVOLTAIC, ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΟΙΚΟΣ ΕΠΕ, DOLE και το Αθλητικό Σωματείο Αετοσανίδας Cape Drepano.

Παρόντες στην τελετή των απονομών ήταν ο διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ κος Θωμάς Γκλαβάς, o διευθυντής του ΑΣΑΕΔ του Πολεμικού Ναυτικού, και κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στον μαραθώνιο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο διευθυντής της Τροχαίας Ναυπάκτου κος Πανταζής Ράμμος και βέβαια εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδική απονομή έγινε στον Βασίλη Φακίρη ο οποίος ήταν ο πρώτος φαροφύλακας που τερμάτισε στον αγώνα ενώ όλοι οι τερματίσαντες έλαβαν εκτός από το αναμνηστικό δίπλωμα και ένα αντίτυπο του βιβλίου του Αντιπλοίαρχου Στυλιανού Λυκούδη «Ιστορικόν Περί των Φάρων των Ελληνικών Ακτών».

Εκ μέρους της διοίκησης της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τον αγώνα αλλά και τους δεκάδες εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Δείτε φωτος από την εκκίνηση.

Αναλυτικά στο site του αγώνα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.