Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), τακτικό μέλος, τόσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» F.I.S.p.T., όσο και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής U.E.S.p.T., σε συνεργασία με διάφορους Φορείς και Οργανισμούς αναπτύσσει ένα πολύπλευρο κοινωφελές έργο.

Στα πλαίσια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 11 Φεβρουαρίου 2012 και σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης, υλοποίησε την υπάρχουσα συμφωνία και διέθεσε σε λιτές τελετές, κατά το ήμισυ, τα ποσά που συγκεντρώθηκαν  από τις εκδηλώσεις του 8ου Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».

  1. στα γραφεία του Συλλόγου Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ», παραδόθηκε η επιταγή στις 6/11/2013,   από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαο Γούλα που τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι η Ομοσπονδία, εκτός από το αθλητικό κομμάτι, επιτελεί και φιλανθρωπικό έργο στηρίζοντας Ιδρύματα και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
    Εκ μέρους του Ιδρύματος την επιταγή παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος  κ. Δημήτρης Λιούσιας, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία γι’ αυτή την πρωτοβουλία και συνέχισε: «Όπως και οι μαραθωνοδρόμοι έτσι και τα παιδιά αυτά αγωνίζονται για υγεία και ζωή και περνάνε από τη μεγαλύτερη παλαίστρα της ζωής και βγαίνουν πραγματικοί και περήφανοι Ολυμπιονίκες»
    ΕΟΣΛΜΑΥ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑ
  2. στα γραφεία του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας παραδόθηκε η επιταγή στις 7/11/2013, από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Αγάθο και τα μέλη του Δ.Σ. του τοπικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ, που είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας.
    Εκ μέρους του Ιδρύματος την επιταγή παρέλαβε  η κα Κάδε, η οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της.
    ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σε αυτές τις  δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σαν χώρα, αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε ακόμη δυσκολότερη θέση και χρήζουν της προσοχής και της συμπαράστασης όλων μας.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε, έστω και λίγο, στην κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών τους. Χρειάζεται να είμαστε δίπλα τους, να παίρνουν δύναμη για να χαράξουν με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αγάθος, «ο αθλητισμός μας διδάσκει αξίες οι οποίες είναι μακριά από τα σημερινά πρότυπα της εμπορευματοποίησης και του κέρδους. Αξίες που βασίζονται στην προσφορά στο συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη».

Γραφείο Τύπου   Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.