Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ‘’Ηράκλειος Άθλος 2014’’. Διοργανωτές ήταν η Εληνική ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Πάτρας) και ο σύλλογoς δρομέων Lepanto.  Οι συμμετοχές των αθλητών και των παιδιών άγγιξαν τις 150. Ο καιρός για μια φορά ακόμα ήθελε να έχει το πρώτο λόγο. Ο αγώνας ξεκίνησε με ήλιο και μέσα σε 30 λεπτά σκοτείνιασαν τα πάντα με ομίχλη, βροχή και με χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα ψηλότερα σημεία των δύο διαδρομών. Με ψηλότερο σημείο τα 2.200 μ. η διαδρομή των 22 km πέρασε σε υψόμετρο που άγγιξε τα 1.900 μ. και η διαδρομή των 13 km που άγγιξε τα 1.600 μ. Η σήμανση ήτανε σχολαστική και πολύ πυκνή από τους διοργανωτές γι’ αυτό και αποφεύχθηκαν περιπτώσεις στο να χαθούνε αθλητές μέσα στην πυκνή ομίχλη. Πρωταγωνιστές πέρα από συνδιοργανωτές μαζί με τους αθλητές επίσης ήτανε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Αχαϊας με τα 47 μέλη της καλύπτοντας τους έξη σταθμούς ανεφοδιασμού της μεγάλης διαδρομής, με τρεις σταθμούς ανεφοδιασμού της μικρής διαδρομής όπως και την άριστη επικοινωνία σε όλα τα σημεία του αγώνα. Οι αθλητές χάρηκαν και το τρέξιμό τους σε επτά σημεία πάνω στο χιόνι. Η τροφοδοσία των περισσότερων σταθμών έγινε από τους χωρικούς των Δ.Δ. Λακκωμάτων και των Δ.Δ. Καλουσίου με τα ζώα τους, λόγω της δυσμορφίας και δυσκολίας πρόσβασης του βουνού Ερύμανθου (Ωλενός). Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των αθλητών όπως και συνεστίαση όλοι μαζί μετά το πέρας της Εκδήλωσης.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε δύσκολος αλλά και πολύ ενδιαφέρων από τους αθλητές. Ήταν “ένας δεύτερος Όλυμπος στον Ελλαδικό χώρο” είπαν χαρακτηριστικά. Οι συνεχείς εναλλαγές του τερέν με χόρτο, πέτρες, λάσπη αλλά και χιόνι, καθώς και οι απότομες αναβάσεις αλλά και οι καταβάσεις μέσα από πανέμορφα μονοπάτια, απαιτούσαν από τους ορεινούς δρομείς να εξαντλήσουν όλη την τεχνική τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, η μαγεία του βουνού με την υπέροχη θέα, χάρισε στους αθλητές τα ομορφότερα συναισθήματα.
Από το Σύλλογό μας συμμετείχαν στον αγώνα 6 δρομείς, οι Φώτης Κούλης, Γιώργος Κωστάκης, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Γιώργος Δημόπουλος στη μεγάλη διαδρομή των 23 χλμ. και οι Γιώργος Αθανασόπουλος και Χάρης Ορφανουδάκης στη μικρότερη διαδρομή των 13 χλμ. Μάλιστα ο Δημήτρης Αθανασόπουλος με 3:31:06 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Α3 του αγώνα των 23 χλμ., ενώ ο «μικρός» Αθανασόπουλος με 1:48:15 τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία Α1 του αγώνα των 13 χλμ.

Το ραντεβού δόθηκε από την πλευρά των αθλητών για του χρόνου, όπως και υπόσχεση από τους διοργανωτές για θετικές εκπλήξεις.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τους:
ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ – Δ.Δ. ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ – Δ.Δ. ΚΑΛΟΥΣΙ Το Κρεοπωλείο Αστεριώτης, το Ούζο CRHRIS, την Interamerican, το Ξενοδοχείο Μediterranee την knotproductions, το λογιστικό γραφείο Οικονομικοί Ορίζοντές, την ΛΟΥΞ, το κατάστημα Shoe Land, το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ΑΕ, την λέσχη 4×4 Skartaekato, τον κατάστημα του κ. Σύψας Ν Γεώργιος «Εμπόριο Φρούτων», το srm.gr τον Extreme Imports Δ.Π. Φλογεράς ΜΟΝ ΕΠΕ. τον ραδιοφωνικό σταθμό Wave974, καθώς και το Βήμα Λόγου Επικοινωνίας Vlepo.org

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα.

Μερικές ακόμη φωτογραφίες.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.