Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    και η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ, διοργανώνουν τον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Αίγινας ”Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος” την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.​

Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ, του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ,του Ο.Α.Κ ΑΙΓΙΝΑΣ, του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΜΑ  και της ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ.

Ένας αγώνας ο οποίος αποτελεί πραγματικό τέστ προετοιμασίας για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον  Κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου 2013. Για αυτόν τον λόγο η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα Aegina Marathon Team εκτός απο την διαδρομή των 21 Χμ ενέταξε και την αγωνιστική διαδρομή του Ιστορικού Γύρου της Πόλης των 6.5 Χμ. καθώς και την διαδρομή του αγωνιστικού δυναμικού περίπατου 6.5 Χμ.

Επίσης φέτος θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες μικρών αγωνιστικών διαδρομών καθώς και η μεγάλη  Ποδηλατοβόλτα συμμετοχικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Combo Ride Bicycles Adventure.​

Το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα φέτος συνδιοργανώνεται απο το COMBO RIDE BICYCLE ADVENTURES TEAM και το AEGINA MARATHON TEAM.Η διαδρομή είναι συμμετοχικού χαρακτήρα και η συνολική απόσταση είναι 21.1χλμ όλα σε άσφαλτο περνώντας απο Μοναδικά Ιστορικά,Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μνημεία του Νησιού.

Όλοι οι Αγώνες θα τερματίσουν στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ στην ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ στην καρδιά του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απο την Αττική,τα γύρω νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και απο την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια εκδηλώσεων στην μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου. Ο Γεώργιος Κωστάκος με καταγωγή από την Αίγινα έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 43 ετών τον Νοέμβριο του 2008. Ο Γεώργιος Κωστάκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Broadway, μέσα στην πληθώρα χαρισμάτων που είχε. Έχει συγγράψει αμέτρητα θεατρικά έργα, έχει λάβει τιμητικούς επαίνους για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό και έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια ως βαλκανιονίκης στην ενόργανη γυμναστική.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 21 χλμ για δρομείς και για ποδηλάτες. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 6.5 χλμ για δρομείς και περιπατητές. ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 300μ,600μ,1000μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: 10:30
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ: 10:30
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: 10:00
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21Χλμ και ποδηλάτων ,θα έχει ως αφετηρία την ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.με κατεύθυνση ανηφορική προς το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ με ελαφρές διακυμάνσεις ανηφόρας και κατηφόρας.Σην διαστάυρωση του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ θα συνεχίσει με πορεία αριστερή και ανηφορική προς την ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ. Στην κορφή της ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ θα συνεχίσει κατηφορικά και για τα επόμενα 13Χλμ. ως τον τερματισμό περνώντας απο την ΣΟΥΒΑΛΑ και συνεχίζοντας στον παραλιακό δρόμο με δεξια κατεύθυνση προς την οικία του ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.Στο παραλιακό μέτωπο της Αίγιναςο αγώνας θα συναντήσει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΡΑΛΟΥ καθώς και τον φημισμένο ΦΑΡΟ ΜΠΟΥΖΑ. Από εκεί θα συνεχίσει προς τον τερματισμό και θα κατέβει με δεξιά κατεύθυνση μπαίνοντας στον δρόμο με τα απαγορευτικά προς τον ΝΑΟ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ για να μπει στην πόλη και να τερματίσει παραλιακά στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ όπου είναι το τέλος του ΗΜΙΜΑΡΑΘΏΝΙΟΥ 21Χμ αγώνα και των ποδηλάτων.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΘΕ 3ΧΛΜ.

Ο αγώνας δρόμου και περιπάτου 6.5Χλμ θα έχει ως αφετηρία την ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ με κατεύθυνση τα ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΑ ΚΤΗΡΙΑ. Από εκεί θα συνεχίσει με κατεύθυνση δεξιά μπαίνοντας στην ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ,η οποία πήρε το όνομα της από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.Θα συνεχίσει ως το τέλος της οδού Καποδιστρίου για να συναντήσει το ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας θα κατευθυνθεί δεξιά και θα συνεχίσει παραλιακά για να τερματίσει στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ όπου είναι το τέλος του αγώνα δρόμου και των περιπατητών έχοντας καλύψει μια διαδρομή 6.5Χλμ.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ 3ΧΛΜ.

Οι Μαθητικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ και θα είναι 300μ ,600μ και 1000μ.

