Η οργανωτική επιτροπή του 1ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ δρόμου από την Αθήνα στην Σπάρτη, απόστασης 245χλμ που θα διεξαχθεί 5-7 Σεπτέμβρη 2014 ανακοινώνει ότι οι συμμετοχές έφταναν τις 82, με 72 Έλληνες και ελληνίδες δρομείς και 10 ξένους αθλητές από 7 χώρες.

Στην τελική αυτή λίστα συμμετοχών η οποία θα δημοσιευτεί άμεσα, ξεχωρίζουν τα ονόματα πολλών σημαντικών Ελλήνων και ξένων συναθλητών οι οποίοι έχουν διακριθεί σε πολλούς αγώνες Υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά για να μην αδικήσουμε κανέναν η μεγαλύτερη διάκριση όλων τους, είναι ότι διάλεξαν να τρέξουν σε αυτόν τον 1ο ιστορικό δρόμο, στα χνάρια του προπάτορα όλων των ημεροδρόμων της γης, του Φειδιππίδη και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες για την άρτια διοργάνωση έχουν προχωρήσει με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και των επαφών με συλλόγους, δήμους, δημόσιους φορείς, εθελοντές… Σ’ αυτό το τελευταίο αξίζει να σημειώσουμε, την τεράστια ανταπόκριση του αγώνα, σε εκατοντάδες Έλληνες συναδέλφους δρομείς και σε απλούς πολίτες που με περισσή αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αγάπη αγκάλιασαν τον Φειδιππίδειο δρόμο και θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην επιτυχία του τόσο φέτος όσο και στα επόμενα χρόνια και τους ευχαριστούμε ολόθερμα γι αυτό.

Και επειδή κανείς δε περισσεύει θα θέλαμε δημόσια να απευθυνθούμε στο σύνολο της δρομικής κοινότητας και να προσκαλέσουμε όποιον-όποια θα ήθελε να έρθει δίπλα μας αρωγός-συμπαραστάτης στον Φειδιππίδειο δρόμο, να επικοινωνήσει μαζί μας στα Τελ. 2105900685 Κων/Νος Σάμιος 08:00-12:00/16:00-20:00, 6942633465 Βλάσης Καραβασίλης, 6944338410 Γερμακόπουλος Ιωάννης, για να αξιοποιηθεί στον αγώνα μας.

Ο άλλος δρόμος για την υπέρβαση, Φειδιππίδειος δρόμος σε θέλει κοντά του, σε χρειάζεται…

Αξίζει άδω να αναφερθούν και να δώσουμε δημόσια τις ευχαριστίες της οργανωτικής επιτροπής, στις συλλογικότητες που ήρθαν και αγκάλιασαν το εγχείρημα μας. πρώτα απ’ όλα τους αδελφούς συλλόγους λαϊκού μαζικού αθλητισμου, έκτος βέβαια των 4 συνδιοργανωτών συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΩΝ)

  1. Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης
  2. ΣΔΥ Μεσσηνίας
  3. ΣΔΥ Τρίπολης
  4. Σύλλογο Αρκάδων Δρομέων
  5. Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας
  6. Σύλλογο Δρομεων Αργολίδας
  7. Σύλλογο Δρομεων Υγειας Και Μαραθωνοδρόμων Θήβας
  8. ΣΔΥ Ελευσίνας
  9. Σύλλογο Δρομεων Νίκαιας-Κερατσινίου-Κορυδαλλού
  10. Σύλλογο Δρομεων Νοτίων Προαστίων-«ΕΥΚΛΗΣ»

Ενώ δίπλα μας θα είναι και θα στηρίξουν την προσπάθεια τη δική μας και των δρομέων, ο σύλλογος ορειβασίας Λακωνίας, ο ΑΣ ΚΑΡΥΑΤΗΣ, ο ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ, ο πολιτιστικός σύλλογος Περιστερίου δήμου Ευρώτα, οι εθελοντές δήμου Περιστερίου, οι εθελοντές δρομείς Χαλανδρίου, οι εθελοντές δρομείς Λακωνίας, ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ο συλλογος λαογραφικού μουσείου Ακραιφνίου,ο πολιτιστικός συλλογος Αγ. Βασιλείου αρχαίων Κλεωνών, οι εθελοντές δρομείς της Νεμέας και οι δήμοι Μεγάρων, Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, το δημοτικό διαμέρισμα αρχαίας Νεμέας, το δημοτικό διαμέρισμα των Καρυών, Νεστάνης, Τεγέας, Μανθυρέας και βέβαια ο δήμος Σπάρτης, ο ΟΝΑ Σπάρτης που θα βοηθήσει τα μέγιστα στον τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη και της εταιρίας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ για την αμέριστη βοήθεια τους.

Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και της εθελοντικής τους προσφοράς.

Όπως βέβαια στους 250 εθελοντές, στα 62 σημεία ανεφοδιασμού τους 20 δείκτες-κριτές του αγώνα, τους 6 επόπτες, τους 10 γιατρούς και τους αντίστοιχους φυσιοθεραπευτές.

Τέλος για χρήσιμες-χρηστικές πληροφορίες η διοργάνωση θα καλυφτεί από ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε 4 σημεία (αφετηρία αρχαία αγορά-αρχαίες Κλεωνές, Νεστάνη και τερματισμό)

Η παράδοση των αριθμών, οι τεχνικές οδηγίες και το pasta-party (γεύμα πριν τον αγώνα) θα δοθεί στον πρώτο όροφο του restaurant 360, απέναντι από την εισοδο του σταθμου μετρο στο μοναστηρακι και ωρα 11:00-15:00 την παρασκευή 5 Σεπτέμβρη.

