Οι άνθρωποι ξεκινούν να τρέχουν για διάφορους λόγους. Κάποιοι τρέχουν επειδή θέλουν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος, κάποιοι άλλοι για να βελτιώσουν τους δείκτες υγείας, να συμμετάσχουν σε κάποιο αγώνα ή απλά για να δοκιμάσουν κάτι καινούριο.

 Γιατί όμως κάποιος να ξεκινήσει να τρέχει; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του τρεξίματος σε σχέση με  άλλα αθλήματα; Η απάντηση είναι: πολλά!
Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

 Δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί! ´Οσο χρονών κι αν είστε, από 5 έως 75+ μπορείτε να τρέχετε!

 Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός! Ένα ζευγάρι κατάλληλα αθλητικά παπούτσια και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

 Όλοι είναι νικητές! Πάντα θέλατε να κερδίσετε κάποιο μετάλλιο αλλά δεν είστε γεννημένος πρωταθλητής; Κανένα πρόβλημα, το τρέξιμο είναι εδώ για να καλύψει το  “κενό” σας. Γραφτείτε σε έναν αγώνα, τερματίστε και ένα μετάλλιο θα κοσμεί τον τοίχο σας ως επιβράβευση της προσπάθειάς σας.

 Κοινωνικοποίηση! Πολλοί, πιστεύουν εσφαλμένα ότι το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό άθλημα. Εκτός του ότι σχεδόν πάντα θα βρεθεί κάποιος φίλος/γνωστός/συνάδελφος που θα θέλει να τρέξετε και να προπονηθείτε παρέα, μέσα από τους αγώνες πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν νέους ανθρώπους και δημιουργούν νέες φιλίες. Ακόμα και μόνοι σας να τρέξετε έξω, θα εκπλαγείτε μόλις ανακαλύψετε πόσοι ακόμη κάνουν το ίδιο ακριβώς με εσάς και οι οποίοι θα σας χαιρετήσουν περνώντας δίπλα σας παρόλο που δεν σας γνωρίζουν• είστε δρομείς και αυτό αρκεί.

 Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από αυτά που προσφέρει το τρέξιμο. Σκοπός αυτής της στήλης είναι να σας βοηθήσει να γνωριστείτε με το τρέξιμο, να ανακαλύψετε τις ομορφιές του και να ενημερωθείτε για θέματα τεχνικής  και προπόνησης που θα σας κάνουν ακόμα καλύτερους δρομείς.

Επιμέλεια: Θωμάς Τσερώνης

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.