Την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 18.00 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Δήμου Ασκληπιείου και Δήμο Επιδαύρου λαϊκός αγώνας Δρόμου 14χλμ. με την οργανωτική βοήθεια του Συλλόγου ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΑΠΣ Νέας Μάκρης Αττικής και της ΕΟΛΣΜΑΥ. Η διαδρομή περιλαμβάνει 8,200 μ ασφάλτινη διαδρομή ανάμεσα σε πορτοκαλεώνες, 1800μ δασικό μονοπάτι κατά μήκους αρχαίας διαδρομής και το υπόλοιπο ασφάλτινο μέχρι τον τερματισμό εντός του αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Θα υπάρξουν 5 σταθμοί υδροδοσίας με εμφιαλωμένο νερό.

Αφετηρία αγώνα: Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου-Λιμάνι και τερματισμός στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου.

Απονομές: Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι της γενικής κατηγορίας.
Για τα παιδιά θα γίνουν ειδικές βραβεύσεις ενω σπάνια αναμνηστικά μετάλλεια και ιδιαίτερα διπλώματα θα δωθούν σε όλους τους τερματίσαντες.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, ενω θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει απο Ιατρικές εξετάσεις ιδιαίτερα καρδιολογικές. Για συμμετέχοντες κατω των 18 ετών χρειάζεται η συγκατάθεση των γονέων τους και συμμετέχουν με ευθύνη αυτών.
Απονομή επάθλων: Θα γίνει με τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή ενω θα υπάρξουν και ιδιάιτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αξίζουν λίγα λόγια για την Αρχαία Επίδαυρο.Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συντέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Ο πρώτος οικισμός της ανήκει στην προϊστορική εποχή.Βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επίδαυρου.

Το όνομα Επίδαυρος της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, που ήταν και ήρωας της Επιδαύρου, τον Επίδαυρο, γιο του Άργους και της Ευάδνης. Σύμφωνα με τον Όμηρο πήρε ο Επίδαυρος μέρος στον Τρωικό Πόλεμο και είχε ως αρχηγούς τον Ποδαλείριο και το Μαχάονα, που ήταν γιοι του Ασκληπιού. Η Επίδαυρος πήρε μέρος στους Μηδικούς Πολέμους και υπήρξε σύμμαχος των Σπαρτιατών στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Σημειώνεται μάλιστα και ο Επιδαύριος Πόλεμος, που έγινε μεταξύ αυτών και των Αργείων συμμάχων των Αθηναίων. Γίνεται μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας το 243 π.Χ.

Ξακουστή σ´ όλη την Ελλάδα την έκανε το Ασκληπιείο της, ένα από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητας, με το ιερό του Ασκληπιού που απέχει 15 περίπου χλμ. από την πόλη. Στους ίδιους περίπου χώρους λάτρευαν και τον Απόλλωνα, υπήρχε όμως προς τιμή του ιδιαίτερο ιερό λίγο πιο ψηλά από το αρχαίο θέατρο. Από τα τέλη του ε´ αιώνα και αρχές του δ´, ο Ασκληπιός γίνεται ο πραγματικός κύριος της πόλης.

Για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα επικοινωνείτε με Δήμο Ασκληπιείου στο :
Δήμο Επιδαύρου 2753041250 ή 6973239184 ή με τον κο Β.Καραβασίλη στο 2294098696 ή 6942633465

Κατεβάστε την δήλωση συμμετοχής

Δηλώστε συμμετοχή στον αγώνα με το σύλλογό μας στελνοντάς μας το ονοματεπώνυμό σας:

α) με σχόλιο στο παρόν άρθρο

β) με email στο lepantorunners@gmail.com

γ) τηλεφωνικά στον Πρόεδρο του συλλόγου Δ. Καραχάλια

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.