Ο Δήμος Μαραθώνος και ο Αθλητικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Τελμησσός συνδιοργανώνουν στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ, τον 1οΔιεθνή Ημιμαραθώνιο στον ιστορικό Μαραθώνα. Τον αγώνα, πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ΑΙΜS, υποστηρίζει και η ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ο αγώνας θα δώσει την ευκαιρία στους δρομείς (έλληνες και ξένους) να τρέξουν στο πεδίο της κοσμοϊστορικής μάχης του 490π.Χ. και σε τμήμα της αυθεντικής διαδρομής, με εκκίνηση και τερματισμό το χώρο της ιστορικής αφετηρίας του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η διαδρομή θα έχει κατεύθυνση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Αθήνα, αναστροφή μετά τη Νέα Μάκρη, με κατεύθυνση προς Μαραθώνα και διέλευση από το χώρο του Τύμβου των Μαραθωνομάχων.

Προβλέπεται επίσης η διεξαγωγή παράλληλου αγώνα 1000μ. παιδιών, για μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, με εκκίνηση και τερματισμό στο χώρο της αφετηρίας του Μαραθωνίου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε και να τρέξετε στον Μαραθώνα, στα χνάρια της ιστορίας και της μαγείας των αγώνων μεγάλων αποστάσεων σε δημόσιο δρόμο.

Αναλυτικά η προκήρυξη στο site του αγώνα half-marathon.gr

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.