Μια πανέμορφη ηλιόλουστη Κυριακή, με τον Ήλιο να ζεσταίνει τις καρδιές όλων, ξεκίνησε και φέτος η δρομική χρονιά, με τον πρώτο αγώνα να σπάει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής και επίπεδου οργάνωσης.

Πάνω από 1000 δρομείς, όλων των ηλικιών έτρεξαν και περπάτησαν το όμορφο άλσος Δαφνίου, στις υπώρειες του ποικίλου Όρους. Στην πορεία της αρχαίας ιεράς οδού (στον αρχαιολογικό χώρο των ρειτών, πάνω από την αρχαία λίμνη της Δήμητρας νυν Κουμουνδούρου) και συγκίνησαν και συγκινήθηκαν με έναν πρωτόγνωρο παλμό και ζεστασιά από τα χαμόγελα και την αλληλεγγύη όλων.

Μια αλληλεγγύη που εκφράστηκε με την συγκέντρωση, από εκατοντάδες δρομείς, μιας απίστευτης ποσότητας ειδών για τα βρέφη-νήπια που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του κέντρου παιδικής προστασίας «Αναρρωτήριο Πεντέλης»  παράρτημα του ιδρύματος «Μητέρα».

Συγκεντρώθηκαν τρόφιμο μακράς διαρκείας, ρούχα, παιχνίδια, γάλα, πάνες, παπούτσια, τόσα που δε χωρούσαν σε δυο αυτοκίνητα εργαζομένων του ιδρύματος και θα χρειαστούν άλλα τόσα!!!

 Ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς όλους τους εθελοντές μέλη του ΔΣ και φίλους-μέλη του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και άλλων συλλόγων που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αγώνα, με απόλυτη επιτυχία.  Πάνω από 40 εθελοντές εργάστηκαν σε όλες τις φάσεις (προετοιμασία και οργάνωση του πριν, άλλα και πάνω στον αγώνα).

Ιδιαίτερη μνεία στον δάσκαλο Παναγιώτη Σκουλή (που δεν έκρυψε τα δάκρυα του μετά την εκκίνηση μπροστά στον απίστευτο αριθμό των δρομέων), στον Νίκο Χούμα και τον Μανώλη Παπαδάκη, τον Βλάσση Καραβασίλη και την Μαρία Μαργαρίτη, την εταιρία herballife για τα ισοτονικά ποτά, την εταιρία χρονομέτρησης tag-hauer και το επιτελείο της, τον κ Γιαννόπουλο για την ηχητική κάλυψη, την ομάδα κρουστών «ΛΑΓΟΙ» για την υποστήριξη με τα κρουστά τους, τα μέλη του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Βαγγέλη Βενέτη, Θερινό Πατάκα, Αποστόλη Καννή και τις γυναίκες τους, για τη βοήθεια στον αγώνα, στο 5ο χιλιόμετρο αλλά και για την δωρεάν χορηγία του θεσπέσιου κέικ μετά, την κα Γιαννούλα Σαμίου που ετοίμασε το καταπληκτικό τσάι που έφτανε φέτος για όλους (80 κιλά με την μυστική συνταγή. Για 14η χρονιά ζέστανε όλους τους συμμετέχοντας), την κ Δέσποινα Βαρυτιμιάδου από τον Δήμο Χαϊδαρίου για την συνεργασία, την κ Σκούρα από το σώμα ελλήνων προσκόπων, τους Τάκη και Χρήστο Γκιόκα για το φορτηγό που διέθεσαν για την μεταφορά αλλά και την φύλαξη των ατομικών ειδών των συμμετασχόντων, την εταιρία αθλητικών ειδών asics και τον Ιωάννη Σουμπάση για την προμήθεια της αψίδας και 5 δώρο-επιταγών που δόθηκαν σε ανέργους-ΑΜΕΑ συναδέλφους, τους αδελφούς Γιαννούλα και το κατάστημα φρούτων Ζήλεια στο Αιγάλεω για την πολύτιμη προμήθεια σε χαμηλές τιμές των νερών και των πορτοκαλιών, τον Παύλο Γορανίτη, τους γονείς των παιδιών που έτρεξαν στον μικρό αγώνα, Τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΑΣ.ΣΕΓΑΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ Κων/νο Σαμπατακάκη που πάντα μας στηρίζει και όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα.

Στα στοιχεία του αγώνα είχαν δηλώσει 1083 (δρομείς-περιπατητές) στον αγώνα των 10χλμ, έτρεξαν 897 (με αριθμό-chip) ενώ στον αγώνα των 2 χλμ (δρομείς παιδιά) είχαν δηλώσει 127 και έτρεξαν-τερμάτισαν 110. Σύνολο συμμετασχόντων-τερματισάντων 1.007. Υπολογίζονται σε πάνω από 80 όσοι συμμετείχαν χωρίς νούμερο και δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα και στους δυο αγώνες.

Στα αποτελέσματα στους άνδρες στα 10000μ είχαμε νέο ρεκόρ διαδρομής από τον πρωταθλητή Ελλάδας, μεσαίων αποστάσεων, Άκη Αναγνώστου με χρόνο 34.56 ενώ τον ακλούθησαν με αξιόλογες επιδόσεις ο Γρηγόρης Βουτσινάς σε 35.18 και ο Μιχάλης Καλομοίρης με 35.35.

Στις γυναίκες νικήτρια η Φιλίππα Πουλιδου με 42.14 ενώ την ακλούθησε η Mc Coy με 44.24 και η Έλενα Λεβεντανη με 44.53.

 Από το σύλλογό μας συμμετείχε στα 10Κμ ο Σωτήρης Κωσταρέλλος που με 47.12 κατέλαβε τη 108η θέση στο σύνολο των 897 τερματισάντων

Στον αγώνα των 2000μ είχαμε στα γυμνάσια πρώτο τον Σταμάτη Μανουσαρίδη με 07.53,ακολουθουμενο από τον Πριάκο Νικόλαο με 08.39 και 3ο τον Σπαντιδάκη Ιωάννη με 09.01 ενώ στα κορίτσια γυμνασίου πρώτη η Δανάη Λιάκου με 07.57, δεύτερη η Φατούρου Νεφέλη με 08.47 και τρίτη η Σπαντιδάκη Χαρούλα με 09.48.

Στα δημοτικά πρώτος ο Μαλισιώρης Παναγιώτας με 08.01, δεύτερος ο Δημόπουλος Παναγιώτης με 08.08 και τρίτος ο Ρείζης Κυριάκος με 08.13 ενώ στα κορίτσια πρώτη η Δημοπούλου Πενυ με 08.34, δεύτερη η Βηλαρά Διονυσία με 08.50 και τρίτη η Παναγιώτα Πανταζή με 08.58.

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα και ο οικονομικός απολογισμός του αγώνα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας (κατά πάσα πιθανότητα τρίτη 15/12)

 Σας ευχαριστούμε όλους και σας ευχόμαστε να είστε και του χρόνου γεροί, κοντά μας και (γιατί όχι;) να περάσουμε τους 2000 συμμετέχοντας.

 Ραντεβού στον επόμενο μεγάλο αγώνα-διοργάνωση του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στην διαδρομή  ΨΑΘΑ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, για τους πανελλήνιους αγώνες 50 και 100 χιλιόμετρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Αποτελέσματα 10Κμ

Αποτελέσματα 2Κμ

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.