Με οδηγό έναν Έλληνα αθλητή που πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον Κώστα Φιλιππίδη, οι εμπνευστές και διοργανωτές του Βίκος Street Relays (σκυταλοδρομιών δρόμου) στοχεύουν στην επιτυχία μιας νέας πρωτοποριακής σειράς αγώνων.

 Τα Βίκος Street Relays, η σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου είναι πλέον πραγματικότητα. Μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου Ερμής 1877 σε συνεργασία με την ΑΕ Μεσόγειος Αττικής και τον ΑΣ Ηρόδικος Κομοτηνής, ξεκινάει με πρώτη στάση τη Ραφήνα στις 13/4 για να ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη 3-4/5 και να κλείσει ο πρώτος κύκλος για το 2014 στην Κομοτηνή 11/5.

 Το πρόγραμμα και οι στόχοι της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην εστία επικοινωνίας και τέχνης «Αίτιον» μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και προσμονής για έναν καινούριο θεσμό και με την παρουσία του πρεσβευτή των αγώνων Κώστα Φιλιππίδη.

 Ο πρωταθλητής μας γνωρίζοντας καλά από αγώνες εντός της πόλης καθώς συμμετέχει σε αντίστοιχους αγώνες του επί κοντώ, καλωσόρισε τη νέα σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών Street Relays και προσκάλεσε αθλητές και δρομείς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή τους τονίζοντας:

«Στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή σε αγώνες πόλεων. Το άθλημα είναι το μέσο να πλησιάσει ο αθλητής τον κόσμο και το ομαδικό πνεύμα των σκυταλοδρομιών είναι κάτι που θα κάνει την διαφορά».

 Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την κυκλική διαδρομή που ξεκινάει από το Δημαρχείο, περνάει από την παραλία της Ραφήνας με την επιβλητική θέα στον Ευβοϊκό, από το πάρκο Καραμανλή για να καταλήξει και πάλι στο Δημαρχείο και δήλωσε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα πάρουν τη σκυτάλη.

«Στόχος είναι οι σκυταλοδρομίες να καθιερωθούν και να γίνουν θεσμός, η επιλογή της Ραφήνας ως αρχή της δράσης, μας γεμίζει με πολύ υπερηφάνεια και παράλληλα ευθύνη», τόνισε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου που έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξει τον κλασικό αθλητισμό στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

 Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου «ΑΕ Μεσόγειος» της Ραφήνας-Πικερμίου που είναι και ο τοπικός συνδιοργανωτής των αγώνων, Νίκος Τσώνης, κάλεσε και εκείνος με την σειρά του τον κόσμο και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της περιοχής να «αγκαλιάσει» τη νέα διοργάνωση, γιατί είναι κάτι  καινούργιο, όμορφο και ομαδικό.

 Ο Λευθέρης Πλακίδας, Διευθυντής της διοργάνωσης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα, αλλά και στο τρέξιμο που όλο και αγκαλιάζεται από τον κόσμο: «Ενώ στην αρχή ήταν όλα πιο δύσκολα, η ίδια η κοινωνία γέννησε την τάση για τρέξιμο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και οι αγώνες σκυταλοδρομιών είναι πλέον γεγονός. Ο στόχος είναι να γεννήσουμε δρομείς και θεατές, ο κόσμος να σταματήσει να φοβάται να τρέξει και ταυτόχρονα να αρχίσει να χειροκροτεί και να επευφημεί τους συμμετέχοντες».

 Ο ονομαστικός χορηγός των αγώνων Βίκος υποστηρίζει αθλητικά γεγονότα και δραστηριότητες που προάγουν το ομαδικό πνεύμα και την κοινωνική προσφορά. Θα βρίσκεται εκεί για να ξεδιψάσει τους δρομείς και να δώσει τη σκυτάλη στη Βίκος Running Team που αποτελείται απο τους πρωταθλητές Ελλλάδος Κώστα Νακόπουλο, Ανδρέα Δημητράκη και τον πρωταθλητή Κύπρου Θεοφάνη Μιχαηλά για τους άντρες και Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο, Ξανθίππη Ραυτοπούλου και Αναστασία Μαρινάκου για τις γυναίκες.

 Ο Κώστας Νακόπουλος ως εκπρόσωπος της ομάδας, προσκάλεσε τους πάντες να γνωριστούν αθλητικά και προσωπικά.

Πολύ σημαντική στην όλη προσπάθεια είναι και η συμβολή του Stivos News, της ιστοσελίδας για τον κλασικό αθλητισμό, που εκτός από χορηγός επικοινωνίας είναι και μέγας υποστηρικτής του όλου εγχειρήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών από το δυναμικό βάδισμα θα πηγαίνει στην ομάδα Εθελοντών Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.