Σε αγώνα στη βροχή εξελίχθηκε ο φετινός Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου-Λάρισας, που συμπλήρωσε αισίως φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στον δρομικό χώρο. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έπιασε η βροχή που δεν σταμάτησε ποτέ έστω κι αν δεν ήταν έντονη, ούτε καν στη διάρκεια των απονομών.

Έτσι οι 250 δρομείς που έτρεξαν στον αγώνα σύντομα βράχηκαν ακόμη και στα παπούτσια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες, ιδίως όσοι είχαν υποδήματα που γλυστρούσαν. Τα περισσότερα εμπόδια παρουσιάστηκαν μέσα στο πάρκο του Πηνειού όπου ήταν τα τέσσερα τελευταία χιλιόμετρα, και ο χωματόδρομος ήθελε προσοχή στις λάσπες. Κατά τα άλλα η θερμοκρασία ήταν ικανοποιητική, και παρά τη μικρή πτώση της σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, άγγιζε διψήφια νούμερα.

Φέτος για πρώτη φορά κόπηκε από τη διαδρομή του αγώνα το πέρασμα από το χωριό Αγία Σοφία στα πρώτα χιλιόμετρα. Γι’αυτό το λόγο προστέθηκε απόσταση μέσα στη Λάρισα. Επίσης κόπηκαν τα σκαλοπάτια που ανεβοκατέβαιναν δύο φορές οι δρομείς στο τέλος του αγώνα, δεν κόπηκε όμως και η διαδρομή μέσα στο πάρκο, που άλλους τους δυσσαρεστεί επειδή κόβει λίγο σε ταχύτητα και αυξάνει τη δυσκολία, και άλλους τους ευχαριστεί λόγω της ομορφιάς και της ποικιλίας διαδρομών που δίνεται στον αγώνα.

Για πρώτη φορά μπήκε προεγγραφή με ένα ελάχιστο ποσό συμμετοχής (5 ευρώ) από τη διοργάνωση, για να συνεχιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, και για να μη χαθεί η ποιότητά του. Αυτό οδήγησε ωστόσο μερικούς δρομείς να τρέξουν χωρίς εγγραφή και χωρίς βέβαια καταγραφή. Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Τσιούνης που έτρεξε χωρίς αριθμό και τερμάτισε άτυπα πρώτος.

Νικητής του αγώνα τερμάτισε με 1:13 ο Κύπριος Λεωνίδας Ιωάννου. Δεύτερος ο Νίκος Μπάκος, και τρίτος με 1:20 ο Δημήτρης Μαλάι. Νικήτρια γυναίκα τερμάτισε η Κατερίνα Γκερλή, με δεύτερη την Ευαγγελία Βαρσάμη και τρίτη τη Κατερίνα Κούτρα.

To σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Κωστας Μακρής.

Μετά το τέλος του αγώνα και των εκδηλώσεων, αρκετοί δρομείς πραγματοποίησαν τη προγραμματισμένη μέσω των κοινωνικών δικτύων συνάντηση σε παρακείμενη ταβέρνα , και διασκέδασαν σε χαλαρή ατμόσφαιρα.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.