Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Aπριλίου ο καθιερωμένος 16ος Ημιμαραθώνιος δρόμος Ριζομύλου – Κερασιάς που διοργάνωσαν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, ενώνοντας τα δύο Μαρτυρικά Χωριά που προσέφεραν σημαντικά στην Αντίσταση την Κατοχή.

 Οι συμμετέχοντες δρομείς απόλαυσαν τη όμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τις τέλειες καιρικές συνθήκες. Το φυσικό κάλος της περιοχής, παραπλεύρως της λίμνης Κάρλας με τον πλούσιο βιότοπο και το ανθισμένο ανοιξιάτικο τοπίο, αποζημίωσε όλους όσους έτρεξαν.

 Μετά το πέρας του αγώνα, οι διοργανωτές προσέφεραν γεύμα στους συμμετέχοντες στην όμορφη πλατεία της Κερασιάς, ενώ στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα, μετάλλια, στεφάνια ελιάς, και τιμητικά διπλώματα. Σε όλους τους τερματίσαντες δόθηκαν μετάλλια και διπλώματα.

 Το ευχάριστο είναι ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν νέοι δρομείς από τη Μαγνησία και όλη την Ελλάδα, αρχίζοντας τον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ΖΩΗΣ και ΥΓΕΙΑ.

 Μετά το πέρας του αγώνα η Δήμαρχος κ. Λαϊτσου Ελένη απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη για την συμμετοχή τους, τους ευχαρίστησε για την προτίμηση τους στον αγώνα της περιοχής μας που έχει γίνει πλέον θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, επίσης συνεχάρει οσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης κάνοντας σημειολογική αναφορά στα δύο Μαρτυρικά χωριά του Ριζόμυλου και της Κερασιάς.

 Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα, επίσης οι Βουλευτές κα. Χρυσοβελώνη Μαρίνα και ο κ.Μουτσινάς Πάρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος κ.Καλτσογιάννης Γεώργιος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρομέων κ. Γούλας Νικόλαος που συνέδραμε σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

 Την εκδήλωση τίμησαν επίσης: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κίτσιος Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου κ.Σεσκλιώτης Χάρης, κ.Μπατζιάκας Γιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Πρίντζου Αρετή, κ.

Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης, κ. Μαργαριτόπουλος Δημήτρης, η Πρόεδρος του Τ.Σ. Κερασιάς κα Χασιώτη Αντωνία, ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Αναγνώστου Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Κυριαζής Κώστας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας κ.Χατζηχαραλάμπους Αλέκος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

 Για την υποστήριξη του ημιμαραθωνίου, οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα site, το ΖΑΓΟΡΙΝ για την προσφορά μήλων, την ΕΨΑ για τα αναψυκτικά, το ΜΑΡΚΕΤ Παπαϊωάννου, τη κάβα ΣΑΡΑΝΤΗΣ, το βιβλιοπωλείο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, την ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε για τα νερά, τους Κουκογιάννη Μπάμπη, Πελιχό Πέτρο , Τριανταφυλλοπούλου Ιωάννα, Λίλο Γιώργο, Παλάντζα Κώστα (φωτό και βίντεο αγώνα), τον Γούση Χρήστο (βίντεο αγώνα) ,την γραμματεία-χρονομέτρες των αγώνων Γεροντόπουλο Κώστα, Κυριαζή Δημήτρη, Μυτιλιό Σταύρο, Σαμακοβλή Δημήτρη, όπως βέβαια και την ΕΟΣΛΜΑ-Υ για την αρωγή της. Επίσης τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου, τον Φίλιππο Κακλή για την πολύτιμη βοήθεία του και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς για την βοήθειά τους στη διοργάνωση, όπως και όλους τους εθελοντές.

 Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τους δρομείς που τιμούν κάθε χρόνο με την συμμετοχή τους στους αγώνες καθώς και όλους όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

 Τέλος πραγματοποιήθηκε ειδική βράβευση στον Ασλάνογλου Μιχάλη (τυφλός) που έτρεξε τον αγώνα, στην Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει κάθε χρόνο στην επιτυχία του αγώνα, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας ως πολυπληθέστερη Ομάδα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δρομέων Γούλα Νικόλαο για την προώθηση του μαζικού Αθλητισμού.

 Τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης που βοήθησαν είναι οι: Χατζηχαραλάμπους Αλέκος, Τσιγκοντουρίδης Δημήτρης, Νεπλή Δήμητρα, Ραφαηλίδου Μαρία, Νάσιου Κατερίνα, Ντρουβάνας Θωμάς, Παπαμαρκάκη Χριστίνα, Μπέλλος Δημήτρης, Τύρου Θεοφανή.

