Με επιτυχεία διεξήχθηκε ο 57ος Αριστοτέλειος Μαραθώνιος Μακεδονίας με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και τερματισμό το άγαλμα της Ελευθερίας στον κήπο της Δράμας. Όπως πάντα  υπήρχαν δύο διαδρομές. Η μία του Μαραθωνίου που  ακολούθησε το δρομολόγιο, Φίλιπποι-Κ. Κεφαλάρι-Άγιος Αθανάσιος-Κύρια-Άγιος Αθανάσιος-Δοξάτο-Αδριανή-Χωριστή-Δράμα και η δεύτερη του λαϊκού που  είχε την ίδια αφετηρία αλλά ακολούθησε το δρομολόγιο, Φίλιπποι-Κ. Κεφαλάρι-Άγιος Αθανάσιος-Δοξάτο-Χωριστή – Δράμα.

Ο Φετεινός 57ος Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στην Μάχη του Μαραθώνα για τα 2504 χρόνια από την διεξαγωγή της Μάχης μέχρι σήμερα και αφιερωμένος στην Ελληνική Παροικία του Sydney. Στην διαδρομή του Μαραθωνίου έλαβε μέρος η Υβόννη Νοταρά η οποία ήρθε από την Αυστραλία για να τιμήσει την προσπάθειά μας και να μας φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα των εκεί Ελλήνων ότι είναι πάντοτε στο πλευρό της κοινής πατρίδας μας. Οι ίδιοι Έλληνες και ο λαός της Αυστραλίας με πρωτοβουλία τους και την συμπαράσταση του Δημάρχου Bill Saravinovski στις 31.10.2010 έκαναν μια πρωτοφανή εκδήλωση προς τιμή της Μάχης του Μαραθώνα και θέλησαν να ενσαρκώσουν τον μύθο του «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ» αναθέτοντας στον Αριστοτέλη Κακογεωργίου να πραγματοποιήσει αυτόν τον άθλο τρέχοντας  την απόσταση του Μαραθωνίου μέσα στους δρόμους του Sydney με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική στολή όπως έτρεξε  τότε πριν από 2500 χρόνια ο Μαραθωνομάχος και έφερε το μήνυμα της νίκης αφήνοντας συγχρόνως και την τελευταία του πνοή. Ο εκεί Δήμαρχος Bill Saravinovski βράβευσε τον Αριστοτέλη με το χρυσό κλειδί της πόλεως. Θέλοντας λοιπόν να ανταποκριθούμε σε εκείνη την μεγάλη τιμή προς την Ελλάδα και την αποθέωση του Αριστοτέλη, τον οποίο τότε συνόδεψε η Υβόννη Νοταρά, αφιερώσαμε αυτόν τον Μαραθώνιο σε όλους αυτούς που την ημέρα εκείνη υπενθύμισαν στην ανθρωπότητα το μεγάλο αυτό κοσμοϊστορικό γεγονός.

Ο Δήμαρχος του Δοξάτου της γενέτειρας του Αριστοτέλη Κακογεωργίου, τίμησε την Υβόννη με ένα  αξιόλογο αναμνηστικό κύπελλο εκ μέρους του Δήμου και όλων των αθλητών που συμμετείχαν στον εν λόγω Μαραθώνιο.

Ο Δήμος Δράμας  χάρισε στην απεσταλμένη της Ελληνικής Παροικίες το κλειδί της Δράμας με ένα ευχαριστήριο και συγχαρητήριο έγγραφο για την τιμή που έκανε στην πόλη της Δράμας ερχόμενη από την Αυστραλία για να βρεθεί μαζί μας και να μας διαβεβαιώσει ότι οι δεσμοί της εκεί Ελληνικής Παροικίας με την πατρίδα μας είναι ζωντανοί και δυνατοί.

Προς τιμή της Υβόννης και των Ελλήνων της Αυστραλίας ο Σωκράτης Σιδηρόπουλος έφερε το άγημα «ΑΡΕΣ-ΑΝΑΞ» και ο Διονύσης Βαρδίκος το άγημα «Λεωνίδας» και μαζί τους έφθασε και η όμορφη, ζωντανή και αξιόλογη Ιέρεια Ελλάνθεια Παππά. Όλοι μαζί αφού έδωσαν χρώμα και ελληνοπρεπή εικόνα έκαναν σπονδή σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά έθιμα ευχόμενοι στους δρομείς καλή και ενάρετη επιτυχία κλείνοντας την τελετή με τον όρκο των Αθλητών προς τον τότε Μαραθωνομάχο που άφησε την τελευταία του πνοή  αφού πρόλαβε να φωνάξει το «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ».

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.