Με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών διεξήχθη ο 12ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης –Θυσίας στην Άνω Κερασιά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και την υποστήριξη της Ομάδας Διάσωσης διοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 12 Μαΐου στην Άνω Κερασιά αγώνα δρόμου 8 χλμ.
Πριν την έναρξη του αγώνα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου στην Άνω Κερασιά που και ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση στο μνημείο πεσόντων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Άνω Κερασιά παραμένει όπως αφέθηκε κατεστραμμένη από τους Γερμανούς 1944, εκτός κάποιων μικρών παρεμβάσεων και είναι ένα ζωντανό μνημείο, που θυμίζει την ιστορία στους νεότερους. Με αφορμή τέτοιων εκδηλώσεων, γεμίζει η πλατεία της Άνω Κερασιάς με κόσμο και ξυπνά μνήμες στους παλιότερους όταν η περιοχή κατοικούνταν.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά και είναι πλέον θεσμός, ενώ έλαβαν μέρος 160 περίπου αθλητές, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά καλύπτοντας όλο το ηλικιακό φάσμα(μεγαλύτερος 78 ετών) και αποδεικνύοντας ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια και ότι είναι αγώνας για όλη την οικογένεια. Το αξιοσημείωτο ήταν το παρών που έδωσαν και αρκετοί μικροί αθλητές, λαμβάνοντας μέρος σε ειδικές διαδρομές των 500 και 1.000 μέτρων και αναμένεται ότι θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος. Η διαδρομή που διένυσαν οι αθλητές ήταν από Άνω Κερασιά προς Ιερά Μονή Φλαμουρίου και επιστροφή, δηλαδή μια απόσταση 8 χιλιομέτρων περίπου σε υψόμετρο 800 μέτρων, ενώ κάθε χρόνο υπάρχουν νέες συμμετοχές που σημαίνει, ότι ολοένα και περισσότεροι ξεκινούν τον αθλητισμό.
Για όσους αγαπούν τη φύση και τον αθλητισμό, η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας στην Άνω Κερασιά είναι από τις πρώτες προτεραιότητές τους, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Βορείου Πηλίου που μαγνητίζει με το φυσικό κάλος . Έτσι, προς τιμή όσων θυσιάστηκαν για τον ιστορικό αυτό τόπο σε συνδυασμό με το αθλητικό πνεύμα, οι αθλητές που έλαβαν μέρος, απόλαυσαν την διαδρομή με τη μοναδική φυσική του ομορφιά, περνώντας μια ευχάριστη μέρα στο βουνό.
Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια , διπλώματα, μπλούζες, καπέλα.

Οι διοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας που για άλλη μια φορά πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της με επιτυχία.
Επίσης βραβεύτηκε ο Αθλητικός Σύλλογος CROSSFIT VOLOS σαν πολυπληθέστερη ομάδα , ο σύλλογος ΑΣΕΜ και ο Κοντογιάννης Δημήτρης 78 ετών ο μεγαλύτερος
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές κ.Ζέττα Μακρή, η κ.Χρυσοβελώνη Μαρίνα, ο κ. Μεικόπουλος Αλέξανδρος ο κ. Μουτσινάς Πάρις ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης Γεώργιος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης ο κ. Κουκότσικας Γεώργιος ο κ. Σπανός Δημήτρης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς , η Πρόεδρος του Τ.Σ. Κερασιάς κ. Χασιώτη Αντωνία, ο πατήρ Αντώνιος το μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Κερασιάς κ.Αναγνώστου Τριαντάφυλλος, κ. Δαμασιώτης Μηνάς απόστρατος αξιωματικός , ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ.Β. Κώστας Κυριαζής,ο κ.Οικονομίδης Δημήτρης υπεύθυνος του Κέντρου Ενημέρωσης Ορεινού Βορείου Πηλίου Κερασιάς , καθώς και πλήθος κόσμου.
Οι διοργανωτές, ευχαριστούν τους χορηγούς της εκδήλωσης τον Συνεταιρισμό ΖΑΓΟΡΙΝ , ΕΨΑ ,τυροπιτάδικο Χάρις σάντουιτς, ζαχαροπλαστείο Μπάμπης. γλυκά, Παπαγιάννης Α.Ε., βιβλιοπωλείο Προμηθέας , Δαμασιώτης Νίκος οδοντίατρος, Ράπτη Ελένη, Αλεξανδίδης Κώστας, τη Ταβέρνα – Ψησταριά «Ο Γιώργος» πλατεία Κερασιάς που προσέφερε γεύμα στους συμμετέχοντες, τους αθλητές πού συμμετέχουν κάθε χρόνο, τα μέλη . του πολιτιστικού συλλόγου Κερασιάς Σταθάκη Βασιλική ,Χασιώτη Βίκυ, Καψάλα Λένα , Σαγιάννη Αντώνη, τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Καμμένο Κώστα ,Λίταινα Γιώργο, Παρασκευόπουλο Παύλο τα Μ.Μ.Ε., για την προβολή του αγώνα, τον Κώστα Παλάντζα για την κάλυψη του αγώνα, την γραμματεία Κυριαζή Δημήτρη, Κλειδωνάρη Κατερίνα ,Αιδωνίδου Δήμητρα τους γιατρούς του αγώνα Λεφούση Χρήστο , Αναγνώστου Νίκο και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΝΙΚΗΤΕΣ
1 Μαυρογιώργος Κωνσταντίνος ΓΣ Νίκη Βόλου
1 Πανόπουλος Ζαφείρης ΣΔΥ Βόλου
3 Χαχούδης Ιωάννης Βόλος

