ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΑΜΙΟ

Α) Είναι γνωστή σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ η Ιστορική διαδρομή του χώρου του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στη χώρα μας. Από τα τέλη της 10ετίας του ’70, μια χούφτα άνθρωποι, λάτρεις του μαζικού αθλητισμού, Δρομείς μεγάλων αποστάσεων, βετεράνοι όπως ο αείμνηστος Χρήστος Βαρτζάκης και (ευτυχώς) εν ζωή όπως ο Δάσκαλος Παναγιώτης Σκουλής, ο Γιώργος Χίος, ο Γιώργος Συντιχάκης, ο Κώστας Τσαγκαράκης, ο Νίκος Σακκάς, ο μακαρίτης Θανάσης Δελλόπουλος, και τόσοι άλλοι (ας μου συγχωρεθεί η παράλειψη και άλλων πολλών αξιομνημόνευτων επώνυμων ΔΡΟΜΕΩΝ και της προσφοράς τους), δημιούργησαν από το μηδέν Αγώνες, Θεσμούς, αγωνίστηκαν υπό αντιξοότατες συνθήκες, χωρίς πόρους, χωρίς συμπαράσταση και πάμπολλες φορές με εχθρική αντιμετώπιση από τους “ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ” φορείς τους κρατικούς, και την Παντοκράτορα τότε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον ΣΕΓΑΣ. Είναι γνωστή η απαξιωτική συμπεριφορά κορυφαίων τότε παραγόντων του ΣΕΓΑΣ, όπως ο αλήστου μνήμης πρόεδρός του Στρ. Μολυβάς που μιλούσε για τους Δρομείς με απαξιωτικούς, μειωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως π.χ. “Δεν συνομιλώ με παραπληγικούς” (σε απόπειρα διαλόγου μαζί του με Δρομείς του χώρου μας, για την αναβάθμιση του απίστευτα πρόχειρου και υποβαθμισμένου Διεθνούς Μαραθωνίου Αθηνών… Το πώς γλύτωσε τότε το λυντσάρισμα είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…), ενώ είναι απίστευτη η θέση του στην υπόθεση της εγκατάλειψης της διοργάνωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος 100 χλμ. το 1996 στην Ελλάδα…

Είναι γνωστή επίσης η πορεία του χώρου μέχρι το 2003 με ελάχιστους Συλλόγους, λίγους Αγώνες, χωρίς μέθοδο, χωρίς οργάνωση, χωρίς επίσημο ετήσιο προγραμματισμό, με λίγες παροχές στους Αγώνες, με πολλά και αντικρουόμενα συστήματα χρονομέτρησης, βραβεύσεων, με λίγα λόγια ένας χώρος χύμα, στηριγμένος στις προσωπικές, ηρωικές -θα ‘λεγα- προσπάθειες των λίγων ρομαντικών, των λίγων Συλλόγων που προσπαθούσαν ο καθένας μόνος του να πετύχει το ό,τι καλύτερο μέσα στον χώρο αυτό που κυριολεκτικά έψαχνε πυξίδα για να σταθεροποιήσει την πορεία του.

Από τη Γ.Σ. στο Χαϊδάρι το 2003, οι τότε λίγοι Σύλλογοι (μόλις 14 τον αριθμό) συμφώνησαν σε διαδοχικές συζητήσεις, συνελεύσεις, κουβέντες, σε ένα Mondus Vivendi που αποτέλεσε και την έναρξη του Διαλόγου για την ίδρυση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ που έγινε πράξη τον Ιούνη του 2006 με την ψήφιση του καταστατικού της και την επισημοποίηση της ίδρυσης της 1ης καταστατικά αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (23 ιδρυτές Σύλλογοι).

Σήμερα (Απρίλης 2013) η Ομοσπονδία έχει 48 μέλη Συλλόγους ενώ υπό ίδρυση και ένταξη μέχρι τα τέλη του 2013 υπολογίζεται να εγγραφούν άλλοι 7 Σύλλογοι ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 55 σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ.

