Λίγο πριν την έναρξη του αμπελότρυγου στη Νεμέα, 195 αθλητές διέσχισαν τον φημισμένο αμπελώνα της. Ξεκινώντας από το δημαρχείο της πόλης πέρασαν από τους κεντρικούς της δρόμους και μετά από τα πρώτα 3 χλμ. ο χωματόδρομος τους έφερε δίπλα από τα τείχη της Αρχαίας Φλιούντας (πόλη όπου γεννήθηκε το σατυρικό δράμα), υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι φλιάσιοι συμμετείχαν στη μάχη των Θερμοπυλών με τους Σπαρτιάτες και τους Πλαταιείς. Παράλληλα οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν κατά τη διαδρομή μερικά από τα οινοποιεία της περιοχής και να απολαύσουν τον καταπράσινο κάμπο της Νεμέας ο οποίος αυτή την εποχή βρίθει από τα αρώματα της λιαστής σταφίδας και του μούστου.

Στη συνέχεια οι δρομείς άφησαν στα δεξιά τους το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων καθώς ο Ασωπός ποταμός τους έφερε στη θελκτική Αιρυθυρέα (πόλη που συμμετείχε υπό τον Αγαμέμνονα στη Τροία). Στο 11ο χλμ . οι αθλητές συνάντησαν το ιστορικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη το οποίο έδωσε το όνομά του στη Νεμέα (κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης) καθώς και στη γηγενή ποικιλία σταφυλιού.

Τέλος οι δρομείς ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στο δημαρχείο όπου χειροκροτήθηκαν ένθερμα από το κοινό. Στους άνδρες νικητής ήρθε ο κορίνθιος Παύλος Τζαναβάρας ενώ στις γυναίκες η νεμεάτισσα Γιώτα Ηλιοπούλου. Συγκινητική ήταν η απονομή στις ηλικιακές κατηγορίες ιδιαίτερα όταν ο συναθλητής μας Ηρακλής Βασιλειάδης απένειμε το βραβείο στον Παναγιώτη Παπαβασιλείου. Οι απονομές έκλεισαν με τη βράβευση του παραολυμπιονίκη Στέργιου Σιούτη. Μετά από τις απονομές πολλοί συναθλητές μας επέλεξαν να διασκεδάσουν στη ”Γιορτή της Σταφίδας”  στις Αρχαίες Κλεωνές.
Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές που συντέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα καθώς και τους χορηγούς για τη γενναιόδωρη προσφορά τους. Τέλος ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Δείτε τα αναλυτικα αποτελέσματα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.