Η διαδρομή των αγώνων στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και έτσι οι αθλητές,δρομείς και περιπατητές κατά την διάρκεια του αγώνα θα απολαμβάνουν τις ομορφιές καθώς και τα ιστορικά αλλά και θρησκευτικά μνημεία που βρίσκονται στο νησί της Αίγινας.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά καθώς και μηχανές που θα μεταφέρουν νερό όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο αγώνας θα συνοδεύεται απο περιπολικά και μοτοσυκλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας ,απο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες του Διοργανωτή με εθελοντές.
Αποκλειστικός Συνοδός Ασφάλειας Αθλητών Ημιμαραθωνίου Αγώνα η ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ VARADERO CLUB HELLAS.
Ασθενοφόρα με εξιδεικευμένο προσωπικό θα συνοδεύουν τους αθλητές ως το τέλος του αγώνα. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ποσό των 10ευρώ απο τον κάθε δρομέα-περιπατητή θα συνεισφέρει στις προσπάθειες του Ιδρύματος Γεώργιος Μπέστ Κωστάκος για τον σημαντικότερο στόχο του, την δημιουργία ξενώνων για παιδιά που πάσχουν απο τον καρκίνο του εγκεφάλου, ασθένεια απο την οποία έφυγε ο Γεώργιος Κωστάκος. Κάθε δρομέας – περιπατητής συμμετέχει με δική του ευθύνη και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει συμπληρώσει πλήρως και αποστείλει τη σχετική δήλωση συμμετοχής μέχρι την 21 Σεπτεμβρίου 2013.
(FAX: 22970 32193 ή με e-mail στο aeginamarathon@hotmail.com).

Οι μαθητικοί αγώνες δεν έχουν κόστος συμμετοχής.

Μετά την καταληκτική ημερομηνία δήλωση θα γίνεται αποδεκτή ΜΟΝΟ στην γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκινησης στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ. Δρομείς μικρότεροι των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

ΑΡΙΘΜΟΙ (Νο) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αριθμοί συμμετοχής (Νο) θα παραδίδονται στους δρομείς – περιπατητές από την γραμματεία του αγώνα, στο σημείο εκκίνησης, τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ:
Γενική Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών
1ος – 1η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα, και Διήμερο Διακοπών σε κατάλυμα του Συλλόγου για την περίοδο 2013-2014.
2ος -2η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.
3ος – 3η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.

Σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς,περιπατητές,ποδηλάτες και μαθητές θα δοθεί Μετάλλιο,Δίπλωμα, καθώς και Αναμνηστικό του 5ου Ημιμαραθώνιου Αγώνα Δρόμου Αίγινας ‘’Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος’’.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ και στο σημείο τερματισμού θα δοθούν δωρεάν σνακ, φρούτα, ισοτονικά, αναψυκτικά και αναμνηστικά στους τερματίσαντες δρομείς, περιπατητές και ποδηλάτες.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Οι δρομείς και περιπατητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για την ΑΙΓΙΝΑ απο τα διάφορα περίπτερα εισιτηρίων των εταιρειών τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στην ΠΥΛΗ Ε8.

Μετά τον τερματισμό του αγώνα στην πόλη της Αίγινας οι δρομείς-περιπατητές και οι συνοδοί τους μπορουν να περιηγηθούν στα καταστήματα της πόλης,να απολαύσουν τον καφέ η το μεσημεριανό τους σε κάποιο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο η να απολαύσουν ένα μπάνιο σε κάποιες απο τις μικρές παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη.Επίσης θα μπορέσουν να εκδόσουν το εισιτήριο της επιστροφής στο λιμάνι του Πειραιά απο τα εκδοτήρια των εταιριών που εξηπυρετούν την γραμμή Αίγινα – Πειραιά.

Τα έξοδα μετακίνησης του κάθε δρομέα και περιπατητή είναι προσωπικά.

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΔΙΑΜΟΝΗ 
THREE NIGHTS € 90
ΣΕ ΔΙΚΛΥΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Περισσοτερες πληροφοριες 

ΔΙΑΜΟΝΗ 
SIX NIGHTS € 168
ΣΕ ΔΙΚΛΥΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 

Περισσοτερες πληροφοριες 

Για αθλητές που επιλέξουν να έρθουν νωρίτερα από την ημέρα του αγώνα στο νησί της ΑΙΓΙΝΑΣ συνδυάζοντας και διακοπές το Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ συνεργάζεται με τους Υποστηρικτές Διαμονής οι οποίοι θα προσφέρουν ειδικά πακέτα διαμονής. Το κόστος διαμονής για όσους επιλέξουν να μείνουν στα Καταλύματα του Υποστηρικτή Διαμονής ανέρχεται στα 15€ το άτομο, (Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια 2 άτομα ανα δωμάτιο).

Για κρατήσεις δωματίων μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22970-32192 /
ΦΑΞ: 22970-32193 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2013
και ώρες: 09:00 έως 22:00.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 22970- 32192 / 6932542661 (κος ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ).

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.