Η νέα δρομική χρονιά ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με τη συμμετοχή 1136 αθλητών, περιπατητών, αθλητών του νέου αθλήματος  Nordic Walking και παιδιών στον πρώτο αγώνα του 2014, που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχής , σε σχέση με το παλαιότερο από το 2013, με 1000 δρομείς.

 Οι αθλητές  όλων των ηλικιών έτρεξαν και περπάτησαν στο όμορφο άλσος Δαφνίου, (στις υπώρειες του ποικίλου Όρους, στην πορεία της αρχαίας Ιεράς οδού, στον αρχαιολογικό χώρο των Ρειτών, πάνω από την αρχαία λίμνη της Δήμητρας, νυν Κουμουνδούρου) και συγκίνησαν και συγκινήθηκαν με έναν πρωτόγνωρο παλμό και ζεστασιά από τα χαμόγελα και την αλληλεγγύη όλων.

Οι αθλητές και τα παιδιά με τους γονείς τους εξυπηρετήθηκαν σε 8 σημεία για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, σε μια ανοιξιάτικη ημέρα, που βοήθησε ευχάριστα τις οικογένειες των αθλητών να απολαύσουν την εκδρομή στη φύση.

Ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς τους 40 εθελοντές, που εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, μέλη του Δ.Σ., μέλη και φίλοι του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, τη  Μαργαρίτα Τζαυρά από το ΣΔΥΑ, το Γιάννη Χαμόδρακα από τον «MΕΣΣΗΝΙΑΚΟ» το Βλάση Καραβασίλη και τη Μαρία Μαργαρίτη από τον «ΤΕΛΜΗΣΣΟ» Μαραθώνα, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αγώνα.

 Οι σύλλογοι του μαζικού λαϊκού αθλητισμού εκπροσωπήθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Λιαπή Κωνσταντίνο, που ακούραστος όπως πάντα φωτογράφησε αθλητές και στιγμιότυπα του αγώνα και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διαμαντή, που βοήθησε και ως εθελοντής στη διεξαγωγή του αγώνα.

Ιδιαίτερη μνεία στον δάσκαλο Παναγιώτη Σκουλή, που για άλλη μια φορά συμπαραστάθηκε και ενθάρρυνε τους αθλητές, τα μέλη του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Βαγγέλη Βενέτη, Θερινό Πατάκα, Αποστόλη Καννή και τις οικογένειές τους για τη βοήθεια στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ιδιαίτερη μνεία στο Σπαρταθλητή μας Πατάκα Θερινό που μαζί με το γενικό γραμματέα του συλλόγου Ηλία Μπέλλο καθάρισαν τα μπάζα στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής, που εμπόδιζαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, και τον κο Μονογυιό Νικόλαο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Τίμησαν τον αγώνα μας με την παρουσία τους ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ταϊβάν κος Lo Ching Jung που αγωνίστηκε στα 10.000 μέτρα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΣ.ΣΕΓΑΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ κος Κων/νος Σαμπατακάκης που πάντα μας στηρίζει, και                 o κος Αυγουστίδης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του  Ο.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Περιστερίου.

Ευχαριστούμε την εταιρία herballife για τα ισοτονικά ποτά, την εταιρία χρονομέτρησης tag-hauer, και το επιτελείο της, την εταιρία SANICO για την προσφορά από ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου στους 3 πρώτους νικητές των ανδρών στα 10 χιλιόμετρα,

την εταιρεία «ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ» Πάτσης για τα 1.000 γαλακτομπουρεκάκια που προσέφερε στον αγώνα, την ομάδα κρουστών «ΛΑΓΟΙ» για την υποστήριξη με τα κρουστά τους.

Την κα Γιαννούλα Σαμίου που ετοίμασε για 15η χρονιά το καταπληκτικό τσάι, (80 κιλά με την μυστική συνταγή), και ζέστανε τους τερματίσαντες αθλητές.