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ
1 Φλώρου Έφη ΓΣ Νίκη Βόλου
2 Κισσονέργη Χριστίνα ΣΔΥ Βόλου
3 Κανελλοπούλου Αλεξάνδρα ΓΣ Νίκη Βόλου

ΑΝΔΡΩΝ ΕΩΣ 19
1 Αλεξανδρίδης Νικόλαος ΓΣ Νίκη Βόλου
2 Ζενίδης Νίκος Κερασιά
3 Ζήσης Χρήστος Κερασιά

ΑΝΔΡΩΝ 20-29
1 Γκαβαρδίνας Γιάννης ΣΔΥ Βόλου
1 Αθηναίος Χρήστος ΣΔΥ Βόλου
2 Ρήγας Ιωάννης Crossfit Volos
3 Χατζηγεωργιου Τίμος ΟΕΑ – ΝΑΒ

ΑΝΔΡΩΝ 30-39
1 Γελαδάρης Αλέξανδρος Σύλλογος Αρχαία Ελλάδα Τρίκαλα
2 Παλάντζας Κώστας ΣΔΥ Βόλου
3 Γιαννούλας Αχιλλέας ΣΔΥ Βόλου

ΑΝΔΡΩΝ 40-49
1 Βουλγαρίδης Γεώργιος Βόλος
2 Γουργιώτης Κωνσταντίνος Αλμυρός
3 Λιθαδιώτης Ελευθέριος Βόλος

ΑΝΔΡΩΝ 50-59
1 Βουρλογιάννης Αργύρης ΣΔΥ Βόλου
2 Τουλιάς Αριστοτέλης ΣΔΥ Βόλου
3 Καλοπίτας Δημήτριος Βόλος

ΑΝΔΡΩΝ 60-69
1 Παπαδόπουλος Θανάσης ΣΔΥ Βόλου

ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 70
1 Βασιλειάδης Σταύρος ΣΔΥ Βόλου
2 Κοντογιάννης Δημήτριος ΣΔΥ Βόλου

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 35
1 Παπαχρήστου Ευαγγελία ΣΔΥ Βόλου
2 Φάππα Αγγελική Crossfit Volos
3 Φυτιλή Παναγιώτα Λαμία

1000μ ΑΓΟΡΙΑ
1 Μήλιος Σωκράτης ΓΣ Νίκη Βόλου
2 Μαρλής Ηλίας ΑΟ Μαγνησίας
3 Ασημακόπουλος Σταμάτης ΓΣ Νίκη Βόλου

1000μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1 Ευθυμιοπούλου Ανδρονίκη ΓΣ Νίκη Βόλου
2 Αλεξανδρίδη Δήμητρα ΓΣ Νίκη Βόλου
3 Αλμπανούδη Ευανθία Βόλος

500μ ΑΓΟΡΙΑ
1 Τσιάντος Απόστολος Βόλος
2 Ανδρεάδης Κωνσταντίνος ΓΣ Νίκη Βόλου
3 Παπαβασιλείου Θάνος ΓΣ Νίκη Βόλου

500μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1 Βάτσιου Σεβαστή Κερασιά
2 Τάκη Κωνσταντίνα ΓΣ Νίκη Βόλου
3 Τσιμπερίδη Ελένη Βόλος

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου μας, ή στα γραφεία μας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ή στο τηλέφωνο  2421071770  κ.Κώστας Κυριαζής. Σύνθημά μας πάντα είναι: Τρέχουμε για την Υγεία. Η εγγραφή και η συμμετοχή στον σύλλογο είναι δωρεάν. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Η σελίδα μας στο facebook είναι http://www.facebook.com/sdyvolou και το mail μας sdyvolou@gmail.com

 Ο ΣΔΥ Βόλου καλεί όσους ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν τη Δευτέρα 20 Μαίου και ώρα 20.00, στο Αμφιθέατρο του Μεταξουργείου (Ν.Ιωνία, Αναπάυσεως – Καραμπατζάκη), στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί για το τρέξιμο: Εύκολο, ανέξοδο, παντού, για όλους. Οι ευεργετικές επιδράσεις του τρεξίματος στην σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ατόμου. Πρόληψη και προσυμπτωματικός έλεγχος των δρομέων. Ομιλητής: Βασίλειος Κων. Ψήφος Msc., Ιατρός – Ειδικός Καρδιολόγος.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.