Τα ατομικά είδη των αθλητών-δρομέων θα δοθούν στην οργανωτική επιτροπή στην αφετηρία του αγώνα, χώρος έμπροσθεν του θησείου- αρχαίας αγοράς-οδός Ερμού) στις ώρες 15:00-16:00 για να μεταφερθούν στους σταθμούς ανεφοδιασμού όπου θα τα ήθελαν να τα βρουν οι δρομείς. σε περίπτωση εγκατάλειψης τους κατά την διάρκεια του αγώνα θα τους επιστραφούν είτε στον επόμενο κεντρικό σταθμό είτε στην Σπάρτη μετά το τέλος του αγώνα ώρες 10-11 της Κυριακής 7σεπτεμβρη, ειτε στα γραφεία του ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (οδός Νικίου 56 Αιγάλεω) στην δευτέρα 8 Σεπτέμβρη ώρες 20:30-21:00 τηλ επικοινωνίας 2105317826.

Θα υπάρχει λεωφορείο-σκούπα που θα μεταφέρει τους αθλητές που θα εγκαταλείψουν στους κεντρικούς σταθμούς (Μέγαρα, έξοδος εξαμιλίων + αρχαίας Κορίνθου, στάδιο αρχαίας Νεμέας, Νεστάνη, Μανθυρέα, Σπάρτη) για παραλαβή των ατομικών τους ειδών, αν δεν έχουν συνοδο.

Στον τερματισμό στην Σπάρτη, η τελετή λήξης θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτέμβρη, στο χώρο του γυμναστηρίου της ιστορικής πόλης, πίσω ακριβώς από το άγαλμα του Λεωνίδα. θα είναι λιτή, κάθε τερματίσας θα λάβει μια υδρία με νερό του Ευρώτα, μια λήκυνθο με χώμα από την αττική γη και ένα αναμνηστικό μετάλλιο (βαρύτιμο) τιμής για τον επιτυχή τερματισμό του. Όλοι οι τερματίσαντες θα αναγραφούν σε 2 πάπυρους εκ των οποίων ο ένας θα δωρηθεί στον δήμο Σπάρτης και αυτό θα γίνεται κάθε χρονιά για όλους-όλες τους τερματίσαντες δρομείς άνδρες και γυναίκες.

Μετά τις απονομές θα παρατεθεί γεύμα στο κέντρο

«ΛΟΥΚΟΥΛΛΟΣ» το οποίο βρίσκεται 20μ προ του αγάλματος του Λεωνίδα και ώρες 12:30-14:00. Μετά το πέρας του γεύματος οι δρομείς που δε συνοδεύονται, θα αναχωρήσουν με το λεωφορείο της διοργάνωσης για την Αθήνα.

Ήδη έχουν δημοσιευτεί σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες τα 62 σημεία ανεφοδιασμού του αγώνα και τα υλικά ανεφοδιασμού ανά τραπέζι τροφοδοσίας. Ήδη επίσης έχουν βγει οι υψομετρικές κλίσεις της διαδρομής, καθώς επίσης και τα χρονικά όρια ανοίγματος και κλεισίματος του κάθε σταθμού. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε ότι σημεία αποκλεισμού είναι μόνο στα Μέγαρα 40,8χλμ (5ωρες), στην έξοδο εξαμιλίων 89,7χλμ σε 12 ώρες, στην αρχαία Νεμέα 119,2 χλμ σε 17 ώρες, στην Νεστάνη 169,5 χλμ σε 27 ώρες, στην Μανθυρέα 200 χλμ σε 31 ώρες και τέλος στην Σπάρτη 245 χλμ σε 40 ώρες.

Προσοχή: Οι συμμετέχοντες δρομείς υποχρεωτικά θα έχουν φακό Κεφαλής και χειρός, για την 1 η 2 νύχτες που θα διατρέξουν και τις αντίστοιχες μπαταρίες για την λειτουργία τους. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα τους επιτραπεί η συμμετοχή για λόγους ασφαλείας και περιφρούρησης της υγείας και σωματικής ακεραιότητας τους.

Για κάθε άλλη πληροφόρηση ή διευκρίνιση παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 6976079500/2105900685 (08-12,16:00-20:00) Κωνσταντίνο Σάμιο πρόεδρο της αγωνόδικης επιτροπης, 2106409380 (πρωινές ώρες) 6945243093 Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη επικεφαλή της ιατρικής επιτροπής και δημοσίων σχέσεων, 6942633465 Βλάση Καραβασίλη επιτροπή ανεφοδιασμού και 6944338410 Γιάννη Γερμακόπουλο επιτροπή ανεφοδιασμού-εθελοντισμού-σήμανσης καθώς και τον αλυτάρχη του αγώνα Παναγιώτη Σκουλή 2106410641.

 Υ.Γ. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης η οργανωτική επιτροπή έχει νοικιάσει δωμάτια στο ξενοδοχείο Λακωνία όπου οι αθλητές μετά τον τερματισμό μπορούν να κάνουν μπάνιο και να αλλάξουν. Για την παραμονή τους πρέπει οι ίδιοι να μεριμνήσουν, στον κατάλογο ξενοδοχείων που έχει ήδη δημοσιευτεί, σε προγενέστερη ενημέρωση.

Δείτε τους συμμετέχοντες

List od participants

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.