Ενάμιση μήνα από το άνοιγμα των συμμετοχών του 1ου Καστόρειου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Ταϋγέτου, οι συμμετοχές όπως σας είχαμε εξαγγείλει έφτασαν τις 450, ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες.
Ως διοργανωτές αποφασίσαμε να λειτουργήσει η γραμματεία το απόγευμα του Σαββάτου από τις 16.00 – 20.00 προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό τους από την προηγούμενη μέρα, κάνοντας και ταυτόχρονα και μία μικρή γιορτή για τους δρομείς και τους επισκέπτες που θα έχουν καταφτάσει για τον αγώνα, από τις προηγούμενες μέρες κερνώντας τους ένα ποτήρι κρασί και τοπικά εκλεκτά προϊόντα. Το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Καστόρι, σας αναμένει από το Σάββατο να το επισκεφτείτε ακούγοντας ζωντανή μουσική από το συγκρότημα LAST MINUTE INSIGHT.
Την Κυριακή το πρωί, η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 07.30 – 09.45 όπου θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κ τα παιδιά για τον παιδικό αγώνα. Στην είσοδο του χωριού ερχόμενοι από την Σπάρτη, θα υπάρχει ομάδα καλωσορίσματος η οποία θα σας υποδέχεται στο Καστόρι, και θα σας υποδεικνύει τα προτεινόμενα μέρη στάθμευσης διότι εντός της πλατείας Καστορείου, θα απαγορεύεται η στάθμευση λόγω της αφετηρίας και του τερματισμού του αγώνα.
Οι δρομείς καλούνται να παραλάβουν τον αριθμό τους με το που θα καταφτάσουν στο Καστόρι προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο όποιος ενδεχομένως συνωστισμός στην γραμματεία του αγώνα. Καμμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή την ημέρα του αγώνα. Η φύλαξη των πραγμάτων των δρομέων θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου των Φίλων του Ταϋγέτου ΄΄Η ΛΟΥΣΙΝΑ΄΄. Λόγω της πολύ αυξημένης συμμετοχής σε συνδυασμό με τα στενά μονοπάτια στα οποία θα διοχετευτείτε μετά από 1 χλμ. περίπου, θα παρακαλούσαμε οι γρηγορότεροι και πιο έμπειροι σε αγώνες βουνού δρομείς, να σταθούν στις μπροστινές σειρές και οι πιο αργοί και λιγότερο έμπειροι στις πίσω, προκειμένου να μην δημιουργηθεί, ανεπιθύμητος συνωστισμός στις στενωπούς και στα μονοπάτια.
Η εκκίνηση του αγώνα, θα γίνει στις 10.00 ακριβώς και μέχρι τα μονοπάτια θα υπάρχει προπορευόμενο όχημα της διοργάνωσης που θα σας διοχετεύσει σε αυτά. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές μας, οι οποίοι θα είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για να σας προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται. Τα μονοπάτια θα είναι πλήρως σηματοδοτημένα με το ανάλογο υλικό, προκειμένου να προσφερθεί η καλύτερη δυνατή απαιτούμενη σηματοδότηση. Ο αγώνας θα καλυφτεί από κατάλληλο ιατρικό προσωπικό καθώς και από ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα, το οποίο θα συμβάλλει σε περίπτωση ατυχήματος.
Ο αγώνας θα έχει χρονικό όριο 4.30 ώρες. Μετά τον αγώνα θα δοθεί τσάντα με τοπικά προϊόντα αποκλειστικά για τους δρομείς, η οποία θα δοθεί με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής. Επίσης στον κάθε δρομέα που επιθυμεί, στον τερματισμό θα του προσφερθεί γεύμα υπό τις φροντίδες του συλλόγου φίλων Βορείου Ταϋγέτου ΄΄Η ΛΟΥΣΙΝΑ΄΄. Το εν λόγω γεύμα θα προσφερθεί αποκλειστικά στους δρομείς που συμμετέχουν καθώς και στους εθελοντές. Όποιος δρομέας επιθυμεί πέραν του προσφερόμενου γεύματος καθώς και οι επισκέπτες και οι συνοδοί των δρομέων θα μπορούν να γευματίσουν σε κάποια από τα ταβερνάκια του Καστορειου.
Τα πούλμαν με τους εκδρομείς από την Αθήνα, θα αναχωρήσουν από το Καστόρι στις 16.00 ακριβώς.
Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να σας υποδεχτούμε στο Καστόρι Λακωνίας και να έρθετε να τρέξετε τα Χριστούγεννα στο βουνό.

                                                            Η Οργανωτική Επιτροπή

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.