Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κορυφαία Διεθνή πολιτιστική εκδήλωση μνήμης του N. Καρδίτσας [Π.Ε. Καρδίτσας] για τον Αρχιστράτηγο Γ.Καραϊσκάκη. Τα γνωστά ανά το Πανελλήνιο ‘’ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ ,, σε μία δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας εδώ και 47 χρόνια έχουν γίνει ο πολιτιστικός φάρος όχι μόνο για την Π.Ε. Καρδίτσας ,αλλά για όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις στην πόλη της Καρδίτσας οργανώνονται από το δευτεροβάθμιο πολιτιστικό όργανο των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας . Στις παράπλευρες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε πάρα πολλά χωριά και Δήμους του Νομού μας συμμετέχει όπως είναι φυσικό και η γενέτειρα του ήρωα και ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου το Μαυρομμάτι . Τις εκδηλώσεις του χωριού μας που θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 Ιουνίου τις οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας ,την Τ.Κ. Μαυρομματίου ,με τη οικονομική στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός –Αθλητισμός – Νεότητα του Δήμου Μουζακίου και χορηγών της περιοχής μας. Φέτος για μία ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι οικογένειες Δημητρίου και Ελένης Κάτρη –Καραϊσκάκη και Γεωργίου Λεωνίδα Καραϊσκάκη –απόγονοι του Γ. Καραϊσκάκη και για πρώτη φορά σε εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα στο χωριό μας θα παραβρεθούν oΠρόεδρος του .Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Χρήστος Λ. Πάλλης ,ο Πρόεδρος του ομίλου για την UNESCOΠειραιώς και Nήσων και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ομίλων και συλλόγων UNESCO [WFUCA] για την Ευρώπη και την Β. Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

                                             Το πρόγραμμα στο Μαυρομμάτι

Ώρα 6:30 μ.μ. Εκκίνηση αθλητών του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ από την κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Ώρα 7:30 μ.μ. Προσέλευση επισήμων

Ώρα 8μ.μ. τερματισμός των αθλητών του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

                 [παίρνουν μέρος αθλητές απ’ όλη τη χώρα ]

Ώρα 8.10 μ.μ. Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους Αθλητές

Ώρα 8.30 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων

Ώρα 9.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς Συλλόγους της Παλαιστίνης ,της Αιγύπτου και της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου .

                                                             Για το Δ.Σ

                     Ο πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας

                       Δ. Γιώτης                                                      Ευθυμία   Γιώτη

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.