Δελτίου Τύπου ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Μαρία Πολύζου, η Μαρία μας πήρε χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11:00 μ.μ., τον πρώτο τερματισμό στον Ιερό βράχο Της Ακρόπολης. Στα χνάρια του Παναγιώτη Σκουλή αλλά και συνοδευόμενη από τον ίδιο, έκανε τον τεράστιο άθλο. τον ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ, Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα. Λέμε τον πρώτο τερματισμό γιατί σήμερα θα ολοκληρώσει την υπέρ-προσπάθεια της τερματίζοντας γύρω στις 20:00 στον τύμβο των Αθηναίων στον Μαραθώνα. Πρώτη γυναίκα που γράφει αυτές τις χρυσές σελίδες στην ιστορία και μάλιστα στην επέτειο των 2.500 χρόνων από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα και την επική νίκη των Ελλήνων απέναντι στους εισβολείς Πέρσες.

Είχαμε την χαρά αλλά και την ιδιαίτερη τιμή, να την εξακολουθήσουμε από κοντά, τα τελευταία χιλιόμετρα, από την είσοδο στην Ελευσίνα μέχρι την ακρόπολη. Είδαμε στα μάτια της την κούραση, που φαινόταν κάποιες στιγμές να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, αλλά περισσότερο από όλα είδαμε την αποφασιστικότητα της να φτάσει τον στόχο της. Και περισσότερα χιλιόμετρα να έπρεπε να  κάνει θα τα έκανε. Αυτή είναι η Μαρία Πολύζου, αυτή είναι η καρδιά της πρωταθλήτριας.

Από κοντά ο δάσκαλος, ο σύμβουλος, ο συνοδός της, ο ανυπέρβλητος ο Τάκης ο Κουλής, με τον Τέλη τον σύζυγο της Μαρίας, Προσεκτικοί χειρισμοί. Να την προστατέψουν από τα αυτοκίνητα να προσέχουν τι θα φάει και τι θα πιει.

Έτσι φτάσαμε στην ακρόπολη με την Μαρία, φωτεινό αστέρι να οδηγεί και να ακολούθου σαν τιμητικό άγημα οι αθλητές των αθηναϊκών συλλόγων. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα μας υποδέχτηκε και στεφάνωσε την Μαρία με στεφάνι από κλάδο ελιάς.

Σε ευχαριστούμε Μαρία Πολύζου που μας χάρισες αυτές τις στιγμές. τα 40 χιλιόμετρα που απομένουν παρά το γεγονός ότι αν τα βάλεις μετά από 500 ολόκληρα χιλιόμετρα είναι παρά πολλά για σένα μας φαίνονται παιχνιδάκι

Να είσαι καλά Μαρία μας, να σε βλέπουμε και να σε καμαρώνουμε, να μας κάνεις υπερήφανους, που ανήκουμε σε αυτόν τον χώρο και να είσαι ο φάρος που θα μαζέψει γύρω του ακόμη περισσότερο κόσμο, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό που προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις.

Διαβάστε επίσης, Περιγραφή και σκέψεις από τον, Δάσκαλο, Τάκη Σκουλή

Φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες από τη διαδρομή της Μαρίας Πολύζου μπορείτε να δείτε στους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

http://agro.in.gr/news/article/?aid=1231052143

http://www.runningnews.gr/?id=7623&parent=home

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.