ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΡΕΞΑΜΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ!

Η ιδέα που υπόβοσκε στο μυαλό αρκετών ανθρώπων του τρεξίματος, υλοποιήθηκε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πανέμορφο νησί του Αγκιστρίου, όπου τρέξαμε, διασκεδάσαμε και κολυμπήσαμε.

Έτσι η από κοινού συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας και του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ.Αττικής, υπό την αιγίδα και χορηγία του Δήμου Αγκιστρίου, του 1ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Αγκιστρίου – Το Καλοκαίρι Τρέχουμε στο Αγκίστρι, συνοδεύτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Περίπου 200 δρομείς(από τους αρχικούς 300 που είχαν δηλώσει, αναδύοντας ξανά στην επιφάνεια, το πρόβλημα της μεγάλης αποχής σε δωρεάν αγώνες), παραβρέθηκαν στο Αγκίστρι, και έτρεξαν σε μία πανέμορφη περιοχή ειδυλλιακού κάλλους, με συχνές εναλλαγές τοπίου, δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα από χιλιάδες πεύκα.

Οι δεκάδες δρομείς και οι συνοδοί τους, είχαν αρχίσει να έρχονται από τις προηγούμενες μέρες στο νησί, αυξάνοντας την ήδη μεγάλη τουριστική κίνηση, βάζοντας και αυτοί με την σειρά τους, την δική τους πινελιά.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή δρομέων από τους 2 συνδιοργανωτές συλλόγους(ΣΔΥ Αίγινας και Απόλλων Δυτ.Αττικής) καθώς και από τον Τελμησσό Νέας Μάκρης, ΣΔΥ Πειραιά, τους ΣΑΦΑΝΣ, ΣΔΥΑ και ΣΑΠΠΑΖ!

Ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς στις 19.30 και δεκάδες δρομείς ξεχύθηκαν στον παραλιακό δρόμο που ενώνει την Σκάλα με το Μεγαλοχώρι, με κατεύθυνση τα ενδότερα του νησιού και την πίσω πλευρά, προκειμένου την αναστροφή και τερματισμό στο ίδιο σημείο.

Η παρουσία του κόσμου, ήταν κάτι παραπάνω από καθολική και ζεστή, αφού από όπου πέρναγαν δρομείς, ειδικά στον οικιστικό ιστό του νησιού, επευφημιόντουσαν με χειροκροτήματα και με ζητωκραυγές!

Νικητής στον πρώτο λαϊκό Αγώνα Αγκιστρίου, ήταν ο Γιώργος Βλαχάκης του Γ.Α.Σ. Ιλισσός με 49’ και 49’’, και πρώτη νικήτρια αναδείχτηκε η Ευαγγελία Κασιώνη με 1.04.19.

Ο αγώνας έκλεισε με τις απονομές των νικητών και με έναν μικρό λόγο, από τον Δήμαρχο Αγκιστρίου κο Γιάννη Αθανασίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την νεοσύστατη προσπάθεια, και φανερά συγκινημένος έδωσε την υπόσχεση ότι επί ημερών του και όσο διατελεί επικεφαλής της ντόπιας Δημοτικής Αρχής, ο αγώνας θα γίνει θεσμός.

Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε την HELLENICSEAWAYS και την Κοινοπραξία Πλοίων Αργοσαρωνικού για τις εκπτώσεις που πρόσφεραν στους δρομείς και στους συνοδούς τους, καθώς και το Σωματείο Επαγγελματιών Αγκιστρίου για τα τρόφιμα και τα νερά που πρόσφεραν στους δρομείς μετά τον αγώνα.

Όλοι οι δρομείς απεχώρησαν από τον αγώνα, ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και άπαντες συνέχισαν την διασκέδαση τους, στα πολύ όμορφα μαγαζιά του νησιού, και την επόμενη μέρα στις υπέροχες και συνάμα γραφικές παραλίες!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.