ΑΙΓΙΝΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

               Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αίγινας, διοργανώνει τον 3ο αγώνα  με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2014» στην περιοχή της  Αίγινας.

            Ο Ιωάννη Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, ίσως είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στα σημαντικότερα Καποδιστριακά μνημεία της Αίγινας. Η βασική διαδρομή των οκτώ χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας, με κατεύθυνση προς τον Αγ. Βασίλειο, (Σκάλα Καραπάνου, όπου αποβιβάσθηκε πρώτη φορά ο κυβερνήτης μας). Θα ακολουθήσει αριστερή στροφή στην οδό Ι. Καποδίστρια, προκειμένου να συναντήσουμε το Καποδιστριακό ορφανοτροφείο (φυλακές). Μετά από απόσταση 350 μ. περίπου συναντούμε την οδό Αφαίας όπου στρέφουμε αριστερά, και ακολούθως στην οδό Μητροπόλεως δεξιά, όπου συναντούμε την Μητρόπολη Αίγινας όπου ορκίσθηκε ως κυβερνήτης  και ακολουθεί το  Κυβερνείο. Στο ύψος οδού Θωμαϊδου στρέφουμε αριστερά και συναντώντας την οδό Ιουλία Κάτσα, οδηγούμαστε στην παραλιακή οδό Λ. Δημοκρατίας όπου στρέφουμε αριστερά για να τερματίσουμε και πάλι στον χώρο εκκίνησης στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.  Η διαδρομή αυτή θα γίνει για δρομείς αλλά και περιπατητές. Επίσης θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου μικρών αποστάσεων για μαθητές του Δημοτικού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  1. Αγώνας δρόμου 300μ για μαθητές της 1ης και 2ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.00.
  2. Αγώνας δρόμου 700μ για μαθητές της 3ης και 4ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.15.
  3. Αγώνας δρόμου 1000μ για μαθητές της 5ης και 6ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.30.
  4. Αγώνας δρόμου για δρομείς και περιπατητές 8 χλμ, σύμφωνα με την ανωτέρω διαδρομή .Ώρα έναρξης: 10.35.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Άνδρες και γυναίκες περιπατητές και δρομείς που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή 8 χλμ , θα πρέπει  να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ  τα παιδιά, όπως προαναφέρθηκε, θα συμμετέχουν με την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων  τους. Ανήλικοι κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 8 χλμ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με την έγκριση των γονέων τους.
  2. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.
  3. Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τον αγώνα δρόμου των 8 χλμ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τα παιδιά. Το ποσό συμμετοχής που θα συγκεντρωθεί μετά την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του αγώνα, θα διατεθεί σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράσεις.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ . Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο με ιατρό.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχει σε επιλεγμένο σημείο της διαδρομής των 8 χλμ σημείο εφοδιασμού με νερό.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 8 ΧΛΜ:

Κύπελλο για 1ο    Νικητή και 1η νικήτρια γενικής κατάταξης αγώνα δρόμου των 8 χλμ.

Μετάλλιο για 2ο  και 3ο  νικητή και νικήτρια γενικής κατάταξης αγώνα δρόμου 8 χλμ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ 8 ΧΛΜ: Θα απονεμηθούν έπαινοι.

Γ.ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Θα απονεμηθούν έπαινοι, ενώ στον 1ο    Νικητή και 1η νικήτρια, κάθε κατηγορίας μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν μαζί με την απόδειξη της τράπεζας (EUROBANK EFG No. 0026-0371-37-0100274362, Δικαιούχοι ΓΚΡΟΖΑΣ Σταύρος- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Στυλιανός) για το entry fee, με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση sdyaiginas@hotmail.gr ή ιδιοχείρως στο γραφείο των Συλλόγων μας, κάθε απόγευμα 6-8 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου(χώρος παλαιών αποδυτηρίων). ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014. Η φόρμα συμμετοχής βρίσκεται επισυναπτόμενη στην παρούσα προκήρυξη, στην σελίδα μας στο facebook: sdyaiginas και στο  site: aeginaportal.gr καθώς και στο sdy-aiginas.blogspot.gr

Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους  προτείνονται και γίνονται δεκτές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: α) για δηλώσεις καθώς και για την διαδρομή των 8 χλμ: ΓΚΡΟΖΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΝ: 6973 679096, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τέλης: 6944 730114 ΓΚΑΡΗΣ Κυρ: 6975706390 & )Για τους μαθητικούς αγώνες κος ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:6979449303.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ο Σύλλογός  μας, έχει εξασφαλίσει ειδική έκπτωση  για μετάβαση και επιστροφή με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΦΟΙΒΟΣ με προβλεπόμενη ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά τη Κυριακή 26/01/2014 την 07,30 ώρα. Επίσης υπάρχουν δύο δρομολόγια το απόγευμα της ίδιας ημέρας για επιστροφή στον Πειραιά,  τα οποία οι δρομείς θα πρέπει να επιλέξουν κατά την αγορά του εισιτηρίου στο πρακτορείο του Πειραιά. Η έκπτωση ισχύει και για δρομείς που θα ταξιδέψουν και τις προηγούμενες ημέρες με την επίδειξη αντιγράφου δήλωσης συμμετοχής, ή την απόδειξη κατάθεσης entry fee. Για την έγκαιρη ενημέρωση οι δρομείς θα πρέπει να πληροφορηθούν για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων στο τηλ: 22970 24200 και στο site: novaferries.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ

Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: aiginaportal.gr

                                   ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  aiginaportal.gr

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.