Σχεδόν 400 δρομείς που διάλεξαν να περάσουν το Κυριακάτικο πρωινό τους τρέχοντας στον 2ο αγώνα “Μονοπάτι Άη Γιώργη” στην Πάρνηθα, απόλαυσαν έναν ανοιξιάτικο στην κυριολεξία καιρό αλλά και μια απολαυστική διαδρομή σε μερικά από τα ωραιότερα μονοπάτια του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων. Η ήλιος -όσο και αν φαίνεται παράλογο για την εποχή- δυσκόλεψε τους απροετοίμαστους ή αυτούς που είχαν βάλει κάτι παραπάνω δρομείς, αλλά η καθαρή ατμόσφαιρα, το φιλικό κλίμα του αγώνα και η ομορφιά της διαδρομής τους ξεπλήρωσαν και με το παραπάνω.

Νικητής στον μεγάλο αγώνα των 16.5 χλμ με επίδοση 1:14 ο Γιώργος Διαλεκτός ο οποίος βρίσκεται σε φουλ φόρμα προετοιμαζόμενος για τους μεγάλους αγώνες της άνοιξης και τον κύριο στόχο του που είναι o Olympus Marathon.

To σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Σωτήρης Κωσταρέλλος (101 θέση 01:50:03).

Στις γυναίκες, η Γλυκερία Τζιατζιά μετά την πολύ καλή εμφάνισή της και την 1η θέση στον μικρό αγώνα του Pearl Izumi Mountain Cup την προηγούμενη Κυριακή, απέδειξε με την σημερινή της νίκη με επίδοση 1:34:39 ότι ήρθε … για να μείνει!

 Συνοπτικά οι 6 νικητές των κατηγοριών του μεγάλου αγώνα:

 Άνδρες

Α1 (18 – 29 ετών)
1ος  ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
2ος  ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3ος  ΕΡΝΤΕΝ ΚΑΛΕΝΤΖΗ
4ος  ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5ος  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
6ος  ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Α2 (30 – 39 ετών)
1ος  ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2ος  ΡΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
3ος  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
4ος  ΖΑΚΥΝΘΗΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
5ος  ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΟΣ
6ος  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Α3 (40 – 49 ετών)
1ος  ΘΑΝΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
2ος  STAN FIJNAUT
3ος  ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4ος  ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
5ος  ΤΡΑΓΟΥΣΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
6ος  ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Α4 (50 ετών & άνω)
1ος  ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΚΟΛΗΣ
2ος  ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΟΚΟΣ
3ος  ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
4ος  ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
5ος  ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
6ος  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΡΤΖΗΣ

Γυναίκες

Γ1 (18 – 29 ετών)

1η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΑ (νικήτρια γενικής)

Γ2   (30 – 39 ετών)
1η ΕΛΙΝΑ ΑΣΚΑΡΟΓΛΟΥ
2η ΖΩΗ ΑΔΑΜ
3η ΧΡΙΣΤΙΝΑ RIGHTWEISER
4η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΩΝΗ
5η ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6η ΝΑΤΑΛΙ ΠΕΡΑΚΗ

Γ3   (40 – 49 ετών)
1η ΙΩΑΝΝΑ ΧΟΥΡΙΔΟΥ
2η ΖΗΝΙΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ
3η ΑΝΕΤΑ ΠΛΕΒΑ
4η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ
5η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΕΤΑΛΙΔΟΥ
6η ΕΙΡΗΝΗ ΒΛΑΣΣΗ

Στον μικρό “fun” αγώνα των 5 χλμ νικητής στους άντρες ήταν ο Βασίλης Δρίτσας με 25:17, 2ος ο Κώστας Κίσσας με 25:55 και 3ος ο Μιχάλης Μωυσιάδης με 26:07. Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Κατερίνα Ευστρατιάδη με 33:32, 2η η Μαρία Μαρκουλή με 34:28 και 3η η Αναστασία Αναστασίου με 36:48.

 Κατεβάστε από εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα σε αρχείο excel.

 Δείτε φωτος του Σωτήρη Κωσταρέλλου εδώ.

Τους αθλητές στον τερματισμό τους περίμεναν νερά, τσάι, μπανάνες, διάφορα σνακ αλλά και … αμέτρητα δώρα που κληρώθηκαν προσφορά της Odlo και του AlpamayoPro μεγάλων χορηγών του αγώνα. Στην κυριολεξία ήταν τόσα πολλά που όσοι δεν πήραμε ήμασταν άτυχοι!!

Μελανό σημείο η μεγάλη συμμετοχή αθλητών χωρίς νούμερο (bib), γεγονός το οποίο όπως μας μετέφεραν οι υπεύθυνοι του αγώνα δυσκόλεψε πάρα πολύ το έργο τους αφού στην προσπάθεια να διακρίνουν τα νούμερα των αθλητών που δεν έφεραν bib έχαναν αυτούς οι οποίοι έφεραν κανονικά νούμερο. Είναι πράγματι λυπηρό και αδικαιολόγητο το φαινόμενο αυτό αφού, ειδικά στον συγκεκριμένο αγώνα, υπήρχε η δυνατότητα κανονικής εγγραφής. Τα μονοπάτια είναι εκεί κάθε μέρα, ας αφήνουμε τους διοργανωτές και αυτούς που έχουν πληρώσει κανονικά την συμμετοχή τους να ευχαριστηθούν τον αγώνα…

Ευχάριστη και ελπιδοφόρα εικόνα τα πολλά μικρά δεντράκια τα οποία έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν στην θέση των καμμένων της φωτιάς του 2007. Η φύση έχει τον δικό της τρόπο να αντιστέκεται στην καταστροφική μανία του ανθρώπου…

Για άλλη μια φορά η Mountain Sports μας χάρισε έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών, ομορφιάς και ποικιλίας. Περιμένουμε ήδη το Μονοπάτι Άη Γιώργη 2015!!!

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.