Εντυπωσιακή επιτυχία στον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

Νικητές: Αντ. Παπαδημητρίου (άνδρες) & Χάϊντι Διακουμοπούλου (γυναίκες)

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και διοργανωτική επιτυχία διεξήχθη το πρωί ο 1ος Ημιμαραθώνιος δρόμος Μαραθώνα. Συνολικά στον αγώνα και στους παράλληλους αγώνες (4χλμ, 1χλμ και 500μ. special Olympics) πήραν μέρος περισσότεροι από 2.500 δρομείς κάθε ηλικίας, που έγιναν «μέρος της ιστορίας» σύμφωνα με το μότο του νέου θεσμού!

Ο Δήμος Μαραθώνα τον καθιερώνει για να προωθήσει τον αθλητικό τουρισμό, την προβολή της πόλης και αγωνιστική δράση υψηλού επιπέδου.

Ο αγώνας  διεξήχθη με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, είχε έντονο ανταγωνισμό και τελικός νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Αντώνης Παπαδημητρίου (Άρη Θεσ.) με τον πολύ ικανοποιητικό χρόνο 1ώρ. 15.19. Στις γυναίκες επικράτησε η βετεράνος των μεγάλων αποστάσεων Χάϊντι Διακουμοπούλου με 1ώρ.27.57. Αυτονόητο ότι και οι δύο χρόνοι αποτελούν τα πρώτα ρεκόρ αγώνα.

Ήταν φυσιολογικό να διακριθούν οι γνωστοί αθλητές αλλά και οι βετεράνοι πρωταθλητές, όπως οι πρωταθλητές ημιαντοχής Κώστας Νακόπουλος και Ανδρέας Δημητράκης, ο 3ος Μεσογειονίκης του 1991 Χρήστος Σωτηρόπουλος, ο παλιός πρωταθλητής του μαραθωνίου Βασίλης Ζαμπέλης κ.α.

_MG_0123

Στα 4χλμ, Fun Run νικητής στους άνδρες ήταν νεαρός Χρήστος Φλόκας και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου (29η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα) Πόπη Αστροπεκάκη, που αγωνίσθηκε συμβολικά,

Εντυπωσιακή παρουσία είχαν οι λάτρεις του δρομικού κινήματος, που ανήκουν στους Συλλόγους Δρομέων Υγείας όλης της Ελλάδας και αγκάλιασαν εξ αρχής με ενθουσιασμό τον αγώνα. Μόνο στον Ημιμαραθώνιο πήραν εκκίνηση 1.890 δρομείς

Οι πρώτοι στον ημιμαραθώνιο

Άνδρες:

Παπαδημητρίου (Άρη Θ.)  1: 15.19

Κώστας Νακόπουλος (ΓΕΑ Τρικάλων) 1:17.49

Διον. Διονυσόπουλος (Ανατ. Ν. Ιωνίας) 1:18.42

Βασ. Νιτσαζάκης 1:20.22

Θαν. Καρσιώτης  1:20.27

Αμπάλα Τανούς   1:21.02

Βασ. Ζαμπέλης    1:21.11

Δημ. Δριτσάκος   1:21.22

Κων. Ντευτόπουλος 1:21.30

Παν. Περιβολάρης  1:22.58

Γυναίκες:

Χάϊντι Διακουμοπούλου (Ελ. Βενιζ.) 1:21.59

Φιλιππα Πουλίδου 1:32.20

Κάρελ Κίλαμ   1:35.45

Αντ. Κορόζη 1:38.48

Μ. Τζεβελέκου 1:39.37

Ελ. Μακρίδη 1:40.17

Χρ. Κισσόνέργη 1:40.27

Μ. Καμαρινού 1:43.38

Εύη Ζαχαριά   1:43.52

Λίζα Ιωάννου 1:44.50

Στα 4χλμ οι τρεις πρώτοι στους άνδρες ήταν: Χρ. Φλόκας, Δημ. Αττιλάκος, Χρ. Καραζήσης και στις γυναίκες Π. Αστροπεκάκη, Φωτ. Δαγκλή, Βασ. Τζήμα.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος Π. Δημάκος, οι πρέσβεις της Λιθουανίας, Κροατίας και Βοσνίας κ.κ. Εϊντίντας, Στάρτσεβιτς και Μπόγιανιτς, η αντιπροσωπεία της χορηγού εταιρίας TORAY, με επικεφαλής τον κ. Χασιμότο, μέλη του δημ. Συμβουλίου Μαραθώνα κ.α.

_MG_2832

 Τελετή Έναρξης

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης έγινε με μια λιτή αλλά επιβλητική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου Μαραθώνιο το βράδυ του Σαββάτου 7/9.

 Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών στρατιωτικών αρχών και φορέων, οι πρέσβεις του Μεξικού και της Σλοβενίας, εκπρόσωποι πρεσβειών, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, δωρητές του Μουσείου, αντιπροσωπεία της χορηγού ιαπωνικής εταιρίας TORAY και πολλοί άλλοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφεριάρχης Αττικής κ. Λιλίκα Βασιλάκου, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ.Λουίζος που έδωσε ειδικό αναμνηστικό στον εκπρόσωπο της Toray κ. Χασιμότο, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη εκτίμησή του στον Μαραθώνα και στον μαραθώνιο δρόμο κλπ

 Ακολούθησε εξαιρετική συναυλία με έργα Σκαλκώτα, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Μπερνστάϊν,Γκέρσουϊν με μουσική κάλυψη από το κουαρτέτο εγχόρδων Crescendo

(Β. Δήμος/ βιολί, Γ. Κωνσταντινίδης/βιολί, Θ. Λυκουρόπουλος/ βιόλα, Ι. Παυλίδης/βιολοντσέλο) και ερμηνείες από τον Βασίλη Λέκκα και τους Α. Φιλανδριανού, Ορφ. Ζαφειρόπουλο και Μαρ. Αυγέρη.

Κατεβάστε τα αποτελέσματα εδώ

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι: Γεωργικόπουλος Παν., Δεστούνης Βαγγ., Λαγουδάκης Κων., Τούντας Θωμάς.

Αναλυτικές Πληροφορίες στο site του αγώνα, www.half-marathon.gr

_MG_2883

Ακολουθεί δελτίο τύπου  από το Δήμαρχο Μαραθώνα.

O Δήμος Μαραθώνος ευχαριστεί θερμά την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τους συλλόγους που την απαρτίζουν και γενικά το υπέροχο δρομικό κίνημα, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές  για την  συμμετοχή τους στον 1ο Ημιμαραθώνιο του Δήμου Μαραθώνος, που αποτέλεσε σε μέγεθος την δεύτερη μαζικότερη Πανελλήνια αθλητική διοργάνωση μετά τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Επίσης ευχαριστεί τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής :

  1. Σπύρος Ανδριόπουλος, Αντιπλοίαρχος ΠΝ, Δντής  Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), κάτοχος Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου.
  2. Χρήστος Παπαχρήστος, Ομοσπονδιακός Προπονητής, Βαλκανιονίκης-Πανελληνιονίκης.
  3. Κυριάκος Λαζαρίδης, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθήνας, κάτοχος Πανελληνίου ρεκόρ 1977-1982.
  4. Γιώργος Μάλλιαρης, Πρωταθλητής Ελλάδος στο Μαραθώνιο.
  5. Τάκης Σκουλής, Δρομέας Μαραθωνίου και Υπεραποστάσεων.
  6. Κων/νος Σάμιος,  Πρόεδρος του συλλόγου δρομέων «Απόλλων Δυτικής Αττικής»,  Τεχνικός Σύμβουλος  ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
  7. Κων/νος  Σαμπατακάκης,  Επίτιμος-Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής.
  8. Βλάσης Καραβασίλης, Πρόεδρος του συλλόγου δρομέων «Τελμησσός Μαραθώνος», Αναπληρωματικός Γραμματέας ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
  9. Γιάννης Μαμουζέλος, μέλος ΔΣ/ΣΕΓΑΣ, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας.

10. Μάκης Κουλουμπής, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μαραθώνος.

  1. Ειρήνη Σπανού, Υπεύθυνη Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.
  2. Γιάννης Παπαβασιλείου, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος.
  3. Παναγιώτης Πασχάλης, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος.
  4. Δημήτρης Κελαϊδής, Τήμα Αλητισμού Δήμου Μαραθώνος.

Η Οργανωτική Επιτροπή κατέβαλε με ανιδιοτέλεια κάθε δυνατή προσπάθεια για την διεξαγωγή του αγώνα. Είναι τιμή για το Δήμο μας αλλά και για το δρομικό κίνημα να συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Ημιμαραθωνίου    αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού εγνωσμένης αξίας.

Ο υπεράνω κάθε προσδοκίας μεγάλος αριθμός συμμετοχών, που ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς και η υποστήριξη της διοργάνωσης αποκλειστικά από εθελοντές, ασφαλώς και συντέλεσαν σε λάθη και παραλήψεις που κάποια ορθά έχουν ήδη επισημανθεί και κάποια πιθανόν να επισημανθούν στη συνέχεια. Γνωρίζουμε καλά ότι αρκετά απ’ αυτά παρατηρούνται και σε άλλες διοργανώσεις ακόμα και σε εκείνες που συνήθως χαρακτηρίζονται από άρτια επαγγελματική υποστήριξη.

Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από τους δρομείς που υπέστησαν έστω και την παραμικρή ταλαιπωρία, όπως επίσης και από τους δρομείς που από δική μας υπαιτιότητα δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή τους.

            Δική μας υποχρέωση είναι τώρα να καταγραφούν πλήρως όλες οι παρατηρήσεις από την πιο σημαντική έως την πλέον απλή για να είμαστε σε θέση την επόμενη χρονιά, το 2014, να διοργανώσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη εκδήλωση με λιγότερα λάθη.

   Για τον Δήμο Μαραθώνος

ο

Δήμαρχος

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.