 Στον αγώνα έτρεξαν οι παρακάτω αθλητές από τη Μαγνησία:

 Κοντογιάννης Θανάσης, Βλάχος Ιωάννης, Γουργιώτης Κωνσταντίνος, Φραγγογιάννης Νίκος, Τάσσιος Μάριος, Μπλάτσας Κωνσταντίνος, Πράππας Παναγιώτης, Μπράτσος Κωνσταντίνος, Κισσονέργη Χριστίνα, Γάκης Δημήτριος, Παπαχρήστος Δημήτριος, Μπόραβος Ιωάννης, Συρίβελης Δημήτρης, Ακρίβος Χάρης, Ζαμπέτογλου Γιώργος, Κουκλουμπάκος Ισίδωρος, Μορφογιάννη Σταυρούλα, Πατσαρούχας Ηλίας, Μελαχροινάκης Γιάννης, Τσάχαλης Δημήτρης, Κοτρώνης Κωνσταντίνος, Καραγιάννης Γιώργος, Βανικιώτης Νικόλαος, Άκερμαν Μιχάλης, Στόρτος Θεόδωρος, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Θαλασσινός Ευάγγελος, Σαμούρης Μάριος, Δοδοντζίδης Χαράλαμπος, Πρασσάς Παναγιώτης, Αλεξίου Αθανάσιος, Δερμιτζάκη Αλεξία, Τσαμασιώτης Σεραφείμ, Τσιάλαβος Βασίλειος, Καστανάρας Βασίλειος, Μπάρδας Μπάμπης, Παπαϊωάννου Ευάγγελος, Βασιλειάδης Στάυρος, Τζώρτζης Μάνος, Ασλάνογλου Μιχάλης, Ξέρας Βασίλειος, Αγγελίδης Άγγελος.

 Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν οι παρακάτω:

 ΑΝΔΡΕΣ

1 Τσεκούρας Νικος ΓΣ Γλυφάδας

2 Κοντογιάννης Θανάσης ΣΔΥ Βόλου

3 Καραγιάννης Ευθύμιος Κοζάνη

 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1 Κισσονέργη Χριστίνα ΣΔΥ Βόλου

2 56 Μορφογιάννη Σταυρούλα ΣΔΥ Βόλου

3 66 Παπαχρήστου Ευαγγελία ΣΔΥ Βόλου

 ΑΝΔΡΩΝ 20-29

 1 Γκουτζουρέλας Νικόλαος ΣΜΝ Λάρισας

2 Τσούγκας Λεωνίδας Αθήνα

3 Καραζήσης Χρήστος ΣΜΝ Λάρισας

 ΑΝΔΡΩΝ 30-39

1 Βλάχος Ιωάννης Athleta Running Team

2 Φραγγογιάννης Νίκος ΣΔΥ Βόλου

3 Τάσσιος Μάριος Athleta Running Team

 ΑΝΔΡΩΝ 40-49

1 Κωνσταντινίδης Κοσμάς Θεσσαλονίκη

2 Καραμέτος Γεώργιος Καρδίτσα

3 Σιαφης Νικόλαος Αγιά

 ΑΝΔΡΩΝ 50-59

1 Γιαννούσος Κωνσταντίνος ΣΜΝ Λάρισας

2 Χατζημίχος Γεώργιος ΣΜΝ Λάρισας

3 Λάμαρης Ιωάννης ΣΜΝ Λάρισας

 ΑΝΔΡΩΝ 60-69

1 Γούλας Νικόλαος ΣΜΝ Λάρισας

2 Άκερμαν Μιχάλης ΣΔΥ Βόλου

2 Στόρτος Θεόδωρος ΣΔΥ Βόλου

 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Βασιλειάδης Στάυρος 2.18.02 ΣΔΥ Βόλου

 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β’ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1 Δερμιτζάκη Αλεξία ΣΔΥ Βόλου

2 Μπάρα Δημητρα ΕΟΣ Λάρισας

3 Μπακομήτρου Χριστίνα

 Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου μας, ή στα γραφεία μας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ή στο τηλέφωνο 2421071770 κ.Κώστας Κυριαζής. Σύνθημά μας πάντα είναι: Τρέχουμε για την Υγεία. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη μας σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Αθλητικό Κέντρο και στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου. Οι επόμενοι αγώνες που θα διοργανώσουμε και καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό να λάβει μέρος, είναι στις 4 Μαΐου ο 13ος Αγώνας Μνήμης-Θυσίας Άνω Κερασιάς 8 χιλιομέτρων, και στις 17 Μαΐου ο 21ος Δρόμος Υγείας 16,5 χιλιομέτρων του Βόλου στη διαδρομή προς τις Αλυκές.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.