Με χιλιάδες χαρούμενα πρόσωπα γέμισε το κέντρο της Αθήνας καθώς με ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Περισσότεροι από 10.000 δρομείς δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στα 5 χλμ, 3 χλμ και τα 600 μ. (αγώνας για τα ΑμεΑ). Η μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε στις 9.00 από την πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε στις 13.00 μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης: «Όπως είχαμε σχεδιάσει είχαμε σήμερα στο κέντρο της Αθήνα μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Ο Ημιμαραθώνιος ξεκινά μία πορεία ικανή να προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς από την Ελλάδα, αλλά και δρομείς από το εξωτερικό που θα συνδυάζουν τη συμμετοχή στον αγώνα με ένα τριήμερο σε μια τόσο όμορφη και ιστορική πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και στην οργανωτική επιτροπή, τους 10.000 δρομείς τους εθελοντές, τους κριτές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ, στον αγωνιστικό μας τομέα, τους επαγγελματίες συνεργάτες μας, τους συλλόγους δρομέων, την αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τους ραδιοερασιτέχνες για τη συμβολή τους σε έναν οργανωτικά άρτιο και λειτουργικά άψογο αγώνα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, την αντιδήμαρχο Νέλυ Παπαχελά και όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Από σήμερα ανοίγουν οι εγγραφές για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας και καλώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να δηλώσουν μαζικά τη συμμετοχή τους».

Πούλιος και Γαζέα νικητές στον 2ο Ημιμαραθώνιο δρόμο

 Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας και του αθλητισμού, ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας, ξεκίνησε με επιτυχία στην πλατεία Συντάγματος στις 9.00 το πρωί. Χιλιάδες δρομείς είχαν από νωρίς κατακλύσει τη λεωφόρο Αμαλίας, οι οποίοι ξεχύθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μόλις έδωσαν την εκκίνηση μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων.

O Κώστας Πούλιος με 1.09.07 και η Μάγδα Γαζέα με 1.17.54 είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και νικητές του 2ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξηχθη παράλληλα. «Υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και υποτίμησα την διαδρομή,. Είχε αρκετή ζέστη που μας ταλαιπώρησε, παρόλαυτα βγήκε μια καλή επίδοση. Αντιμετωπίζω αρκετές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό και με την προπόνηση και οικονομικές. Το οικονομικό κίνητρο για αυτό τον αγώνα ήταν εξίσου σημαντικό όσο και το αγωνιστικό» δήλωσε ο Κώστας Πούλιος λίγα λεπτά μετά τη νίκη του.

Την δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Γιώργος Καραβίδας με χρόνο 1.10.10 και την τρίτη ο Αντώνης Παπαδημητρίου με 1.12.12. Ο Γιώργος Καραβίδας δήλωσε: «Ήταν ένας καλός αγώνας. Είχε αρκετή ζέστη και αυτό με ταλαιπώρησε ωστόσο άξιζε τον κόπο να πάρεις μέρος σε αυτή τη γιορτή. Ευχαριστώ τον χορηγό μου, τα καταστήματα X-treme». Ο τρίτος νικητής Αντώνης Παπαδημητρίου είπε μετά το πέρας του αγώνα: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Στόχος μου σε κάθε αγώνα είναι να βελτιώνομαι. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Νίκο Ψαρομιχελάκη για την πολύτιμη βοήθεια». Στις γυναίκες δεύτερη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη με 1.22.23 και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.24.17.

Η Μάγδα Γαζέα – η μεγάλη νικήτρια – δήλωσε: «Ήταν ένας αγώνας προπόνησης ενόψει των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν όπου θα κυνηγήσω το όριο στο Μαραθώνιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Η διοργάνωση αυτή είναι αντίστοιχη του Μαραθωνίου. Πραγματικά είδαμε χαμόγελα στην πόλη. Ο κόσμος με φώναζε με το μικρό μου όνομα. Ευχαριστώ τη New Balance, τη Wind, τη zipvit και xendurance». «Δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε τη διαδρομή η Ντενίζ Δημάκη που ήρθε δεύτερη. «Είναι ωραίο να τρέχεις στο κέντρο της πόλης, φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε και ο κόσμος». Το Σάββατο η Ντενίζ Δημάκη θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Μιλάνου.

Aπο το σύλλογό μας συμμετείχαν οι Γ. Δημόπουλος, Κ. Λαγουδάκης (φωτο).

photo

Στα 3χλμ οι πρώτοι νικητές της μέρας

Λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του ημιμαραθωνιου μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο τερμάτισαν οι νικητές του αγώνα των 3χλμ. Πρώτος αναδείχθηκε ο Διομήδης Μπακατσέλος με χρόνο 09.03, δεύτερος ο Τζώρτζης Ξυπολυτίδης με 09.26 και τρίτος ο Χρήστος Παπαγιάννης με 09.53. Ο νικητής δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Δεν το περίμενα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Το κίνητρο μου ήταν να τρέξω στους δρόμους της Αθήνας».

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ανυφαντή με 12.17, δεύτερη η Έλενα Μπάμπου με 12.42 και Τρίτη η Χριστιάνα Καραντώνη με 13.04. Η Αλεξάνδρα Ανυφαντή δήλωσε: «Τρέχω από το 2007. Ήταν από τους ωραιότερους αγώνες που έχω κάνει».

Επεσε η αυλαία με τα 5χλμ

Με τον αγώνα των 5 χλμ έπεσε η αυλαία του 2ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Κωστής Δρόσος και η Βαλεντίνα Μιχαηλόβα με χρόνους 16.53 και 19.38 αντιστοίχως. «Είμαι αρχικά ικανοποιημένος που τερμάτισα διότι είχα έναν τραυματισμό που με είχε κρατήσει έναν μήνα εκτός. Είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο. Η διαδρομή ήταν καλή και ο κόσμος εκδηλωτικός. Ευχαριστώ την go sport που με στηρίζει», δήλωσε ο νικητής των 5χλμ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Προκόπης Χατζάκης με 16.58 που χαρακτήρισε την διοργάνωση και τη διαδρομή «πολύ ωραίες». Και συνέχισε: « Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση και χαρούμενος που βρέθηκε μια ακόμη καλή διαδρομή μέσα στην Αθήνα μετά τον Μαραθώνιο». Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ντιάλο Γέρο Πιάλο με 18.11 που δήλωσε μετά το τέλος της διαδρομής: «Χάρηκα πολύ που συμμετείχα, όμως δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή μου».

Η νικήτρια στα 5 χλμ γυναικών Βαλεντίνα Μιχάλοβα δήλωσε: «Έκανα μια ωραία κούρσα. Βοήθησε και ο καιρός αν και είχε λίγο ζέστη. Εύχομαι να γίνονται συχνά τέτοιες διοργανώσεις». Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Αγγελική Καλύβα με 21.55 που είπε: «Είχα χρόνια να τρέξω και θυμήθηκα τα παλιά. Δεν περίμενα να βγω δεύτερη». Η Τζούλια Σολόποβα από τη Ρωσία δε, με χρόνο 22.39 δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της. Ε «Δεν περίμενα να βγω τρίτη διότι δεν είμαι επαγγελματίας αθλήτρια», δήλωσε.
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, ανοίγουν οι εγγραφές για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.athensclassicmarathon.gr.

Πηγη: Γραφείου Τύπου ΣΕΓΑΣ

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.