Β) Είναι επίσης γνωστό σε ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ότι η ΕΟΣΛΜΑ-Υ από τη δικαστική της αναγνώριση, Δεκέμβριος 2007 έως σήμερα, ΔΕΝ έχει πάρει καμμία -το τονίζω αυτό- ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ενίσχυση από το ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, αλλά και από ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ σε χρηματικό ένταλμα ή ποσό ενίσχυσης.

Άρα είναι απορίας άξιο να αναφέρουν κάποιοι εντελώς ανυπόστατα ότι η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ιδρύθηκε και υπάρχει για τάχατες “χρηματική” ή οικονομική τακτοποίηση των Μελών του Δ.Σ. της. Εδώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και σε περίπτωση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης βάσει της κείμενης Αθλητικής Νομοθεσίας, οι ΝΕΕΣ Αθλητικές Ομοσπονδίες που θα αναγνωρίζονται ΔΕΝ ΘΑ λαμβάνουν ουδεμία χρηματική ενίσχυση από το Ελληνικό Κράτος… Άρα, για ποια υποτιθέμενα χρήματα και κονδύλια ομιλούν αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο, και γιατί δεν ομιλούν για τα δεκάδες εκατομμύρια των άλλων αθλητικών ομοσπονδιών που εισπράττουν ετήσια, αλλά κόπτονται για τα μηδενικά ανύπαρκτα και στο παρελθόν (2007-2012) και στο τώρα, αλλά και στο πάντα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ;

Γ) Κάποιοι πάλι ανιστόρητα μιλούν για καρεκλοθηρία και καρεκλοκενταυρία των Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Τα γεγονότα όμως και η πραγματικότητα τούς διαψεύδουν πανηγυρικά κι εδώ. Αφού κυρίαρχο όργανό της παραμένει καταστατικά, πραγματικά και στο διηνεκές, η Γενική Συνέλευση των Μελών-Συλλόγων της. ΣΕ ΟΛΕΣ τις Γενικές ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ετήσιες τακτικές και έκτακτες, οι οποίες ήσαν ΑΝΟΙΚΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους -με ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ- ποτέ κανείς δεν έθεσε θέμα ΚΑΡΕΚΛΟΘΗΡΙΑΣ ή ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΙΑΣ. Οι θητείες του ΠΡΟΕΔΡΟΥ και του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ είναι μια φορά (1 τετραετία μόλις) και μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2012, οι “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν ότι ΔΕΝ θα ισχύει κάτι τέτοιο απέτυχαν και πάλι στις προβλέψεις τους. Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ η οποία έχει ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. Άρα για ποια ΚΑΡΕΚΛΟΘΗΡΙΑ μιλούν κάποιοι και επιμένουν μάλιστα γι’ αυτό; Τα γεγονότα και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ λοιπόν τους διαψεύδουν πανηγυρικά και δεν δικαιώνουν αυτούς που δέχονται τους “παράγοντες” άλλων ομοσπονδιών που για δεκαετίες ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ παραμένουν στις καρέκλες.

Γ) Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το πραγματικά εξοργιστικό επιχείρημα που ακούγεται και γράφεται ότι: “Ο “θεσμικός” ΣΕΓΑΣ που “ανακάλυψε” εν έτει 2013 τον ΔΡΟΜΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να οργανώνει Αγώνες με Λαϊκό Μαζικό προσανατολισμό” σε αντιδιαστολή με της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Αυτό συνέβη και συμβαίνει γιατί ο ΣΕΓΑΣ “ανακάλυψε” μια καινούργια ΦΛΕΒΑ “χρυσού”, διαβλέποντας στις χιλιάδες ΔΡΟΜΕΩΝ που συμμετέχουν στους Αγώνες που οι Ηρωικοί Σύλλογοι της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργάνωναν και διοργανώνουν για τόσα χρόνια. Πού ήταν ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΣΕΓΑΣ τόσα χρόνια; Πού πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια των κρατικών ενισχύσεων και των χορηγιών; Γιατί σήμερα προσπαθεί να “ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ” το ακηδεμόνευτο και “από τα κάτω” κίνημα των Δρομέων;

