Ήταν πράγματι γιορτή του αθλητισμού ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας, που διεξήχθη την Κυριακή 23 Μαρτίου στην περιοχή της Αιγιάλειας με αξιόλογη μάλιστα συμμετοχή 300 περίπου δρομέων. Με ιστορική αφορμή την απελευθέρωση της «Βοστίτσας» (παλαιά ονομασία της σημερινής πόλης του Αιγίου) από τον τουρκικό ζυγό, οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανέμορφη διαδρομή, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος, που συντηρούσε το αγωνιστικό ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν και απομάκρυνε κάθε αίσθηση μονοτονίας και ψυχολογικής κούρασης, δίνοντας τις απαραίτητες δυνάμεις για τα τελευταία δύο περίπου χιλιόμετρα της διαδρομής που ήταν ελαφρά ανηφορικά.

            Η εκκίνηση δόθηκε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά) Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Ριζομύλου, Νικολαιΐκων, Βαλιμητίκων, Τεμένης, Διγελιωτίκων η διαδρομή κατέληξε στην πόλη του Αιγίου, όπου, μέσω κεντρικών δημοτικών οδών, κατέληξε στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Ιδιαίτερα σημαντική και εκδηλωτική ήταν η συμμετοχή του κόσμου κυρίως μέσα στα χωριά από όπου διέρχονταν οι δρομείς αλλά και στην πόλη του Αιγίου, ιδίως στο χώρο των Υψηλών Αλωνίων όπου χειροκροτούσε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που τερμάτιζαν, ενώ η διοργάνωση του αγώνα ήταν ομολογουμένως άψογη, με την πλήρη υποστήριξη των δρομέων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και την ζεστή φιλοξενία που τους επεφύλασσαν οι διοργανωτές.

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος, νικητής του αγώνα στους άνδρες ήταν ο Ιωάννης Χαμόνδρακας από τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. με επίδοση 1:18΄:04΄΄ και ακολούθησαν ο Ιωάννης Σταματόπουλος από το Πάρκο Αγυϊάς με επίδοση 1:19΄:33΄΄ και ο Ταννούς Αμπντάλα με χρόνο 1:20΄:56΄΄, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Έμη Σαπίου του τοπικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» με επίδοση 1:36΄:27΄΄, δεύτερη η Αλεξία Μαυροειδή με επίδοση 1.43΄.15΄΄ και τρίτη η Pascale Terlaak (ανεξάρτητες) με χρόνο 1:47΄:53΄΄.

Ο συλλογός μας συμμετείχε με 10 δρομείς, τους: Αθανασόπουλο Δημήτρη, Τούφα Στέφανο, Δεστούνη Βαγγέλη, Πασχάλη Γιώργο, Δημόπουλο Γιώργο, Δημητρακόπουλο Μιχάλη, Τούντα Θωμά, Μέτση Βασίλη, Δήμου Στράτο, Βασιλακόπουλο Χαρίλαο.

            Οι εκδηλώσεις του αγώνα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της γενικής κατάταξης και των επιμέρους ηλικιακών κατηγοριών και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από την εμπειρία ενός αξιόλογου αγώνα που έχει πλέον καθιερωθεί στο καλεντάρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Δείτε πολλές φωτογραφίες

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.