Την κ Σκούρα από το σώμα ελλήνων προσκόπων, για την παροχή ρεύματος για τον αγώνα, τους Τάκη και Χρήστο Γκιόκα για το φορτηγό που διέθεσαν για την μεταφορά των εφοδίων του αγώνα και την φύλαξη των ατομικών ειδών των συμμετασχόντων, την εταιρία αθλητικών ειδών asics και τον Ιωάννη Σουμπάση για την προμήθεια της αψίδας ,

τους αδελφούς Γιαννούλα και το κατάστημα φρούτων Ζήλεια στο Αιγάλεω για την προμήθεια σε χαμηλές τιμές των νερών και των πορτοκαλιών, το μέλος του Δ.Σ. Παύλο Γορανίτη για τη δωρεά των αντιανεμικών με το λογότυπο του Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ, που φορούσαν οι εθελοντές της διοργάνωσης.

Στους 4 παράλληλους αγώνες είχαν δηλώσει συμμετοχή1404 δρομείς, περιπατητές και παιδιά,

Στον αγώνα των 10χλμ, έτρεξαν 1006 αθλητές (με αριθμό-chip) ενώ στον αγώνα των 2 χλμ (δρομείς παιδιά) έτρεξαν-τερμάτισαν 130.

Σύνολο συμμετασχόντων 1136

Υπολογίζονται σε πάνω από 50 όσοι συμμετείχαν χωρίς νούμερο και δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα και στους δυο αγώνες.

Νικητής στους άνδρες στα 10.000μ  ήταν ο Άκης Αναγνώστου με χρόνο  35’ 56’’, ανεξάρτητος 2ος νικητής ο Μακρυγιάννης Αθανάσιος σε 36’ 32’’ του Γ.Σ. “ΒΕΛΟΣ” Παλαιού Φαλήρου και      3ος  νικητής ο Τζαναβάρας Παύλος σε 36’ 44’’ του Π.Α.Ο.

Στις γυναίκες νικήτρια η Κολοβού Βασιλική σε 40’49’’ του “ΑΕΤΟΙ ΔΙΡΦΥΩΝ”,

2η νικήτρια η Μαλάη Μαρία σε 41’51’’ του Γ.Α.Σ. “ΙΛΛΙΣΟΣ” και

3η νικήτρια η Μακκόη Ραννέλλε σε 44’56’’ του “KASIMIS TRINING”.

To σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Σωτήρης Κωσταρέλλος (90ος, 00:46:44)

Μεγαλύτεροι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν ο κ. Ηρακλής Βασιλιάδης από τον σύλλογο ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και η κα Βασιλική Μονογυιού από τον σύλλογο ΣΕΒΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο αγώνας των παιδιών στα 2.000 μέτρα δεν είναι ανταγωνιστικός, αλλά έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το τρέξιμο και να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τον αθλητισμό.

Ως εκ τούτου ανακοινώνονται οι  3 πρώτοι νικητές των αγοριών και οι 3 πρώτες νικήτριες των κοριτσιών και ακολουθεί η λίστα όσων συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά.

Οι νικητές στα αγόρια είναι οι:

1ος νικητής: Παράβολας Στέλιος με χρόνο 7΄40΄΄

2ος νικητής Μαλαησιώρης Παναγιώτης με χρόνο 7΄43΄΄

3ος νικητής: Χήρας Βασίλειος με χρόνο 7΄47΄΄

Στα κορίτσια νικήτριες είναι οι:

1η νικήτρια: Δημοπούλου Παναγιώτα με χρόνο 8΄55΄΄

2η νικήτρια: Φλόκα Δέσποινα με χρόνο 9΄04΄΄

3η νικήτρια: Πυργάκη Ελένη.

 Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που σε πείσμα των καιρών, αθλούνται και συμμετέχουν σε αγώνες που προωθούν τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό.

 Σας ευχαριστούμε όλους και σας ευχόμαστε να είστε και του χρόνου γεροί και να συμμετάσχετε πάλι στον αγώνα του Δαφνίου το 2015.

 Τα αποτελέσματα του παιδικού αγώνα 2 χιλιομέτρων, θα ανακοινωθούν σύντομα

 Ραντεβού στις εκδρομές του συλλόγου και στον επόμενο μεγάλο αγώνα-διοργάνωση του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στην διαδρομή  ΨΑΘΑ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, για τους πανελλήνιους αγώνες 50 και 100 χιλιόμετρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.