Κι επειδή πολλά λέγονται για τον χώρο αυτό, είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ της ΕΟΣΛΜΑ-Υ δεν κονομάει και δεν συντηρεί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, μάνατζερ και γραφειοκράτες, υπαλλήλους και μεσάζοντες. Δύναμη, στήριξη, αιμοδότες και χρηματοδότες είναι οι χιλιάδες ΔΡΟΜΕΙΣ, τα ΜΕΛΗ και οι φίλοι που αγκαλιάζουν τους Συλλόγους ΔΡΟΜΕΩΝ ΟΛΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ. Και αυτοί θα δώσουν ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ,  πονηρά σκεπτόμενους θέλουν να αλώσουν και αυτό το Κάστρο και να το εκμεταλλευθούν. Και επειδή έχουν και γνώση και υποψιασμένοι είναι, θα το διαπιστώσουν σύντομα όλοι αυτοί που ήλθαν “ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ” λαθρεπιβάτες στο τραίνο του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού, ότι οι ΔΡΟΜΕΙΣ της χώρας μας έχουν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τι πάει να παιχτεί για το όψιμο ενδιαφέρον τους… Και θα στρέψουν τα νώτα ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ στο ΓΚΡΑΝ-ΠΡΙ Αγώνων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού που θα διοργανώσει ο ΣΕΓΑΣ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει σε Καστοριά, Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα και αλλού.

Εμείς θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε Αγώνες Λαϊκούς, Συλλόγους από τους ίδιους τους Δρομείς, γνήσιες και ακηδεμόνευτες αθλητικές διοργανώσεις και στους Δρομείς θα απολογούμαστε και θα δικαιωνόμαστε ή όχι…, από τους ίδιους…

Χωρίς μάνατζερ, χωρίς συμφέροντα, χωρίς καρεκλοκένταυρους, χωρίς εξαρτήσεις και μεγάλα ή μικρά “αθλητικά” αφεντικά…

Ο Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός έχει ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που ΥΠΑΡΧΕΙ πια, λειτουργεί, και ανεπηρέαστη από τα σχέδια και τις επιδιώξεις του κάθε επηρμένου γραφειοκράτη και τεχνοκράτη, θα συνεχίσει την πορεία για την ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ανάπτυξη του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του Λαϊκού σε κάθε γωνιά της ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως άλλωστε το έπραξε τόσα χρόνια και όλοι ήδη το γνωρίζουν… και το επικροτούν με την ΟΛΟΕΝΑ αυξανόμενη συμμετοχή, την ίδρυση ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, Αγώνων, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Δ) Για το θέμα της συμμετοχής των Δρομέων στις Δρομικές εκδηλώσεις-αγώνες, η θέση είναι γνωστή και την επαναλαμβάνουμε… Ο κάθε Δρομέας και ο κάθε Σύλλογος έχει πλέον εκατοντάδες ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ -πολλές φορές και 10 αγώνες μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο- να τρέξει με ελάχιστο αντίτιμο ή και ΔΩΡΕΑΝ σε πλείστες όσες διοργανώσεις ανά την ΕΛΛΑΔΑ.

Ο Σύλλογός μας π.χ. έχει ήδη καθιερώσει ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους… Πολλοί Σύλλογοι μοιράζουν χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους, σε ΙΔΡΥΜΑΤΑ παιδιών, φυλακισμένων κ.λπ.. Κι αυτή τη δράση λοιπόν, η οποία είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Συλλόγου, δεν μπορεί κανείς να τη βάλει σε ΚΑΛΟΥΠΙΑ ή σε πακέτα.

Τα έξοδα από την άλλη στους μεγάλους Συλλόγους της Αθήνας ή και στην επαρχία είναι πολλά… Αν μείνουν -και τονίζουμε το αν- τα χρήματα μετά τη διοργάνωση ενός Αγώνα, μπορούν να καλύψουν μέρος των ΕΝΟΙΚΙΩΝ, των εκδηλώσεων, των καμπανιών έκδοσης των εντύπων, των εκδρομών κ.λπ.

Γενικά, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ή να κατηγορήσει κανένας αν δεν έχει ΟΛΑ τα στοιχεία στα χέρια του.

