Δελτίο τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε στις 13/10/2013 στην ηλιόλουστη Λέρο ο 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος με την επωνυμία «LEROS RUNNING – Τρέχοντας στα μονοπάτια της ιστορίας», που διοργάνωσε o Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΤοΨΥ Δωδεκανήσου μέσω της δράσης που έχει αναπτύξει, αυτής του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Leros Active. Πολύτιμη βοήθεια σ’ αυτή την προσπάθεια προσέφεραν ο Δήμος Λέρου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λέρου και ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Λέρου.

1013 LR33

Η εκκίνηση του αγώνα και ο τερματισμός έλαβαν χώρα στην περιοχή της Μερικιάς όπου βρίσκεται το Πολεμικό Μουσείο «Τούνελ». Οι αθλητές τρέχοντας στη διαδρομή είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την μοναδική ομορφιά της πευκόφυτης περιοχής αλλά και τα διάσπαρτα ιστορικά μνημεία της περιόδου  του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα πλαίσια του αγώνα διεξήχθησαν 2 διαδρομές, 10 χλμ. και 3χλμ. στις οποίες και συμμετείχαν συνολικά 94 αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα στην κούρσα των 10χλμ έτρεξαν 39 αθλητές (35 άντρες και 4 γυναίκες) και στα 3χλμ 55 αθλητές (27 άντρες και 28 γυναίκες).

1013 LR44

Τους αθλητές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής συνόδευαν και καθοδηγούσαν μέλη του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Λέρου, ενώ στο ενδιάμεσο της διαδρομής, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λέρου προσέφεραν στους αθλητές των 10χλμ ένα ματσάκι με βότανα και αρωματικά φυτά των βουνών της Λέρου.

Στον αγώνα των 10 χλμ υπήρχε συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων αθλητών με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Στην κατηγορία των αντρών οι τρείς πρώτοι νικητές ήταν: 1oς Τσιοφίλας Αλέξανδρος 41:52, 2ος Παπαδόπουλος Βασίλης 43:34, 3ος Ανέμης Νεκτάριος 44:14. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον καταξιωμένο αθλητή Χατζηιωάννου Μιχάλη, ο οποίος ενώ μέχρι το πρώτο μισό των 10χλμ οδηγούσε την κούρσα, δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτος γιατί ακολούθησε λάθος διαδρομή, τρέχοντας έτσι σχεδόν διπλάσια απόσταση! Παρ’ όλα αυτά τερμάτισε και για τους διοργανωτές είναι ένας από τους νικητές. Επίσης ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον αθλητή Βασιλειάδη Παναγιώτη, ο οποίος παρά τα κινητικά προβλήματα, έτρεξε την κούρσα σε πάρα πολύ καλό χρόνο, τερματίζοντας πρώτος στην κατηγορία του και στη γενική κατάταξη 8ος.

1013 LR60

Στην κατηγορία των γυναικών ήταν ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή της αθλήτριας Ουρανίας Ρεμπούλη με Πανελλήνιες και Διεθνείς επιτυχίες, στις μεγάλες αποστάσεις, η οποία και τερμάτισε πρώτη με χρόνο 41:52, 2η η Χλωρού Ιωάννα με χρόνο 51:01 και 3η η Παπακωνσταντίνου Στέλλα με χρόνο 57:30.

Όσον αφορά τον αγώνα των 3χλμ η διαδρομή περιελάμβανε την απόσταση από το Πολεμικό Μουσείο έως το Μνημείο του «Βασίλισσα Όλγα» στο Λακκί και επιστροφή. Στους άντρες νικητές ήταν οι: 1ος Ταχιράι Δημήτρης 15:11, 2ος Παραπονιάρης Άγγελος 15:12, 3ος Κουρεβέλης Νίκος 15:32. Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: 1η Γκούνη Καλλίστη 16:47, 2η Κάβουρα Μαρία 17:24 και 3η Βασιλικού Γεωργία 17:39.

Λέρος, 14 Οκτωβρίου 2013

ΚοιΣΠΕ ΤοΨΥ Δωδεκανήσου

Leros Active

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.