Ο συναθλητής μας Δημήτρης Μπουρνουσούζης δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Έσβησε τρέχοντας στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

 Ο άτυχος Δημήτρης, ηλικίας 49 ετών, γεωπόνος, υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρά την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών και τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ο άτυχος δρομέας έχασε τη ζωή του.

Ο ιατρός του ασθενοφόρου, που βρισκόταν δίπλα στο σημείο του περιστατικού και τον παρέλαβε αμέσως, διαπίστωσε ότι ο ασθενής δεν είχε σφυγμό και είχε μυδρίαση.

 Ακολούθησε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου παρά τις νέες προσπάθειες των ιατρών του νοσοκομείου ο  συναθλητής μας, δεν επανήλθε στη ζωή.

Την είδηση μετέφεραν στο Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, που συμμετείχαν στον αγώνα, προσκεκλημένοι από τη Διοργάνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της          ΕΟΣΛΜΑ-Υ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το τραγικό αυτό συμβάν και τα θερμά συλλυπητήρια του, προς την οικογένεια του.

Ο χαμός του άτυχου Δημήτρη, ας γίνει αφορμή ευαισθητοποίησης, ώστε να σωθούν ζωές στο μέλλον και αυτό είναι ανεξάρτητο από τα αίτια της δικής του ατυχίας.

 Η παρότρυνση μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες κινδύνου είναι:

  •  Να προβαίνουμε τακτικά σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
  • Να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα πριν από κάθε αγώνα.
  • Να τρέχουμε περισσότερο για να χαιρόμαστε τον αγώνα και λιγότερο για το χρονόμετρο.

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.