Εμείς ως ΑΠΟΛΛΩΝ Δυτ. Αττικής ξεκινήσαμε και δημοσιεύσουμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ και έτσι ΚΛΕΙΣΑΜΕ τα στόματα ορισμένων που ήσαν έτοιμοι να μας διαβάλλουν για την ελάχιστη οικονομική συμμετοχή των Δρομέων, που κάθε χρόνο με την αύξηση των συμμετοχών καθιστούσαν προβληματική την ίδια την οργάνωση των Αγώνων που προγραμμάτιζε ο Σύλλογος… Το ίδιο καλούμε ΟΛΟΥΣ τους διοργανωτές και απορούμε γιατί αυτοί που γράφουν εναντίον μιας άλφα διοργάνωσης δεν αντιδρούν π.χ. για την εκκαθάριση την οικονομική των Αγώνων π.χ. του ΣΕΓΑΣ ή άλλων ιδιωτικών φορέων, όπως π.χ. εταιριών κ.λπ.. Δηλαδή εφαρμόζουν τη γνωστή παροιμία στους Συλλόγους μας “κάνουν την τρίχα, τριχιά” ενώ στις περιπτώσεις του ΣΕΓΑΣ, των εταιριών κ.λπ. “ποιούν την νήσσαν”, κοινώς κάνουν την πάπια… Γιατί, ερωτούμε εμείς, αυτή η συμπεριφορά; Γιατί δεν απευθύνονται οι ερωτήσεις σ’ αυτούς που διαχειρίζονταν και διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ σήμερα και δισεκατομμύρια δραχμούλες κάποτε και γίνονται “αυστηροί” κριτές, εισαγγελείς και Επιμηθείς στις λίγες χιλιάδες ευρώ που διαχειρίζονται οι Σύλλογοι Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού των Δρομέων της πατρίδας μας; Και οι οποίοι μάλιστα είναι μέσα από τα σπλάχνα του Κινήματος και υπόκεινται στις δημοκρατικές διαδικασίες του; Το πιο τίμιο και δημοκρατικό, αντί να σκορπάνε δηλητήριο σε ανυπόστατα και χωρίς στοιχεία αρθράκια, να προσέλθουν σε μια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΟΣΛΜΑ-Υ ή του Συλλόγου στον οποίο αναφέρονται, και εκεί να υποστηρίξουν με συνέπεια και με συγκεκριμένα στοιχεία την άποψή τους. Όσο δεν το κάνουν, κρυπτόμενοι, ΟΛΑ αυτά που λένε ή γράφουν δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που εμείς λέμε “ΛΑΣΠΗ στον ανεμιστήρα” του λαϊκισμού, της εύκολης κριτικής εναντίον όλων, του αντιδραστικού μικροαστισμού και του ατομικισμού που διαλύει κάθε ομαδική δουλειά και προσπάθεια.

Ε) Πουθενά δεν γράφτηκε ή δεν τονίσθηκε η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πραγματικά και εξοργιστική στάση του επίσημου ΣΕΓΑΣ και της Οργανωτικής Επιτροπής του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” πάνω στα τραγικά για το Παγκόσμιο Αθλητικό Κίνημα, γεγονότα της Βοστώνης.

Σε άμεση επικοινωνία του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου, οι του ΣΕΓΑΣ και της Επιτροπής, κύριοι, δεσμεύθηκαν ότι θα κρατείτο ενός λεπτού σιγή, πριν την έναρξη των αγώνων, ενώ θα γινόταν ειδική αναφορά για τη Βοστώνη στις ομιλίες που θα προηγούντο κ.λπ.

Τι έπραξαν; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ… Είναι κανείς να απορεί και να εξανίσταται… Μια εβδομάδα μόλις μετά κι ενώ η Παγκόσμια Κοινή Γνώμη παγωμένη, παρακολουθούσε π.χ. στο Λονδίνο 30.000 Μαραθωνοδρόμους να στέκονται βουβοί για 30 δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση του Μαραθωνίου, εμείς εδώ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να προσπερνάμε το γεγονός, σφυρίζοντας αδιάφορα… και αθετώντας κάθε ηθική δέσμευση.

