Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 800 δρομέων ,το 2o Zagori Mountain Running στην περιοχή του Ζαγορίου. Το Zagori Mountain Running είναι ένα τριήμερο εκδηλώσεων,που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου (φέτος έγινε από τις 27 έως 29 Ιουλίου) στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Ο αγώνας  είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της πέτρας και του νερού.

Οι διαδρομές των 50, 25 και 10 χλμ. πραγματοποιούμενες αποκλειστικά σε ορεινά μονοπάτια υπογραμμίζουν την ιδιαιτερότητα του αγώνα, καθώς η διάδραση του ανθρώπου με την φύση πραγματοποιείται με αφορμή το μαγευτικό τοπίο κάθε στιγμή.

Επιλεγμένες ανάμεσα σε καλοδιατηρημένα αρχοντικά και λιθόκτιστα καλντερίμια που καταλήγουν σε μικρές γραφικές πλατείες, τα ιστορικά μνημεία και οι εκκλησίες που συνάντησαν οι δρομείς συνιστούν την προσπάθεια του οργανωτή να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Ο αγώνας Zagori Mountain Running είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της πέτρας και του νερού στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Στους αγώνες ο αθλητής διασχίζει το μοναδικής φυσικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου, την Δρακόλιμνη της Τύμφης, την εξαίσια από αρχιτεκτονικής άποψης σκάλα Βραδέτου, τα πέτρινα χώρια του Ζαγορίου και τα εντυπωσιακά τοξωτά γεφύρια.

Συνεχίζοντας την μακριά παράδοση της μετακίνησης των ανθρώπων από οικισμό σε οικισμό, η διοργάνωση του Zagori Mountain Running έφερε στο φως, καθαρίζοντας και σηματοδοτώντας, ξεχασμένα μονοπάτια και πέτρινα καλντερίμια (σκάλες) δίνοντας ξανά στους ανθρώπους την παλιά ζωντάνια της περιοχής.

Όλη αυτή η ιστορία, οι οικισμοί, η αρχιτεκτονική, τα μονοπάτια, τα πέτρινα γεφύρια, η βλάστηση, τα ποτάμια και οι λίμνες, η γεωμορφολογία και τα ορεινά συγκροτήματα καθιστούν τον αγώνα Zagori Mountain Running ως έναν από τους κορυφαίους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ο αγώνας ως η λυδία λίθος ανάλογων δρομικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναδεικνύοντας, την ομορφιά του ορεινού τρεξίματος και την μοναδική ιστορία, ομορφιά και πολιτισμό των Ζαγοροχωρίων.

Το Σάββατο στον κύριο αγώνα των 50 χιλιομέτρων περισσότεροι από 250 δρομείς βρέθηκαν στην εκκίνηση. Μετά από έναν πολύ δύσκολο αγώνα διασχίζοντας όμως μια πανέμορφη διαδρομή περνώντας  από το μοναδικής φυσικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου, την Δρακόλιμνη της Τύμφης, την εξαίσια από αρχιτεκτονικής άποψης σκάλα Βραδέτου, τα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου και τα εντυπωσιακά τοξωτά γεφύρια,κατάφεραν να τερματίσουν 248 δρομείς.Μεγάλος νικητής με χρόνο 5:08:34 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Team. Στη δεύτερη θέση ο περσινός νικητής Νίκος Καλοφύρης της Salomon σε 5:20:46 και τρίτος ο Φάνης Αρκουμάνης της Orka team σε 5:23:39.Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Αμαλία Ματθαίου της ΝUTRIXXION-Just Run-KASIMIS TRAINING σε 6:55:35,η οποία τερμάτισε και 3η στον αγώνα των 25 χιλιομέτρων.Στην 2η θέση τερμάτισε η Καλογήρου Μαρία της FIFTH ELEMENT και 3η η Ιρένα Μαλιμπόρσκα του Just Run.

To σύλλογο μας στα 50Κμ εκπροσωπησε ο Δημητρης Αθανασόπουλος.

Στον αγώνα των 25 χιλιομέτρων που έγινε την Κυριακή το πρωί,πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Κουρής της FIFTH ELEMENT σε 2:35:37 και τον ακολούθησαν, στην 2η θέση ο Ζιαμπίρης  Δημήτρης σε 2:49:02 του ATHLETES FOR ANIMAL RIGHTS και στην 3η θέση ο Κάρλος Κυριάκος σε 2:50:59.Στις γυναίκες η Μπαράτσα Ιωάννα της FIFTH ELEMENT τερμάτισε 1η σε 3:17:04,2η η Μπακά Βασιλική σε 3:29:47 του PATH RUNNERS , 3η η Ματθαίου Αμαλία της ΝUTRIXXION-Just Run-KASIMIS TRAINING σε 3:30:41.

Το συλλογό μας στα 25Κμ εκπροσώπησαν οι Γ. Κωστάκης και Κ. Λαγουδάκης.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.