ΔελτίοΤύπου

 

 

«Ελάτε να τρέξουμε για τον πόνο του άλλου»

 Αθήνα, 25 Ιουλίου 2013– Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF)που συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά ως συνεργαζόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013. Φέτος, η ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» θα τρέξει για τον πόνο του άλλου, για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη όπου και αν βρίσκονται, στο πλαίσιο του κορυφαίου αθλητικού θεσμού που για 31 ολόκληρα χρόνια τιμά το αθλητικό ιδεώδες και την κοινωνική προσφορά.

Πέρυσι, 483 δρομείς ηλικίας από 9 έως 60 ετών, υποστήριξαν έμπρακτα τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύοντας χιλιόμετρα αλληλεγγύης και στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα προσφοράς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μεταξύ αυτών ήταν και ο γιατρός και μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Κυρτάτος που δήλωσε «Μένω στο εξωτερικό και πέρυσι έτρεξα για πρώτη φορά στα 42 χιλιόμετρα με τους Δρομείς Χωρίς Σύνορα. Φέτος θα τρέξω πάλι με την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενθαρρύνοντας μάλιστα και δύο φίλους να συμμετέχουν σε αυτή με στόχο να τερματίσουμε μαζί στέλνοντας ένα ακόμη πιο δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης».

 Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν τους “Δρομείς Χωρίς Σύνορα” να μοιραστούν και φέτος την εμπειρία της συμμετοχής στα αγωνίσματα των 5χλμ, των 10 χλμ ή του Κλασικού Μαραθωνίου (42 χλμ). Πρόκειται για αποστάσεις που πολλοί ασθενείς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύουν καθημερινά δίνοντας το δικό τους σκληρό αγώνα επιβίωσης. Για τους “Δρομείς Χωρίς Σύνορα” είναι ένας αγώνας αλληλεγγύης που στόχο έχει να απαλύνει τον πόνο όλων εκείνων που δοκιμάζονται σκληρά.

 Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιούνται στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ξενίας 15, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00. Προς το παρόν, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε όλα τα αγωνίσματα. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.msf.gr/athensmarathon2013

 Δηλώστε συμμετοχή στην ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» και τρέξτε για τον πόνο του άλλου

Για πληροφορίες συμμετοχής στην ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα»
Χάρρις Γαζή, Υπεύθυνη Ανεύρεσης Πόρων
Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ. 110)
Email: marathon@msf.gr


Για περισσότερες πληροφορίες και θέματα τύπου:
Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ελληνικό Τμήμα
Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ.109), κιν. 6936 699 142
Email: maria.paschoula@athens.msf.org

Φωτογραφικό υλικό διαθέσιμο για δημοσίευση εδώ:https://www.dropbox.com/s/ryykfgfj9b1bm1a/MSF_marathon_poster.JPG

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:
www.msf.gr

Ακολουθήστε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε fb και twitter:
Facebook: http://www.facebook.com/msf.greece
Twitter: http://twitter.com/msfgreece

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.