Και μη τολμήσουν να μιλήσουν ότι προμηθεύτηκαν τα μαύρα πλαστικά βραχιολάκια και μ’ αυτά έβγαλαν την “υποχρέωση” γιατί πραγματικά θα γελάσει κάθε πικραμένος…

Ούτε μια ανακοίνωση σε εμφανή χώρο δεν κρέμασαν για να το ξέρουν οι συμμετέχοντες αθλητές, και να τα πάρουν… Όσο για τον πρόξενο των ΗΠΑ; Κανείς δεν έκανε τον κόπο να τον προσκαλέσει στο μεγάλο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο…

Η προχειρότητα, για να μην πούμε τίποτε άλλο, σε ΟΛΟ της το μεγαλείο… Την ίδια στιγμή που επιβαλλόταν η συμπαράσταση και η έμπρακτη εκδήλωση συμπάθειας για τα εκατοντάδες θύματα της Βοστώνης…

Ζ) Κι επειδή κάποιοι ΜΟΝΙΜΑ και συνεχώς τονίζουν τους ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ τίτλους, τους ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ και την “επιτυχία” των διοργανώσεων με ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ και επιτεύγματα, καιρός είναι να ακουστεί και να γραφτεί η ΑΛΗΘΕΙΑ που δυστυχώς είναι για μια ακόμα φορά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ…

Μιλούν ανερυθρίαστα για 12.500 συμμετέχοντες στους αγώνες της Θεσσαλονίκης. Πού τους είδανε και πώς τους μετρήσανε, αφού οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο ήσαν 1100 ±20 πάνω κάτω, στα 10 χλμ. 1950 ±50 πάνω κάτω και στα 5 χλμ. 3.350 ±50 πάνω κάτω. Αυτοί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μας κάνουν σαν αριθμός περίπου 6.500 ΔΡΟΜΕΙΣ… Πού είναι λοιπόν οι 12.500…;!!!

Τα ίδια κάνουν κάθε χρόνο και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, π.χ. πέρσι υπολόγισαν τους συμμετέχοντες σε 30.000.

Μα εμείς μετράγαμε και ξαναμετράγαμε και τους βρίσκαμε λιγότερους από 20.000 (6.300 στον Μαραθώνιο, 6.100 στα 10 χλμ., 6.600 στα 5 χλμ.). Το ίδιο είχε συμβεί και το 2011 και το 2010 και πάει λέγοντας. Τι υποκρύπτει το “ΦΟΥΣΚΩΜΑ” των αριθμών; Μήπως μεγαλύτερα “ΕΞΟΔΑ” στους ΑΓΩΝΕΣ και περισσότερα “ΕΣΟΔΑ” από τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ και τις εταιρίες; Κι αν αυτό το καταπίνουμε σαν Λογική, μη βγαίνουμε και κομπάζουμε και από πάνω, με αμετροέπειες και βερμπαλισμούς… Λίγο μέτρο και λίγη Αλήθεια δεν βλάπτει… γιατί η γλώσσα των αριθμών είναι αποκαλυπτική για το πώς πορεύονται τα πράγματα σ’ αυτή τη χώρα και πού έχουν φτάσει και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό… ΟΧΙ άλλη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ και ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΑΡΙΘΜΩΝ στον χώρο μας…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΑΜΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΓ.: Και για να προλάβω κάθε φίλο, θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω ότι ΕΜΕΙΣ από το 2000 εκδίδοντας την εφημερίδα ΔΡΟΜΕΑΣ, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα μας δημοσιεύαμε πάντα όλα τα τελικά αποτελέσματα, όπου ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ καθαρά οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ των συμμετασχόντων, τερματισάντων (ακόμα και των εγκαταλείψεων, προκειμένου για αγώνες Μαραθωνίου και Υπεραποστάσεων).

Άρα, προς τι λοιπόν αυτή η απίστευτης έκτασης κοροϊδία με το υπερβολικό “φούσκωμα” των συμμετοχών;

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.