ΑΙΓΙΝΑ 01 Ιουνίου 2014

    Ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ.Α ΑΝΑΒΑΣΗ , διοργανώνει τον αγώνα βουνού, με την επωνυμία «3ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2014» στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα με μέτριες και κατά σημεία υψηλές απαιτήσεις αλλά με συνεχή μεταβολή των εικόνων, που εναλλάσσουν το πράσινο με την θάλασσα και θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν. Έχουν προγραμματισθεί οι εξής διαδρομές:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

  1. Αγώνας τρεξίματος 15χιλιομέτρων: ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.00.Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, όπου διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα. Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας- Αίγινας την οποία και διασχίζουμε κάθετα. (Έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου). Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτια με υψομετρικές εναλλαγές , που καταλήγουν δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο, περίπου 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις  περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απαιτήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας. (βλ. χάρτη διαδρομής) .
  2. Αγώνας τρεξίματος και περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.10. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ. Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Άνδρες και γυναίκες που θα συμμετάσχουν στις τρεις διαδρομές 15 και 5 χλμ, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση γονέα /κηδεμόνα.
  2. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.
  3. Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τους αγώνες τρεξίματος και περιπάτου των 15 και 5 χλμ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στους δρομείς κάτω των 16 ετών.
  4. Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς, μπορούν να καταβάλλουν τρία ευρώ επιπλέον ,προκειμένου να έχουν την δυνατότητα μετάβασης –επιστροφής από και προς τον χώρο αγώνων με πούλμαν. Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει από το λιμάνι της Αίγινας την 09.40 ώρα.
  5. Για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας στην φόρμα συμμετοχής με το αντίτιμο των( 5) ευρώ.
  6. Προσοχή υπάρχει όριο συμμετοχών για τους αγώνες.

kypelo afea 2014

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ. και θα διεξαχθεί με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αίγινας. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο , ιατρός και μέλη διασωστικής ομάδας, ενώ για την περίπτωση που απαιτηθεί μεταφορά από σημείο της διαδρομής, θα υπάρχει συνδρομή από τον Αδειοδοτημένο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αίγινας και εθελοντές.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

  1. Θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία τρία στοπ, για την διαδρομή των 15 χλμ με νερά .
  2. Στον αγώνα πέντε χλμ θα υπάρχει ένα στοπ με διατιθέμενα νερά.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση, στον τερματισμό (κοινό σημείο) καθώς και στο 7ο χιλιόμετερο.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:

α)ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΩΝ, β) 30-39 ΕΤΩΝ, γ)40-49, και δ)50 ΚΑΙ ΑΝΩ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση, να υπάρχει συμμετοχή άνω των έξι αθλητών σε κάθε κατηγορία.

ΕΠΑΘΛΑ

Α.Σε όλους τους συμμετέχοντες 15 & 5 χλμ, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Β. Επίσης στους νικητές και νικήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο.

Γ. Ο πρώτος νικητής και πρώτη νικήτρια, θα λάβουν ειδικό κύπελλο του νικητή της Γενικής κατάταξης(όχι ηλικιακής κατηγορίας)

Δ.Οι δεύτεροι και οι τρίτοι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν ειδικό μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο internet link

http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=eb3f06794fc0a7d7fd97de8f8cda13f4

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/05/2014 ΤΗΝ 12:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ. Την πρωτότυπη απόδειξη θα πρέπει να την φέρουν μαζί με την ενυπόγραφη πρωτότυπη δήλωση συμμετοχής την Κυριακή πριν τον αγώνα για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από την Γραμματεία αγώνων. Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται την ημέρα των αγώνων

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ο ΣΔΥ Αίγινας εξασφάλισε έκπτωση στην μετάβαση και επιστροφή κάθε δρομέα και ενός συνοδού, με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της εταιρείας ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ( ΦΟΙΒΟΣ – ΑΧΑΙΟΣ –ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ –ΑΡΤΕΜΙΣ) από και προς Πειραιά με έκπτωση 40% επί του ισχύοντος εισιτηρίου. Επίσης ομοίως εξασφάλισε έκπτωση 25% επί του ισχύοντος εισιτηρίου με τα υδροπτέρυγα πλοία της εταιρείας ΗELLENIC SEA WAYS . Πληροφορίες των δρομολογίων στα τηλέφωνα 210.4117341210 – 4171190210 – 4126528 καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες των εταιρειών www.saronicferries.gr και www.hellenicseaways.gr Ισχύει το σύστημα προπώλησης και κράτησης θέσεων από και προς το λιμάνι του Πειραιά. Η έκπτωση ισχύει και για τις ημέρες Παρασκευή 30/5 & Σάββατο 31/5/14 και ο εφοδιασμός των εισιτηρίων θα γίνει στα πρακτορεία πλοίων του Πειραιά από την Τετάρτη 28 Μαίου 2014 και μετά. Τα μέχρι στιγμής προγραμματισμένα δρομολόγια των εταιρειών που εξυπηρετούν την διοργάνωση την Κυριακή το πρωί είναι το υδροπτέρυγο με ώρα αναχώρησης 08.50 από το λιμάνι Πειραιά και το συμβατικό πλοίο 07.20. Προσοχή τα δρομολόγια ενδέχεται να υποστούν τροποποιήσεις.

Επίσης ο ΣΔΥ Αίγινας εξασφάλισε ειδική τιμή για μετάβαση και επιστροφή στο χώρο των αγώνων που βρίσκεται στον αρχαίο ναό της ΑΦΑΙΑΣ, 15 χλμ περίπου από το λιμάνι της Αίγινας, με πούλμαν έναντι συμβολικού τιμήματος 3 ευρώ για κάθε αθλητή και κάθε συνοδό.(Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εγκαίρως να δηλώσουν την επιθυμία τους στην φόρμα συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 26/5/2014, για την επιβίβασή τους στο πούλμαν καθώς και για τυχόν συνοδό ώστε να γίνει εγκαίρως η κράτηση των αναγκαίων θέσεων στα πούλμαν .Ώρα αναχώρησης του πούλμαν από το λιμάνι της Αίγινας Κυριακή πρωί 01 Ιουνίου 2014, ώρα 09.40 .

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Ο ΣΔΥ Αίγινας έχει ως προτεινόμενα ξενοδοχεία για διανυκτέρευση από το site: aiginaportal.gr, ενώ βρίσκεται σε επαφές με ξενοδοχειακές ενώσεις – ξενοδόχους για παροχή εκπτώσεων σε δρομείς και συνοδούς. Οι προσφορές θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν στην ηλεκτρονική σελίδα :sdy-aiginas.blogspot.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικές πληροφορίες και ερωτήματα θα πρέπει να αποσταλούν στο email:sdyaiginas@hotmail.gr και θα απατούνται άμεσα από τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής:

ΓΚΡΟΖΑΣ Σταύρος, κιν:6973679096, email: stavgro@gmail.com

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τέλης, κιν: 6944730114, email: enkinisi@otenet.gr

ΓΚΑΡΗΣ Κυριάκος, κιν: 6971899974, email: coolgar@hotmail.gr

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.