Ο πρώτος μαραθώνιος «Navarino Challenge» με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes (φωτο), που έχει ως σκοπό του να ενημερώσει τον κόσμο για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και να τον ευαισθητοποιήσει γύρω από τα θέματα της παιδικής παχυσαρκίας, βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή του.

DK_Photo

 Η προσπάθεια που γίνεται μέσω του «Navarino Challenge» διευρύνεται παγκοσμίως με την υποστήριξη της The Huffington Post Media Group, στις ΗΠΑ. Η No.1 ενημερωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, η οποία έχει διακριθεί με βραβείο Pulitzer για τα ρεπορτάζ της, ενδυναμώνει το διεθνή χαρακτήρα του μαραθωνίου και ενισχύει την προβολή του, καθιστώντας τον, το πρώτο αθλητικό και τουριστικό γεγονός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με χορηγό επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Η προώθηση του μαραθωνίου ενισχύεται περαιτέρω καθώς στους Διεθνείς Χορηγούς Επικοινωνίας προστίθεται πλέον και το δορυφορικό κανάλι του ANT1 Satellite.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Navarino Challenge», θα αναβιώσει το πνεύμα και οι ένδοξες στιγμές του μαραθωνίου, καθώς θα τιμηθεί η αγωνιστικότητα και η δύναμη ενός σπουδαίου Έλληνα αθλητή, του Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη, Στυλιανού Κυριακίδη (αρχική φωτο). Ο Στυλιανός Κυριακίδης (1910-1987) τίμησε τη χώρα μας με τις συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες του Βερολίνου (1936) και του Λονδίνου (1948), ενώ έγινε γνωστός παγκοσμίως, μέσα από τη μεγάλη νίκη του στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (1946). O Στυλιανός Κυριακίδης υπήρξε 14 φορές νικητής σε Παγκύπριους αγώνες (2 σε μαραθώνιο) και 11 φορές Πανελληνιονίκης (3 σε μαραθώνιο). Το 1933, στην πρώτη του συμμετοχή στους βαλκανικούς αγώνες τερμάτισε 2ος. Το 1934, στο Ζάγκρεμπ κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο από τα 6 συνολικά που κατέκτησε (4 σε μαραθώνιο). Με την ελληνική εθνική ομάδα σημείωσε συνολικά 36 καλύτερες εθνικές επιδόσεις.

Από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2013, παράλληλα με το πρόγραμμα των τριών διαφορετικών διαδρομών που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες, με τη συμμετοχή του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου αθλητή της The North Face, Dean Karnazes, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμβολή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Ο μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί με την πλήρη στήριξη των Δήμων Τρίπολης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου.

Επίσημοι χορηγοί, του «Navarino Challenge», είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η εταιρεία The North Face.

Αρωγοί είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ενώ ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη των εταιρειών HLB Hellas Α.Ε., Chiquita και ΝΑΤΟΥΡΑ Εμφιαλωτική Α.Ε., με το φυσικό μεταλλικό νερό «ΥΑΣ».

 

Website: www.navarinochallenge.com

Για τη συμμετοχή σας στον αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του «Navarino Challenge» στο: www.navarinochallenge.com και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εγγραφής: http://navarinochallenge.com/registration.html

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου αγώνων: Active Media

Τηλ: +30 210 9343020

Χορηγικό πρόγραμμα αγώνων: Focus On Sports

Τηλ: +30 210 9312881-2

Σχετικά με τον Dean Karnazes

Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Mens Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPRs Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runners World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Mens Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Mens Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.

 

Costa Navarino

H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino», το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.

Όλο το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε μέσω του website, www.costanavarino.gr  στην ενότητα Downloads/Press, χρησιμοποιώντας τον κωδικό nestor.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΕΜΕS

Μαρίνα Παπατσώνη

Marketing & Business Development Director

E: mpapatsoni@temes.gr

T: 210 949 0013

F: 210 949 0218

Βάλια Βανέζη

PR & Online Marketing Manager

E: vvanezi@temes.gr

T: 210 949 0152

F: 210 949 0218

www.costanavarino.gr

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.